Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Winnetou napisał:

Primo jeśli jesteś taki mocny i męski, zamiast pastwić się nad niewinną rybką spróbuj mnie założyć ten haczyk

Jeszcze niech poprosi by ktoś za niego dobrze poszarpał. Tak jak rybak co tę rybę z wody ciągnie.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Rzeźnik nie meczy tak zwierzaka przed ubojem jak wędkarz rybę. Najpierw ciągnie na haku za pysk. Potem wyrywa hak z pyska z mięsem często nie poradnie. Na koniec rzuca by się udusiła na powietrzu. Lub pokaleczoną wypuszcza. Ty nigdy nie rozumiesz o czym piszesz i to widać.

Widać  nigdy  w ubojni  nie byłeś   i  nie  masz  pojęcia  jak to się  odbywa  nawet  pewnie  nie  widziałeś  jak się  kurę  zabija  że  takie brednie  piszesz 

Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał:

Ostatnio naukowcy udowodnili że rośliny też czują i cierpią,i co teraz?

Rozumiesz różnicę zadawania zwierzętom bólu z konieczności jak np ubój. A różnicę z zadawania bólu jak np wędkarstwo dla przyjemności? W przypadku tego ostatniego ból i czas jego trwania bardziej dokucza stworzeniu. Jak nie rozumiesz to haczyk w gębę poprosić kogoś by potarmosił a potem jeszcze poddusił kilka minut.

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Powinno zakazać się koszenia traw bo zielone czują jak są ścinane .

O to to. A ile robacków przy tym ginie. Toż one też mogą mieć rodzinę, plany na przyszłość... Ehhhhh... 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Denwer napisał:

Widać  nigdy  w ubojni  nie byłeś   i  nie  masz  pojęcia  jak to się  odbywa  nawet  pewnie  nie  widziałeś  jak się  kurę  zabija  że  takie brednie  piszesz 

Jaki brednie? Dalej nie rozumiesz co to znaczy zadawanie rybom bólu dla przyjemności. Ciągnie rzeźnik byka za hak wbity w jego pysk przez kilka minut, Potem czeka aż się udusi jak ryba rzucona na brzeg? Czy w rzeźni zabija się dla przyjemności? Z tobą jest taki problem, że jak zawsze nie umiesz uzasadnić i udowodnić swoich teorii. Próbujesz porównać cierpienie zwierząt zadawane często dal przyjemności z cierpieniem zwierząt zabijanych na konkretny cel często w coraz bardziej humanitarnych i precyzowanych warunkach. Czy byki w rzeźni się ciąga po kilka kilkanaście minut na haku wbitym w pysk. Czy potem im się to wyrywa z tego psyka? Czy czeka się aż się uduszą? Czy zadaje śmierć w miarę szybko? Tak aby nie cierpiały długo. Jak pisałem nic nie rozumiesz i nic nie umiesz uzasadnić. Powtarzasz tylko epitety a potem swoimi tekstami udowadniasz, że tyczą się ciebie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Ale ty chłopie ma odlot 🙄

Opublikowano

No ginie.... Tylko ze zabawa rybka dla hobby nie ma nic wspólnego z produkcja rolna itp.... To zabawa wymyślona przez człowieka zupełnie bezsensowna i nie potrzebna. 

7 minut temu, pafnucy napisał:

O to to. A ile robacków przy tym ginie. Toż one też mogą mieć rodzinę, plany na przyszłość... Ehhhhh... 

Opublikowano

Jaki brednie? Dalej nie rozumiesz co to znaczy zadawanie rybom bólu dla przyjemności.

Brednie  piszesz  zacytuję  ci  jeszcze  raz  twoją  wypowiedź 

26 minut temu, hubertuss napisał:

Proponuje więc każdemu wędkarzowi haczyk w gębę i potem próbę jego wyjęcia samodzielnie lub przez kogoś. By wiedział co funduje rybce.

Opublikowano

Jaki brednie? Dalej nie rozumiesz co to znaczy zadawanie rybom bólu dla przyjemności. Ciągnie rzeźnik byka za hak wbity w jego pysk przez kilka minut, Potem czeka aż się udusi jak ryba rzucona na brzeg? Czy w rzeźni zabija się dla przyjemności? Z tobą jest taki problem, że jak zawsze nie umiesz uzasadnić i udowodnić swoich teorii. Próbujesz porównać cierpienie zwierząt zadawane często dal przyjemności z cierpieniem zwierząt zabijanych na konkretny cel często w coraz bardziej humanitarnych i precyzowanych warunkach. Czy byki w rzeźni się ciąga po kilka kilkanaście minut na haku wbitym w pysk. Czy potem im się to wyrywa z tego psyka? Czy czeka się aż się uduszą? Czy zadaje śmierć w miarę szybko? Tak aby nie cierpiały długo. Jak pisałem nic nie rozumiesz i nic nie umiesz uzasadnić. Powtarzasz tylko epitety a potem swoimi tekstami udowadniasz, że tyczą się ciebie.

Hubertus a wiesz jak homary gotują? 

Opublikowano (edytowane)

Kurła racyl przestań z tymi memami 

Tu nikt nie broni wariatki, tylko odróżnia, konieczność utrzymania/wyżywiena od zabawy. Po co być takim lisem który wydusi wszystkie kury, a zabierze  jedną. I nie pier**lcie o robaczkach, bo to nie o to chodzi

Edytowane przez Winnetou
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Denwer napisał:

Brednie  piszesz  zacytuję  ci  jeszcze  raz  twoją  wypowiedź 

Czego dalej nie rozumiesz. Ten co łowi dla przyjemności i ten co łowi na cele spożywcze zadaje taki sam ból. Dlatego taki ból powinien móc poznać. O ile rozumiem łowienie na cele spożywcze. To można łowić mniej boleśnie jak na hak. A druga sprawa to nie zmienia faktu, że zadaje się ból. I to zadawnię bólu jak pisałem różni się od tego na rzeźni. Innymi słowy aby dotarło do twojej pojedynczej komórki mózgowej. Zadawanie rybom bólu dla przyjemności jest dużo bardziej wstrętne od zadawania im bólu dla celów spożywczych. Ale jedno i drugie sprawia rybom ból. A na cele spożywcze można łowić mniej boleśnie.

