Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Ulman - trzech żołnierzy albo żołnierzów po nowemu, nie jeden.

Logika tak nakazuje ale że to Roman pisał to musiałem dopytać 😆

Opublikowano
18 minut temu, hubertuss napisał:

W takiej sytuacji 2 to o 2 za dużo. Ty niestety tego nie rozumiesz. A wystarczyło by gdyby jakiś dureń po pijaku strzelił do Bialorusina. I było by jednego za dużo. Bo był by problem jak sk syn. Władek tylko na to by czekał i dopiero byś sraczki dostał.

Twój oczadzony propagandowo umysł tego nie ogarnia. Bo trzeba jakoś tego pisu bronić za wszelką cenę. Choć by największą głupotę zrobili to ty i tak będziesz bzdury wypisywał i od pociotków komuchów wyzywał których również w pisie nie brakuje i ty tego też pojąć nie możesz.

Sraczke to Ty już masz od 2015. Ty w ogóle wiesz jak wygląda wyjście na służbę? że przed każdym wyjściem są badania pod kątem alkoholu? Nie wiesz, bo skąd, ważne aby obsrywać w imię polityki.

Opublikowano

O nie zgarnąłem. Już myślałem, że mnie admin pegasusem hakuje.

binek napisał:

służbę? że przed każdym wyjściem są badania pod kątem alkoholu? Nie wiesz, bo skąd, ważne aby obsrywać w imię polityki.

Nooo... ja pierwsze słyszę o alkomacie wpisanym w rozkaz.

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Służy tam osoba bardzo mi bliska - wiem co piszę.

Opublikowano
1 minutę temu, binek napisał:

Służy tam osoba bardzo mi bliska - wiem co piszę.

Czyli to musi być duży problem. Armia chleje skoro trzeba ich aż tak pilnować.

Opublikowano

W Policji nie chleją? Lekarze nie chleją? Prawnicy nie chleją? Księża nie chleją? - w każdej grupie społecznej znajdzie się ktoś kto ma ciągotki di chlania.

• Like 1
Opublikowano
mirro napisał:

4 minuty temu, DTaras napisał:

Niespodziewana wizyta ŻW?

A to... to było raz i nic nie znaleźli.

Jak tam Omikron? Już przyjechał z GB na święta?

Opublikowano
5 minut temu, binek napisał:

W Policji nie chleją? Lekarze nie chleją? Prawnicy nie chleją? Księża nie chleją? - w każdej grupie społecznej znajdzie się ktoś kto ma ciągotki di chlania.

Kużwa generalizujesz jest zadanie do wykonania to się nie chleje. jeżeli zadanie trwa dwa tygodnie, to sie dwa tygodnie nie chleje. No sorry taki mamy klimat. Oczywiście każdy robi jak uważa.

Opublikowano

O kurcze. Skleiło. Nic osobistego - tak tylko temat podrzucam 😁

mirro napisał:

5 minut temu, binek napisał:

Kużwa generalizujesz jest zadanie do wykonania to się nie chleje. jeżeli zadanie trwa dwa tygodnie, to sie dwa tygodnie nie chleje. No sorry taki mamy klimat. Oczywiście każdy robi jak uważa.

Nooo... Czasem się jeszcze może zdarzyć kacyk na wejście. Ale faktycznie nic poza tym i w dupie mam teksty: "te co nie pijo to podpi**dalajo".

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Kużwa a policjant, lekarz i ksiądz  nie mają zadania?

Opublikowano
3 minuty temu, binek napisał:

Ale ty się gimnastykujesz zeby ich wybielić. Dodam jeszcze do twojej litanii że na syberii chleją, w skandynawii , na Islandii a nawet w Argentynie i Nowej Zelandii.🤣

Po pierwsze , jeśli alkomat jest w codziennym uzyciu to musi być problem  masowy. Jakby sie to zdarzało 2x na rok to nit by nie wprowadzał takich reguł. Do tego  "zasłużyć " sobie na prawie 4 promile to nie jest ot tak , że usiadł po służbie i za dużo wypił.

Po drugie - poprawcie mnie jeśli się mylę. Jęśli taki wojak jest skoszarowany przy granicy to jest w służbie niejako cały czas i nie może tak po prostu nachlać się jak lekarz po pracy czy policjant po służbie.  Jakby był na przepustce to nie ma problemu ale w koszarach to chyba nie dopuszczalne.

Opublikowano
galan99 napisał:

Aaaa ile z tych uprawnień Polska za gruby hajs opierdzieliła i słuch po szmalu zaginął?

Ulman napisał:

Ale ty się gimnastykujesz zeby ich wybielić. Dodam jeszcze do twojej litanii że na syberii chleją, w skandynawii , na Islandii a nawet w Argentynie i Nowej Zelandii.🤣 Po pierwsze , jeśli alkomat jest w codziennym uzyciu to musi być problem  masowy. Jakby sie to zdarzało 2x na rok to nit by nie wprowadzał takich reguł. Do tego  "zasłużyć " sobie na prawie 4 promile to nie jest ot tak , że usiadł po służbie i za dużo wypił. Po drugie - poprawcie mnie jeśli się mylę. Jęśli taki wojak jest skoszarowany przy granicy to jest w służbie niejako cały czas i nie może tak po prostu nachlać się jak lekarz po pracy czy policjant po służbie.  Jakby był na przepustce to nie ma problemu ale w koszarach to chyba nie dopuszczalne.

