Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, binek napisał:

Jeden gniot zastąpiony drugim gniotem, śmiać się, czy płakać? 🤣🤣🤣

Możesz śmiać się i płakać. Ale jak przyznał Jan Maria Jackowski chyba wiesz ,ze nie z opozycji. To ta cała nagonka na tvn służy reklamie stacji i ociepla jej wizerunek. jako tej prześladowanej. Już po ostatniej nagonce kilka miesięcy temu oglądalność skoczyła.

5 minut temu, jarecki napisał:

a nie wiem czy oni prawnie mogą  tak przejąć to TTV  ,  stacje telewizji naziemnej mają zapisane jakie programy mogą realizować . Stacja Puls transmitowała na żywo ciamajdan i niewiem czy nie dostała kary za to .

A no nie wiesz. Ale ja ci napiszę, że jeszcze tak dobrze wam z pisu to nie ma by rząd program telewizyjny jak za prl u układał. Pis chce prl u w mediach ale to nie tak szybko i nie tak łatwo. Mogą sobie nadawać 4 h dziennie pasma tvn 24 i nikt nic im nie zrobi. A samo TTV było już od dawna związane z tvn.

5 minut temu, Ulman napisał:

Bronią nas dzielni wojacy z narażeniem życia  Śmierć żołnierza na granicy. Znamy przyczynę zgonu - Lublin (onet.pl)

Chciał się chłopina zagrzać do walki i przesadził. A tak na poważnie widać, że miał problem z alkoholem. Ale teraz taka armia jak nie kryminalista co dezerteruje to alkoholik. Bo chyba każdy wie, że tak się nawalić za jednym podejściem nie da. Oczywiście nie wszyscy w armii tacy są. Ale po czystkach Macierewicza tych zdolniejszych i ogarniętych wywalono a zostali tacy nie wiadomo jacy. I nad wszystkim nie panują.

Opublikowano

Szkoda chłopa ale nie zdziwię się jak w TVPis powiedzą że to była podstępna akcja wrogich białoruskich służb . Podrzucili mu parę butelek bimbru i nikczemnie podpuszczali do picia wykrzykując że oni potrafią wypić więcej niż Polacy.  

Opublikowano
28 minut temu, Ulman napisał:

I teraz czekam na głosy oburzenia PISocjalistów w temacie pazerności tej firmy. Gdyby to była powiedzmy Biedronka to jestem w 100% pewien że byłby lament jak to wykorzystują swoja pozycję, wyzyskują klienta i że to jest niemoralne, nieetyczne i haniebne.  Toż to podwoili zysk kosztem biednego konsumenta! Co za pazerność!!!  No panowie - który pierwszy się odważy?  

Robią inwestycje z zysku a Biedronka robi inwestycje z zysku w Polsce w Portugalii .

Opublikowano
17 minut temu, hubertuss napisał:

A no nie wiesz. Ale ja ci napiszę, że jeszcze tak dobrze wam z pisu to nie ma by rząd program telewizyjny jak za prl u układał. Pis chce prl u w mediach ale to nie tak szybko i nie tak łatwo. Mogą sobie nadawać 4 h dziennie pasma tvn 24 i nikt nic im nie zrobi. A samo TTV było już od dawna związane z tvn.

nie pisz bzdur , bo krajowa rada radiofonni i telewizji ogłasza przetarg w którym jest  okreslone jakiego rodzaju tresci mają byc emitowane .

• Like 2
Opublikowano
16 minut temu, hubertuss napisał:

Możesz śmiać się i płakać. Ale jak przyznał Jan Maria Jackowski chyba wiesz ,ze nie z opozycji. To ta cała nagonka na tvn służy reklamie stacji i ociepla jej wizerunek. jako tej prześladowanej. Już po ostatniej nagonce kilka miesięcy temu oglądalność skoczyła.

To o ile im ta oglądalność skoczyła? To było jednorazowe podskoczenie słupków, czy może efekt długotrwały? Biedny ten prześladowany TVN i dzieci resortowe - co to dalej będzie ?😒

Opublikowano
24 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Robią inwestycje z zysku a Biedronka robi inwestycje z zysku w Polsce w Portugalii .

Czyli jak cię z kasy obdzierają to w zalezności od sytuacji jesteś albo bardzo zachwycony albo bardzo niezadowolony? Czy ta choroba ma jakąś nazwę czy to po prostu głupota? 

