Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Ale o co ma chodzić... Zabawa żywym stwozeniem jest naganna i tyle..... Chciałbyś żebym się tobą zabawił wpioł Ci haka i przeciągnął? 

3 minuty temu, PRIMO napisał:

Zapytam jeszcze raz?!

Czy ciebie poj🤬o ?

To jest typowa gadka durnego lewactwa które dużo krzyczy ale tak naprawdę nie wie o co chodzi. 🤦‍♂️

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

pytanie czy spórek jest taka głupia i plecie głupoty czy oswaja  ludzi z nową rzeczywistoscią .

Na oba pytania odpowiedź brzmi - Tak.😂

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

pytanie czy spórek jest taka głupia i plecie głupoty czy oswaja  ludzi z nową rzeczywistoscią .

No raczej do osób inteligentnych nie należy. 

1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Ale o co ma chodzić... Zabawa żywym stwozeniem niest naganna i tyle..... Chciałbyś żebym się tobą zabawił wpioł Ci chaka i przeciągnął 

Kolejny nam lewak się rodzi?

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, PRIMO napisał:

Zapytam jeszcze raz?!

Czy ciebie poj🤬o ?

To jest typowa gadka durnego lewactwa które dużo krzyczy ale tak naprawdę nie wie o co chodzi. 🤦‍♂️

Czego ty dalej nie rozumiesz? Idź do sklepu wędkarskiego kup haczyk i wbij se w gębę czy nawet w palec. A potem spróbuj wyjąć. Co do tego ma lewactwo? Ja lewicy nie popieram zarówno tej z pisu jak i z sld czy jak tam się to nazywa. Ale rozumiem co to męczenie zwierząt dla własnej zabawy.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
14 minut temu, hubertuss napisał:

@Denwer A po co mam edytować? Łowienie dla wielu to przyjemność. Nawet jak wypuszczają ryby. Dla ryb to oznacza ból czego nie rozumiesz?

No akurat to to już sam wiesz po co.  Ja tam pamiętam naszą błahą przygodę z twoją edycją i potem już tylko jedną drogą - w  zaparte 🤭

Opublikowano
Przed chwilą, jarecki napisał:

to dobra mamy nowy postulat zakazać łowienia wętką , proponuje tak jak na ubojniach zwierząt prądem :D

Jak ktoś łapie dla zaspokojenia głodu to niech łapie bo ma cel. Jak ktoś łapie dla zabawy to zadaje rybom ból dla swojej zabawy. Takie są fakty a nie postulaty.

Opublikowano (edytowane)

przypomiało mi się żę jak z 5 lat temu z sasiedniej wioski nie chcieli robić krzywdy rybom i przeszli przez rzeke z siatką i kołpakiem to dostali mandat , ach dziwny ten swiat .                                to nie tylko łowienie bo takżę tradycja korridy i wiele innych 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

to dobra mamy nowy postulat zakazać łowienia wętką , proponuje tak jak na ubojniach zwierząt prądem :D

Może metodą nieinwazyjną typu podbierak, albo sito?😂

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

No akurat to to już sam wiesz po co.  Ja tam pamiętam naszą błahą przygodę z twoją edycją i potem już tylko jedną drogą - w  zaparte 🤭

Powiadasz, że szedłeś w zaparte? Możliwe.

Opublikowano
7 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Ale o co ma chodzić... Zabawa żywym stwozeniem jest naganna i tyle..... Chciałbyś żebym się tobą zabawił wpioł Ci haka i przeciągnął? 

No gdzie haka, jak on się nawet igły boi, i całymi dniami agituje przeciw😂

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, PRIMO napisał:

No raczej do osób inteligentnych nie należy. 

Kolejny nam lewak się rodzi?

