Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

powiedz co ciebie czeka chętnie posłucham 

Mnie czeka około 30-35 lat do emerytury, do tej pory ZUS raczej upadnie, więc nie liczę, że cokolwiek dostanę xD Sam staram się odłożyć jak najwięcej w nieruchomościach itp, to na starość w razie czego będzie co sprzedawać. A druga inwestycja, to wykształcenie dzieci, może na starość pomogą ojcu.

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Sam staram się odłożyć jak najwięcej w nieruchomościach

w co inwestujesz?

Opublikowano
11 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Rozumiem ze nie masz nic by obronić swoja teze oprócz głupkowatych linków?  

Spróbujmy jeszcze raz - czy tlen, bakterie, wirusy, atomy elektrony fale magnetyczne , promieniowanie radioaktywne istnieje skoro tego nie widać? Twierdzisz że skoro nie widać że ziemia jest okragła to nie jest okragła więc może z bakteriami wirusami i atomami jest tak samo. Nie widać ich wiec ich nie ma.

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

w co inwestujesz?

Trochę w grunty rolne, jakieś mieszkanie w mieście też się znajdzie, więcej wolę nie zdradzać, bo kiedyś prezesem Orlenu zostanę i będę się musiał tłumaczyć z tego co tu napisałem xD 

Opublikowano (edytowane)

Po prostu chcę ulokować pieniądze które teraz zarabiam w miarę bezpiecznym miejscu, tak żeby na starość nie być gołym i wesołym. Inflacja pieniądze na koncie może zjeść, a rzecz materialna to rzecz materialna. Pensje pójdą w górę to i nieruchomości zdrożeją. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

I właśnie tak sie powinno robić a nie czekać że PISda

Jak dadzą to się weźmie, ale nigdy na to jakoś nie czekałem i nie wypatrywałem, bez tego też bym bez problemu przeżył.

Opublikowano
13 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Mnie czeka około 30-35 lat do emerytury, do tej pory ZUS raczej upadnie, więc nie liczę, że cokolwiek dostanę xD Sam staram się odłożyć jak najwięcej w nieruchomościach itp, to na starość w razie czego będzie co sprzedawać. A druga inwestycja, to wykształcenie dzieci, może na starość pomogą ojcu.

to liberałowie wymyślili że zus upadnie po to żeby podnosić wiek emerytalny uwierzyłeś twoja sprawa na dzieci nie licz 

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

to liberałowie wymyślili że zus upadnie po to żeby podnosić wiek emerytalny uwierzyłeś twoja sprawa na dzieci nie licz 

Ludzi w wieku pracującym coraz mniej, emerytów coraz więcej, a ZUS działa na zasadzie, że bierze od pracujących i od razu wypłaca emerytom. To co płacisz w składkach nie jest odkładane na żadnym koncie. I jeżeli trend się utrzyma, to pracujący będą musieli odprowadzać coraz większe składki, aż w końcu to pie**olnie i zabraknie kasy, tylko ktoś niespełna rozumu tego nie widzi.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

.....a PISowscy komuniści wymyslili ze będą dokładać do zusu z kieszeni przedsiębiorców żeby motłoch mógł sie wczesną emeryturą cieszyć. 

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Tomasz0611 napisał:

:D tak serio czy Sobie jaja robisz ? Zycie z czasem weryfikuje plany ten kto kupuje z pracy wolni klepać biede niż sprzedać czesci składowe majątku , a zwykle dzieci zamieszkają w mieszkaniu w miescie zakupionym przy hossie gospodarstwa  ojcowizne przejmie nastepca i dopiero on bedzie mógł zrobić ten krok sprzedaży . niesłyszałem takiej histori żeby ktoś sprzedał czesc majątku żeby lepiej w emeryturze żyć , a dzieciom nie dać . Nawet jest taki program  żę firma dopłaca np . te 500 zł miesiecznie do emerytury a potem przejmuje mieszkanie ale jak to się kończy to dla chetnych w goglach można odszukać .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Jeszcze ludzie mogą żałować że powyprzedawali gospodarki i pozamieniali na mieszkania w bloku. Ziemia to matka,z głodu nie zginiesz oby tylko komuniści nie rządzili.