23 minuty temu, Andpol napisał:

W tvpisinfo prawie cały czas o Tusku gadają jakby innych tematów nie było?

To jest obsesja psychotyczna w połączeniu z manią przesladowczą i syndromem oblężenia. Sekty tak mają

Opublikowano (edytowane)

Tretyn: OZE nie uchronią Polski przed blackoutem bez magazynów energii

Coraz częściej możemy usłyszeć o zagrożeniu blackoutem. Mimo to w najbliższym czasie na horyzoncie nie widać zjawisk, które będą zagrażały nagłymi przerwami w dostawach energii elektrycznej do naszych domów. Co prawda blackout w najbliższej przyszłości nam nie grozi, jednak w nieco dłuższej perspektywie niekoniecznie jest już tak kolorowo (zielono) – pisze Aleksander Tretyn, redaktor BiznesAlert.pl.

UNIA WYWRÓCI WSZYSTKO DO GÓRY NOGAMI PRZEZ NOWY ŁAD .

https://www.onet.pl/biznes/biznesalert/tretyn-oze-nie-uchronia-polski-przed-blackoutem-bez-magazynow-energii/9970thk,30bc1058

Władimir Putin zaniepokojony planami dotyczącymi Polski

Prezydent Rosji Władimir Putin oskarża Zachód o eskalację napięcia w Europie. Podkreśla, że Rosja jest zaniepokojona rozlokowywaniem elementów systemu obrony przeciwrakietowej USA przy jej granicach i ewentualnym pojawieniem się takich zestawów na Ukrainie.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wladimir-putin-zaniepokojony-planami-dotyczacymi-polski/je6l3hf,79cfc278

Rosja wstrzymała dostawy gazu przez Polskę. Ceny wystrzeliły

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/rosja-wstrzymala-dostawy-gazu-przez-polske-ceny-wystrzelily/lqp8w17

To jest walka polityczna ROSIA KONTRA ZACHÓD .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
32 minuty temu, jarecki napisał:

nie pisz bzdur , bo krajowa rada radiofonni i telewizji ogłasza przetarg w którym jest  okreslone jakiego rodzaju tresci mają byc emitowane .

Japi przetarg co ty bredzisz? Masz ramówkę i możesz ją po swojemu układać jako nadawca. Są oczywiście pewne ramy jak np emisja pewnych programów po 22 Ale powiedzmy 4 godziny programu informacyjnego możesz sobie dać bez żadnego przetargu więc nie pisz bzdur. Zresztą donieś na nich może im to zamkną. Skoro taki naiwny jesteś to przynajmniej ktoś się pośmieje.

29 minut temu, binek napisał:

To o ile im ta oglądalność skoczyła? To było jednorazowe podskoczenie słupków, czy może efekt długotrwały? Biedny ten prześladowany TVN i dzieci resortowe - co to dalej będzie ?😒

Nie wiem o ile skoczyła ale skoczyła. Czyli efekt pozytywny. Nawet senator współpracujący z pisem to rozumie a ty nie. ja nie piszę ,że biedny prześladowany tvn. Ale tak to w PL jest jak ludzie widzą, ze zabraniają to nie jeden choć nie wszyscy na pewno z ciekawości zechce zobaczyć czego to chcą zakazać.

A co do resortowych dzieci to w pisie ich też nie brakuje. Więc daruj sobie bo tego już ludzie nie kupują Nawet ostatnio w pissacie dziennikarz Suskiego zgasił, że po obu stronach barykady są związki z prl em i ludzie z prl owską przeszłością.

Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

To że będziesz z dnia na dzień biedniejszy aż zedrą z ciebie ostatnią koszulę .

Wiem, wiem.... pisałeś mi już nie raz😁

Z ciebie też zedrą a nadal ich popierasz. Może to syndrom sztokholmski?

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, hubertuss napisał:

.

Nie wiem o ile skoczyła ale skoczyła. Czyli efekt pozytywny. Nawet senator współpracujący z pisem to rozumie a ty nie. ja nie piszę ,że biedny prześladowany tvn. Ale tak to w PL jest jak ludzie widzą, ze zabraniają to nie jeden choć nie wszyscy na pewno z ciekawości zechce zobaczyć czego to chcą zakazać.

A co do resortowych dzieci to w pisie ich też nie brakuje. Więc daruj sobie bo tego już ludzie nie kupują Nawet ostatnio w pissacie dziennikarz Suskiego zgasił, że po obu stronach barykady są związki z prl em i ludzie z prl owską przeszłością.