Człowieku od zarania dziejów człowiek zabija zwierzęta aby je zjesc, sprzedać itp.... Ale łapanie rybki aby ją wypuścić ot tak dla zabawy to jest niczym nie uzasadnione i tyle.... Kot tak robi jak się nazre to się bawi myszą i ja czasem  puszcza. 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)

A potem patrzysz jak stary dziod wyrywa nieporadnymi paluchami haczyk rybie z połową pyska.  No ale to wędkarz. Nawet nie zabije łaskawca i wypuści. A tumany tylko za to, ze ktoś widzi te meczenie ryb od lewaków wyzywają. Haczyki w pyski powbijać to zobaczycie co to jest.

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Czego ty dalej nie rozumiesz? Idź do sklepu wędkarskiego kup haczyk i wbij se w gębę czy nawet w palec. A potem spróbuj wyjąć. CO do tego ma lewactwo. Ja lewicy nie popieram zarówno tej z pisu jak i z sld. Ale rozumiem co to męczenie zwierząt dla własnej zabawy.

2 minuty temu, hubertuss napisał:

Jak ktoś łapie dla zaspokojenia głodu to niech łapie bo ma cel. Jak ktoś łapie dla zabawy to zadaje rybom ból dla swojej zabawy. Takie są fakty a nie postulaty.

Tylko  dlaczego  KAŻDEMU  wędkarzowi  chciałbyś  takie  rzeczy  robić.  Strach  się  bać   co byś  rzeźnikowi chciał  zrobić 

26 minut temu, hubertuss napisał:

Proponuje więc każdemu wędkarzowi haczyk w gębę i potem próbę jego wyjęcia samodzielnie lub przez kogoś. By wiedział co funduje rybce.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Powiadasz, że szedłeś w zaparte? Możliwe.

O widzisz, mogłeś przemilczeć,  tylko buta ci nie pozwala🤭

Tą Spurkową może ktoś uświadomi że z roślinami wpierdala miliony żywych bakterii, a produkcja roślin ciągnie za sobą miliardy trupów różnych kręgowców i bezkręgowców. 

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

Czego ty dalej nie rozumiesz? Idź do sklepu wędkarskiego kup haczyk i wbij se w gębę czy nawet w palec. A potem spróbuj wyjąć. Co do tego ma lewactwo? Ja lewicy nie popieram zarówno tej z pisu jak i z sld czy jak tam się to nazywa. Ale rozumiem co to męczenie zwierząt dla własnej zabawy.

Nawet nie potrafisz odróżnić lewicy (opcja polityczna) od lewactwa (stan umysłu słabych zniewieściałych ludków)

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, PRIMO napisał:

Nawet nie potrafisz odróżnić lewicy (opcja polityczna) od lewactwa (stan umysłu słabych zniewieściałych ludków)

Potrafię nie potrafię to nie zmienia faktu, że łowienie zadaje zwierzętom tj rybom ból. I lewactwo nie ma z tym nic wspólnego. Nawet jeśli to mówi posłanka lewicy, czy tam jakaś inna osoba związana z lewicą. To to, że ktoś to rozumie to nie znaczy, że lewak.

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

O widzisz, mogłeś przemilczeć,  tylko buta ci nie pozwala🤭

Tą Spurkową może ktoś uświadomi że z roślinami wpierdala miliony żywych bakterii, a produkcja roślin ciągnie za sobą miliardy trupów różnych kręgowców i bezkręgowców. 

Ostatnio naukowcy udowodnili że rośliny też czują i cierpią,i co teraz?

Opublikowano
6 minut temu, Denwer napisał:

Tylko  dlaczego  KAŻDEMU  wędkarzowi  chciałbyś  takie  rzeczy  robić.  Strach  się  bać   co byś  rzeźnikowi chciał  zrobić 

Rzeźnik nie meczy tak zwierzaka przed ubojem jak wędkarz rybę. Najpierw ciągnie na haku za pysk. Potem wyrywa hak z pyska z mięsem często nie poradnie. Na koniec rzuca by się udusiła na powietrzu. Lub pokaleczoną wypuszcza. Ty nigdy nie rozumiesz o czym piszesz i to widać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v