No coś w tym jest. Jeszcze są regulaminy.

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Ale ty się gimnastykujesz zeby ich wybielić. Dodam jeszcze do twojej litanii że na syberii chleją, w skandynawii , na Islandii a nawet w Argentynie i Nowej Zelandii.🤣

Po pierwsze , jeśli alkomat jest w codziennym uzyciu to musi być problem  masowy. Jakby sie to zdarzało 2x na rok to nit by nie wprowadzał takich reguł. Do tego  "zasłużyć " sobie na prawie 4 promile to nie jest ot tak , że usiadł po służbie i za dużo wypił.

Po drugie - poprawcie mnie jeśli się mylę. Jęśli taki wojak jest skoszarowany przy granicy to jest w służbie niejako cały czas i nie może tak po prostu nachlać się jak lekarz po pracy czy policjant po służbie.  Jakby był na przepustce to nie ma problemu ale w koszarach to chyba nie dopuszczalne.

Jak sam słusznie zauważyłeś wszędzie może być problem z alkoholem, więc może i wystąpić w wojsku. Nie pisałem o policjantach, lekarzach czy księżach po służbie, takie przypadki występują w czasie służby. Nie ma problemu masowego, jak to usilnie próbujesz insynuować. Natomiast ''wolne media'' tylko czekają na najmniejsze potknięcie.

Opublikowano (edytowane)

Prezydent Rosji Władimir Putin podczas wtorkowego przemówienia obwinił Zachód za eskalację napięć w Europie.

https://www.facebook.com/wideonatemat/videos/1121336021990961

Wzrosną ceny także ręczników kuchennych i chusteczek do nosa .

Papier toaletowy towarem luksusowym? Producent znanych marek zapowiedział ogromną podwyżkę cen

Niemiecka firma Essity, producent znanych w Polsce marek Zewa, Tempo i Tork zapowiedział aż 20-procentową podwyżkę cen papieru toaletowego, ręczników kuchennych i chusteczek do nosa. Koncern tłumaczy podwyżkę wzrostem cen surowców i energii. - Szczególnie ceny pulpy celulozowej wystrzeliły w kosmos - powiedział Volker Zöller, szef działu dóbr konsumenckich w Essity.

https://next.gazeta.pl/next/7,151003,27935473,papier-toaletowy-towarem-luksusowym-producent-znanych-marek.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta&fbclid=IwAR1AGgHvSHgWSvUfGadXmi6-7aPQDtCOzArPcrwtm4sTxTj

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 minuty temu, binek napisał:

Jak sam słusznie zauważyłeś wszędzie może być problem z alkoholem, więc może i wystąpić w wojsku. Nie pisałem o policjantach, lekarzach czy księżach po służbie, takie przypadki występują w czasie służby. Nie ma problemu masowego, jak to usilnie próbujesz insynuować. Natomiast ''wolne media'' tylko czekają na najmniejsze potknięcie.

Jeśli badają alkomatami notorycznie to znaczy że muszą ich pilnować żeby nie chlali - innego wytłumaczenia nie ma. A jak już jesteśmy przy wolnych mediach - oczywiście gdyby za PO żołnierz sie zachlał na śmierć to miałbyś temat na tydzień non stop a potem na kilka lat. Od razu byłyby hasła o patologii i bałaganie w wojsku, o tym że jak PIS zdobędzie władzę to trzeba armię reformować bo zaniedbania władzy skutkują takimi haniebnymi wydarzeniami. Natomiast z racji tego ze obecnie rzadzi PIS to usilnie udowadniasz że nic sie nie stało. Ot , normalna sprawa. Bo wszyscy piją, bo sie zdarza, bo to raptem jeden taki przypadek , bo sie wolne media czepiają. Generalnie tak jak zawsze - nic sie nie stało tylko nas złe siły atakują 🤣 

Opublikowano

Ulman - teraz czepiasz się Ty. Problem jest i trzeba być głupim aby twierdzić inaczej. Doszły jeszcze dragi. Zachlał się to znaczy, że nie znał swego miejsca bo to nie czas i pora. Tak samo ani bagatelizowanie ani szum temu nie służy bo już pomidorowcy pracować ludziom nie dadzą tak jak zasrańcy pilnowali abyś nawet w kiblu miał te swoje 120 sztuk

Opublikowano
12 minut temu, DTaras napisał:

Ulman - teraz czepiasz się Ty. Problem jest i trzeba być głupim aby twierdzić inaczej. Doszły jeszcze dragi. Zachlał się to znaczy, że nie znał swego miejsca bo to nie czas i pora. Tak samo ani bagatelizowanie ani szum temu nie służy bo już pomidorowcy pracować ludziom nie dadzą tak jak zasrańcy pilnowali abyś nawet w kiblu miał te swoje 120 sztuk

Po prostu  przejaskrawiam. Problem jest? No właśnie ja tak uważam ale kolega @binektwierdzi coś zupełnie odwrotnego.  Pisocy maja wpojone że co by się nie stało to nigdy oni za nic winy onie ponoszą , wszystko robią dobrze i nie można słowa krytyki na nich powiedzieć - dlatego nazywam ich sektą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v