Nie wiesz o ile, ale wiesz że skoczyła. Ja też słyszałem że w Moskwie na placu Czerwonym rozdają samochody. Tak to prawda, tylko że.... nie samochody, a rowery, i nie rozdają, a kradną 🤣🤣🤣

Co to "pissacie"? Miało by Polsacie? Ciebie już chłopie dopada PiS-FOBIA 🤣

Edytowane przez binek
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

https://wyborcza.pl/duzyformat/7,127290,27921579,wszedl-na-ambone-powiedzial-nic-ode-mnie-za-darmo-nie-dostaniecie.html. Teraz jeszcze zacznie dawać ślub y parom homoseksualnym rozwodu i ludzie zaczną lgnąć do kościoła 😜

hubertuss napisał:

No faktycznie konkurencja można 2 lata nie oglądać i nic nie tracisz bo same powtórki 😎

Opublikowano
9 minut temu, hubertuss napisał:

Ale powiedzmy 4 godziny programu informacyjnego możesz sobie dać bez żadnego przetargu więc nie pisz bzdur.

w polsce zależnie od mulitipleksu są 2 systemy  -           Pośredni (2) W trakcie konkursu na rezerwację częstotliwości wnioskodawca przedstawia pełną propozycję wypełnienia go wskazanymi przez siebie programami. Organ regulacyjny dysponuje jednak kompetencją wskazania jednego lub więcej innych programów, które operator ma obowiązek rozpowszechniać.                                   Pasywny Operator multipleksu w całości wypełnia go programami wskazanymi przez organ regulacyjny.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Rogas71 napisał:

No faktycznie konkurencja można 2 lata nie oglądać i nic nie tracisz bo same powtórki 😎

Cicho być , na TTV same autorytety na miarę TVN, tam była burdel mama lansuje się na Królową Życia 🤣

Opublikowano
23 minuty temu, binek napisał:

Nie wiesz o ile, ale wiesz że skoczyła. Ja też słyszałem że w Moskwie na placu Czerwonym rozdają samochody. Tak to prawda, tylko że.... nie samochody, a rowery, i nie rozdają, a kradną 🤣🤣🤣

Co to "pissacie"? Miało by Polsacie? Ciebie już chłopie dopada PiS-FOBIA 🤣

Nie wiem bo nie uczę się danych statystycznych na pamięć. Ale pokazywali wzrost liczby widzów. Czego jeszcze nie rozumiesz. Wytłumaczyłem ci jak to działa. Jak zakazują to wielu na to samo zechce zobaczyć co tam takiego jest, ze zakazują. A ty dalej nie rozumiesz. A najlepsze jest to, ze te słowa o efektach korzystnych dla tvn powiedział senator związany zpis a ty i tak dalej nie rozumiesz.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

w polsce zależnie od mulitipleksu są 2 systemy  -           Pośredni (2) W trakcie konkursu na rezerwację częstotliwości wnioskodawca przedstawia pełną propozycję wypełnienia go wskazanymi przez siebie programami. Organ regulacyjny dysponuje jednak kompetencją wskazania jednego lub więcej innych programów, które operator ma obowiązek rozpowszechniać.                                   Pasywny Operator multipleksu w całości wypełnia go programami wskazanymi przez organ regulacyjny.

I teraz na spokojnie jeszcze raz to przeczytaj i pomyśl czy to nie jest szczytem patologii. Jak ogłupiali muszą  być ludzie  którzy uważają to za normalne

Opublikowano
2 minuty temu, binek napisał:

Cicho być , na TTV same autorytety na miarę TVN, tam była burdel mama lansuje się na Królową Życia 🤣

Widzę zaznajomiony jesteś z ich ramówka. Wierny widz?

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

I teraz na spokojnie jeszcze raz to przeczytaj i pomyśl czy to nie jest szczytem patologii. Jak ogłupiali muszą  być ludzie  którzy uważają to za normalne

Czytać może ale i tak nie zrozumie. Organ regulujący może dorzucić do ramówki jakieś programy ale nie może nic zdejmować. Jeśli ttv ma koncesję na ileś lat to ma podane jakiego typu programy będzie nadawała a nie ich tytuły. Do tego i organ regulujący może nakazać dołożenie czegoś ale nie zdjęcie. Jeśli wiec ttv zadeklarował przy ubieganiu się o koncesje raz na ileś lat, że będzie nadawał programy informacyjne to sprawa jest załatwiona.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v