Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Garstka ludzi a policji pełno, ciekawe kto im płaci za chronienie kurdupla ;) 

nie , 1 demonstrant i 13 dziennikarzy  a policja prawidłowo raczej 

Opublikowano
1 godzinę temu, sabuliga napisał:

Szukam drogi życiowej. Ja nie wiem co ja będę robił. Dam Ci znać za pół roku co wybralem

Jedź do Indii, albo Tybetu. Odnajdź spokój wewnętrzny, pomedytuj, zajaraj zioło i wybierz ścieżkę.

2 godziny temu, DTaras napisał:

Człowiek zorientowany wskaże konkretne problemy powodowane nie przez ducha UE a jawę regulacji lokalnych...

A za tą jawą, to też konkretni ludzie stoją. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, jarecki napisał:

nie , 1 demonstrant i 13 dziennikarzy  a policja prawidłowo raczej 

Taka armia policji na jednego demonstranta ;) Aż strach pomyśleć ile trzeba by policji jakby ich tam z 1000 było ;) To jak z tymi rolnikami z AgroUni, 30 ciągników a do ochrony tego 300 policjantów ;) 

Ci rolnicy tacy silni, czy ta policja tak osłabła ?? 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

Mamy idiotę za ministra rolnictwa. Artykuł z Farmera..

https://www.agrofoto.pl/fakty/polska/puda-2020-trudny-rok-w-rolnictwie,102725.html

"I wreszcie trzecie zalecenie Komisji Europejskiej, które dotyczy dobrostanu zwierząt. My już to realizujemy. Wkrótce w Unii Europejskiej zacznie funkcjonować nowy, europejski znak dobrostanu zwierząt. Ma to być potwierdzeniem dla konsumenta zarówno wysokiej jakości mięsa, jak i tego, że to mięso zostało pozyskane bez zbędnego cierpienia zwierząt. Tego konsumenci poszukują. Dzięki temu podniesie się zdecydowanie konkurencyjność polskiego mięsa na rynku europejskim, a nawet światowym."

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Mamy idiotę za ministra rolnictwa.

my nie mamy ministra. to minister ekoczubów.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, mirro napisał:

Mamy idiotę za ministra rolnictwa. Artykuł z Farmera..

https://www.agrofoto.pl/fakty/polska/puda-2020-trudny-rok-w-rolnictwie,102725.html

"I wreszcie trzecie zalecenie Komisji Europejskiej, które dotyczy dobrostanu zwierząt. My już to realizujemy. Wkrótce w Unii Europejskiej zacznie funkcjonować nowy, europejski znak dobrostanu zwierząt. Ma to być potwierdzeniem dla konsumenta zarówno wysokiej jakości mięsa, jak i tego, że to mięso zostało pozyskane bez zbędnego cierpienia zwierząt. Tego konsumenci poszukują. Dzięki temu podniesie się zdecydowanie konkurencyjność polskiego mięsa na rynku europejskim, a nawet światowym."

niestety albo stety ale to prawda , unnia szykuje ogólnoeuropejskie oznakowania miesa z dobrostanem , to raczej wojciechowski zresztą to co on sam jest za głupi lepiej chyba żeby min. rolnictwa w UE został francuz  zamiast wojciechowskiego 

25 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ci rolnicy tacy silni, czy ta policja tak osłabła ?? 

alternatywą jest wywiezienie osoby chronionej ale z racji  stanowiska ucieczka nie wchodzi w gre ,

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

niestety albo stety ale to prawda , unnia szykuje ogólnoeuropejskie oznakowania miesa z dobrostanem

No to pewnie nad stoiskiem z mięchem będzie wielki napis że "mięso pozyskano bez uboju" , albo "świnia podpisała zgodę na ubój".

• Haha 3
Opublikowano

nie wiem które  jest lepsze smiać sie czy płakać  ale niby żartem Napisałeś ale chyba tak bedzie w realu

2 minuty temu, mirro napisał:

No to pewnie nad stoiskiem z mięchem będzie wielki napis że "mięso pozyskano bez uboju" ,

Opublikowano

Tak wynika ze słów Pana Ministra. I to już nie jest śmieszne.

10 minut temu, jarecki napisał:

alternatywą jest wywiezienie osoby chronionej ale z racji  stanowiska ucieczka nie wchodzi w gre ,

A gdzie go mieli wywieźć? Aaaaa już wiem, do Zakopanego bo przecież tam nikt nie pojechał.

Opublikowano
2 godziny temu, sabuliga napisał:

Worki w stodole tez ważą 50 kg albo 25kg. Paczki są bardziej poreczne

Bloczki na budowie też są poręczne :ph34r:.

15 minut temu, Roman4321 napisał:

no ba przecież różne paniusie z pieskiem na łańcuszku chcą się zatroszczyć o zły los krówek i świnek i kupować dobre mięsko dla swoich pupilków😅

Roman pomysł mi podsunąłeś. Muszę kupić dwa kotlety wegańskie. Jeden dla psa, drugi dla kota. Zobaczę ich reakcję 🤔.

Opublikowano
3 minuty temu, tomhim1 napisał:

Moim zdaniem takiego ministra jak Ardanowski dawno nie było i zanosi się że długo nie będzie .

Ja zostane i wprowadze takie ustawy ze rolnicy na rękach mnie będą nosic

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v