7 minut temu, pafnucy napisał:

Hubertus a wiesz jak homary gotują? 

Wiem to przykry widok. Nigdy nie jadłem i nigdy nie zjem. Tego to już w ogóle powinni zakazać.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Czego dalej nie rozumiesz. Ten co łowi dla przyjemności i ten co łowi na cele spożywcze zadaje taki sam ból. Dlatego taki ból powinien móc poznać. O ile rozumiem łowienie na cele spożywcze. To można łowić mniej boleśnie jak na hak. A druga sprawa to nie zmienia faktu, że zadaje się ból. I to zadawnię bólu jak pisałem różni się od tego na rzeźni.

Czym  się  różni  od  tego  na rzeźni ??  albo  jak(  Rolnik ) na sznurku  świniaka do ściany  uwiąże   to myślisz  że  go  nie boli  nie  wyrywa  mu nogi  ???   a potem   jak  dobrze  nie  walnie  w łeb  to  jak  nie boli   tą świnie  czy  byka ??.   A w rzeźni  to myślisz  że  te  świnie  to  szczęśliwe  idą   w kolejce  do  ubicia  ???

Widać  nigdy  nie byłeś  w rzeźni  nigdy  nie  widziałeś  jak to  się  robi.

A myśliwym  też  byś  zakazał  polowań   bo  nie zawsze   trafi  zwierzę  ze  zginie  natychmiast   więc  jak w tej kwestii  Zakaz  ???

Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

Czym  się  różni  od  tego  na rzeźni ??  albo  jak(  Rolnik ) na sznurku  świniaka do ściany  uwiąże   to myślisz  że  go  nie boli  nie  wyrywa  mu nogi  ???   a potem   jak  dobrze  nie  walnie  w łeb  to  jak  nie boli   tą świnie  czy  byka ??.   A w rzeźni  to myślisz  że  te  świnie  to  szczęśliwe  idą   w kolejce  do  ubicia  ???

Widać  nigdy  nie byłeś  w rzeźni  nigdy  nie  widziałeś  jak to  się  robi.

A myśliwym  też  byś  zakazał  polowań   bo  nie zawsze   trafi  zwierzę  ze  zginie  natychmiast   więc  jak w tej kwestii  Zakaz  ???

Kto świniaka do sciany wiążę. Co ty bredzisz? 

Opublikowano
6 minut temu, Winnetou napisał:

Kurła racyl przestań z tymi memami 

Tu nikt nie broni wariatki, tylko odróżnia, konieczność utrzymania/wyżywiena od zabawy. Po co być takim lisem który wydusi wszystkie kury, a zabierze  jedną. I nie pier**lcie o robaczkach, bo to nie o to chodzi

każdy mem ma ziarno prawdy 😁

Ład Archives - Konfederacja

Opublikowano

jeszcze rosolu nie ugotowalem a wy tyle stron nabiliscie- nie idzcie w moje slady i nie imprezujcie co sobote do rana, bo to szkodliwe dla zdrowia jest,czlowiek pozno wstaje ,nie ma czasu na pisanie..

az mi zal sie tego koguta zrobilo co sie w garku gotuje i tej krowy z porcji rosolowej- nawet zaczynam marchewki,pietruszki selera zalowac-chyba zaczne powietrzem zyc.. o kurna nawet dynie na pasztet zerwalem-juz nie ma dla mnie nadzieii.

53 minuty temu, witejus napisał:

To są wiecznie dziewice?

https://kobieta.onet.pl/wiadomosci/dziewice-konsekrowane-jak-wyglada-ich-zycie/qne613w

w kronice niedawno pokazywali na wawelu ich konsekrowanie.

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

Kto świniaka do sciany wiążę. Co ty bredzisz? 

rzeźnik    następnie  wali  w łeb siekierą  podcina  gardło  i do góry  smoka.  Może  u ciebie ktoś  tam trzyma  no różne  praktyki  są

Opublikowano
13 minut temu, hubertuss napisał:

Najpierw ciągnie na haku za pysk. Potem wyrywa hak z pyska z mięsem często nie poradnie. Na koniec rzuca by się udusiła na powietrzu. Lub pokaleczoną wypuszcza. 

A jeszcze molestuje ją.😂

Wypisz wymaluj Spurek .🤣

Opublikowano (edytowane)

@Denwer niestety jako ludzie ogólnie mówiąc wyspecjalizowaliśmy się w zadawaniu bólu swojemu gatunkowi i wszystkim innym. W większości właśnie dla przyjemności bez potrzeby. Jedni to rozumieją i starają się ograniczyć do minimum choćby uwzględniając cele żywnościowe. Inni udają, że nie rozumieją. I tyle w temacie. Lub są tak głupi, że nie rozumieją. 

Co do polowań patrząc na to ile ludzi od tych kul czy śrutu cierpi bo myśliwi często nie widzą do czego strzelają to powinno się bardzo poważnie nad zakazem zastanowić. Ewentualnie zostawić broń pozwalającą od razu zabić. Do tego rygorystyczne badania wzroku. A nie jakieś tam raniące śruty i tym podobne bo może trafi jak tej drobnicy więcej leci.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v