Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Winnetou napisał:

Też popieram. Jest zasada Piłeś nie jedź! ☝

To może rączki pedofilom i tym co ich chronią obcinać ?? Tylko jak pastorały będą wtedy nosić xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
Winnetou napisał:

30 minut temu, Denwer napisał:

To jest  bardzo  dobry  pomysł    w końcu   może  takie  durczoki  i  inne ćwoki   dostaną  karę  za  swoje  bezmyślne  zachowania  bo  jak straci  samochód  wart  300-500 tyś   to  go  zaboli  i  to bardzo 

Też popieram. Jest zasada Piłeś nie jedź! ☝

Już pisałem - jak będzie w najmie długoterminowym to se nazabierałeś że ho ho.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

To może rączki pedofilom i tym co ich chronią obcinać

Rączki to złodziejom się obcina a ty coś tam z wapnem chachmęciłeś

Edytowane przez witejus
Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

Rączki to złodziejom się obcina a ty coś tam z wapnem chachmęciłeś

Chcesz połowie tego narodu, co chachmęcenie ma we krwi łapki poobcinać ?? Tylko kto wtedy na te wszystkie + i polskie łady będzie pracował ??

• Haha 1
Opublikowano
38 minut temu, Denwer napisał:

To jest  bardzo  dobry  pomysł    w końcu   może  takie  durczoki  i  inne ćwoki   dostaną  karę  za  swoje  bezmyślne  zachowania  bo  jak straci  samochód  wart  300-500 tyś   to  go  zaboli  i  to bardzo 

Jako PISowska swołocz myslisz tylko jak to bedzie fajnie gdy wrógów Polskiej Zjednoczonej Prawicy Robotniczej spotka coś złego Coś mu ukradną, spali mu sie chałupa albo rozchoruje ktos w rodzinie.  

Takie rozwiazanie mógł wymyślić jedynie ułomny człowiek bez prawa jazdy. Bedą konfiskowac jak za komuny ale to mnie akurat nie dziwi.

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Jako PISowska swołocz myslisz tylko jak to bedzie fajnie gdy wrógów Polskiej Zjednoczonej Prawicy Robotniczej spotka coś złego Coś mu ukradną, spali mu sie chałupa albo rozchoruje ktos w rodzinie.  

Takie rozwiazanie mógł wymyślić jedynie ułomny człowiek bez prawa jazdy. Bedą konfiskowac jak za komuny ale to mnie akurat nie dziwi.

konfiskata  funkcjonuje w kilku krajach europejskich ,   w  kilku krajach za wykroczenia drogowe sa nakładane mandaty proporcjonalne do uzyskiwanych dochodów przez łamiącego prawo ruchu drogowego na pewno mandaty były do tej pory zbyt niskie .

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli ktokolwiek twierdzi że mandaty, opłaty, czy podatki są za niskie to jest nienormalny

Temu właśnie służą miliardy na Kurskiego by lud popierał coraz wieksze obciażenia nań nakładane. Ogłupienie daje rezultaty.

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Kary ostatnio wzrosły i kwalifikacja jako przestępstwo itp.... I co statystyki ponoć rosną... 

OK... jak taki samochód coś warty... a jak to  złom przeciętnego pijaczka to tylko będzie to gendrowc koszty i tyle..... 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał:

do uzyskiwanych dochodów przez łamiącego prawo ruchu drogowego 

I to jest klucz do poprawy bezpieczeństwa ale w PL niestety bidny dostaje po łbie a bogol się śmieje i dalej łamie prawo. 

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Jeżeli ktokolwiek twierdzi że mandaty, opłaty, czy podatki są za niskie to jest nienormalny

Temu właśnie służą miliardy na Kurskiego by lud popierał coraz wieksze obciażenia nań nakładane. Ogłupienie daje rezultaty.

przyjedz na  turne po drogach mazowsza .

Opublikowano
6 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Kary ostatnio wzrosły i kwalifikacja jako przestępstwo itp.... I co statystyki ponoć rosną... 

OK jak taki samochód coś warty... a jak nie to to złom przeciętnego pijaczka to tylko będzie to vendrowc koszty i tyle. 

Budzet jest kompletnie pusty , 400 mld długu wygenerowali w kilka lat podczas gdy poprzednim ekipom zadłużenie na miliard zajęło 25 lat. Szukaja wszędzie kasy a lud im będzie kibicował bo graja cały czas na nucie komuszej mentalności elektoratu PIS. Nie ważne że mi moga zabrać ale że daj Boże zabiorą temu co se ostatnio Mercedesa kupił.  

Ostatnio był pomysł że  nie wykorzystane kwoty z prepaida będą przechodzić na skarb państwa. To jest obsesyjne szukanie kasy . 

6 minut temu, jarecki napisał:

przyjedz na  turne po drogach mazowsza .

Znam drogi mazowsza lepiej niż ci sie zdaje. Ruch jak w każdej aglomeracji.

Opublikowano (edytowane)

mi nie chodzi o ruch tylko o zachowanie się kierowców , kazdy się  spieszy .   nawet i dzisiaj młody kierowca wjechał na drzewo  on nie przeżył a 2 paseżerów dzieczyna 18 lat i chopak 15 lat ranni , przyczyna nadmierna predkosc . i tak niemal kazdego dnia .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

już nie , mieszkam obok dk 50 gdzie niemal co 100 metrów mozna by stawiac krzyż byłem swiadkiem 3 wypadków w jednym  młoda dziwczyna krzyczała pewnie była wtedy w moim wieku to nauczyło mie pokory .

Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał:

nawet i dzisiaj młody kierowca wjechał na drzewo  on nie przeżył a 2 paseżerów dzieczyna 18 lat i chopak 15 lat ranni , przyczyna nadmierna predkosc . i tak niemal kazdego dnia .

No to od ręki daje ci rozwiazanie które załatwi problem brawurowej młodzieży - zróbmy prawo jazdy od 30 roku życia.🤣

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

No wykręcanie wentylków to  nie te  czasy.🤣 Ludzie mają kasę. Ale Ciebie z winy głupka na drodze niedosięglo nieszczęście. I aby tak zostało .👍

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

No to od ręki daje ci rozwiazanie które załatwi problem brawurowej młodzieży - zróbmy prawo jazdy od 30 roku życia.🤣

według mnie podniesienie wyceny mandatów jest dobrym rozwiązaniem .

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Dariowola napisał:

No wykręcanie wentylków to  nie te  czasy.🤣 Ludzie mają kasę. Ale Ciebie z winy głupka na drodze niedosięglo nieszczęście. I aby tak zostało .👍

Myslisz ze wysokie kary zlikwidują głupków? To jest tylko pretekst by szukać kasy a ludzie będą ginąć jak zwykle. Poprawienie dróg, skrzyzowań, dołozenie barierek, oznaczeń,  obwodnice - to są realne rezerwy bezpieczeństwa. 

@jarecki dla ciebie każde rozwiąanie zaproponowane przez PIS jest dobre 😆

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

ta i jeszcze drzewa powycinać ,                      akurat zabieranie samochodu za jazde pod wpływem czy alkocholu czy innych używek to złe rozwiazanie , ja bym dał np . w zalężnosci od zawartosci w organizmie bezwzgledne np 14 dni aresztu za pierwszy raz plus kolegium 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v