Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał:

mlękania piłkarzy

nie znam człowieków co tak robią. u nas nikt nie mlęka.

Opublikowano
23 godziny temu, Ulman napisał:

PIS to komuniści więc nie ma się co dziwić. 

Wiosna , Zieloni , Nowa Lewica  , SLD , PO , PSL to partie anty komunistyczne wg. Ulmana , brawo, jesteś obeznany w poglądach polityków.

Opublikowano
29 minut temu, jarecki napisał:

troche afroamerykanom   krwi napsuli swoimi koloniami i niewolnictwem to jak chcą biali klekać to już  ok przełkne to ale po co mają klękać czarnoskórzy ?

Zgodnie z kolonialnym obyczajem mają klękać i już.😂

Opublikowano

Anglicy i tak już są na kolanach przed nimi,podobnie jak i cały zachód. Kto sieje wiatr ten zbiera burze,teraz to trzeci świat będzie kolonizował zachód.

Opublikowano
26 minut temu, akooo napisał:

Albo takie coś,normalnie aż się we mnie zagotowało.

A widzisz, czyli chrześcijańskie zrozumienie dla szukających dachu nad głową i u Ciebie ma swoje granice.😂

1 minutę temu, akooo napisał:

Kto sieje wiatr ten zbiera burze

Akurat siewca tego wiatru wcale burzy nie zbiera. 

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

A widzisz, czyli chrześcijańskie zrozumienie dla szukających dachu nad głową i u Ciebie ma swoje granice.😂

Zajmować czyjąś własność siłą,w dodatku przez grupy gówniarzy anarchistyczno,komunistycznych. Co to ma wspólnego z Chrześcijaństwem? W Piśmie nic nie ma o zajmowaniu siłą czyjejś własności. 7 przykazanie.

Opublikowano
Przed chwilą, akooo napisał:

W Piśmie nic nie ma o zajmowaniu siłą czyjejś własności. 7 przykazanie.

hmmmm. całe kontynenty z ludźmi zajmowano w imię.....

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Akurat siewca tego wiatru wcale burzy nie zbiera. 

Zbierają przyszłe pokolenia ale to nie z tego wynika. Kiedyś imigranci przyjeżdżali normalnie pracować i dorabiali się. Później tubylcom (np anglikom,francuzom) poprzewracało się w główkach z dobrobytu i mają co mają.

Opublikowano

Chodzi o Twoje chrześcijańskie zrozumienie dla potrzebujących.😂

Umiem odróżnić potrzebującego od cwaniaka który chcę coś wyłudzić.

Opublikowano
1 minutę temu, akooo napisał:

Kiedyś imigranci przyjeżdżali normalnie pracować i dorabiali się.

Kiedyś, czyli do czasu gdy wprowadziliśmy im demokrację.😂

Opublikowano

Kiedyś, czyli do czasu gdy wprowadziliśmy im demokrację.😂

Myśmy nie wprowadzali tylko możni tego świata różnej maści banksterzy,masoni,no i pewne państwo które darło koty z tymi reżimami,oczywiście cudzymi rękami.

Opublikowano

Taka robota.

To co na kontrakcie byłeś?

Opublikowano

Kraj mnie tam wysłał to se poleciałem.😂

Kiedyś budowaliśmy tam drogi...

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Teraz będzie kasa sypać się do kasy PAŃSTWA .

a masz lepszy pomysł ?     w arabi saud . jest lepiej bo mandat nakłada sie na samochód dość ciekawe podejscie .

Opublikowano
jarecki napisał:

no to ja jako kibic też mam pogląd ze klekanie to głupota i też bym manifestował gwizdami , choć z drugiej strony brytyjczycy  troche afroamerykanom   krwi napsuli swoimi koloniami i niewolnictwem to jak chcą biali klekać to już  ok przełkne to ale po co mają klękać czarnoskórzy ?

Ty, a czarnoskóry nie może czarnoskórego skasować? Raczej może zatem może i okazać swój ku temu sprzeciw. Jarecki - są gesty wyważone a są i mające wydźwięk pejoratywny. Oczywiście masz prawo demonstrować w każdy sposób tylko należy wziąć pod uwagę konsekwencje późniejszego smrodu.

akooo napisał:

@DTaras

Cytat

Po 30 latach? Człowieniu. Ruchomości możesz zasiedzieć po trzech - tak się rejestruje zabytki. Albo się jest właścicielem albo mienie porzuca. Tych przepisów bym się nie czepiał.

Jak to porzuca,jak moje to i ugorem może 100 lat leżeć czy puste mury stać i nic nikomu do tego. WŁASNOŚĆ PRYWATNA.

A może. Jeno jak ktoś przez trzydzieści lat bez przerwy będzie to zajmował zostanie Tobie zabrane. Zatem jak zauważysz iż Ci ktoś wjeżdża z pługiem to mu naliczasz za bezumowne korzystanie czynsz i niema zasiedzenia. A gdy mimo wszystko temat trzydzieści lat zlewasz to się nie dziw.

galan99 napisał:

Zabierać samochody ludziom zamiast tych śmiesznych punktów i mandaty za prędkość nie 500 zł tylko minimum 5 tyś do 10 tyś . Nie było by tylu wypadków jak teraz jest .

Jak auto w najmie długoterminowym to se nazabierałeś.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v