Edytowane przez akooo
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, akooo napisał:

Ziemia to matka,z głodu nie zginiesz oby tylko komuniści nie rządzili.

Komuniści już rządzą w Polsce, tylko niektórzy chyba tego nie widzą ...

47 minut temu, jarecki napisał:

:D tak serio czy Sobie jaja robisz ? Zycie z czasem weryfikuje plany ten kto kupuje z pracy wolni klepać biede niż sprzedać czesci składowe majątku , a zwykle dzieci zamieszkają w mieszkaniu w miescie zakupionym przy hossie gospodarstwa  ojcowizne przejmie nastepca i dopiero on bedzie mógł zrobić ten krok sprzedaży . niesłyszałem takiej histori żeby ktoś sprzedał czesc majątku żeby lepiej w emeryturze żyć , a dzieciom nie dać . Nawet jest taki program  żę firma dopłaca np . te 500 zł miesiecznie do emerytury a potem przejmuje mieszkanie ale jak to się kończy to dla chetnych w goglach można odszukać .

To może będę ten pierwszy co będzie wolał sprzedać, niż klepać biedę. Zamiast lokować w banku, i tracić pieniądze przez inflację, to wolę je w inny sposób odłożyć.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Nikt nie każe dzieciakom wszystkiego zostawiać, chyba że ktos ma plan by na emeryturze klepać biedę i podziwiać całymi dniami płaska ziemie siedząc w zapierdzianym fotelu.

• Haha 1
Opublikowano

w sumie to lubie czasem podziwiać płaską ziemie  siedząc na fotelu , inni wolą góry  ale ja zdecydowanie równiny wole  , nawet mój rejon to ,, równina wołomińska ''🤣

Opublikowano
jarecki napisał:

w sumie to lubie czasem podziwiać płaską ziemie  siedząc na fotelu , inni wolą góry  ale ja zdecydowanie równiny wole  , nawet mój rejon to ,, równina wołomińska ''🤣

To ty prawie warszawiak

Opublikowano
Dnia 23.03.2021 o 19:28, mirro napisał:

Wystarczy napisać że to Narodowy Projekt Opłynięcia Antarktydy, zaznaczyć że ma to na celu rozsławienie imienia polskiego stoczniowca i kasa murowana.:lol:

Aaaaa właśnie, przeciez my nawet gdzieś tam mamy jakiś jacht co to pływał i rozsławiał chwałę RP na morzach i oceanach.:lol:

Okrętów podwodnych do tej wyprawy nie polecam, bo mamy jeden a w dodatku lubi się palić.:lol:

Gdybyśmy nie mieli dostępu do morza, nie mielibyśmy problemu z okrętami, ze stoczniami.....i Wałęsy by nie było :ph34r:.

9 godzin temu, hubertuss napisał:

W agrobiznesie już przyzwyczajają rolnika do nowego podatku. A mianowicie kaucji na olej. A wszystko jest tak tłumaczone, że się mówi. Dając do zrozumienia w felietonie, że to dla dobra rolnika. A być może nawet sami rolnicy tego chcą.

Tak realnie to ta wymiana działa, oddaje zużyty olej i kupuje nowy, czy tylko płacę więcej a stary olej zostaje u mnie ?

5 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

po pierwsze nie bronie grodzkiego ale jak bym dał za operację to mam zasadę że nikomu tego nie ujawniam 

po drugie brał i to dużo jakby nie poszedł do  PO i polityki to by nie wyciekło 

po trzecie uciekł  do polityki bo wiedział że będzie miał immunitet 

po czwarte powinien się zrzec jak jest czysty ale nie musi bo w głosowaniu w senacie ma przewagę 

podsumowując jest z PO czyli złodziej i karierowicz 

Twoja teoria jest trochę pokręcona. Punkt 3. Dlaczego uciekł do polityki skoro wiedział że może coś wypłynąć ? Chyba że mu się grunt zaczął palić i dlatego został politykiem. Tylko teraz aby sprawa ucichła musi się starać o kolejną kadencję. Punkt 1. Coś nie poszło jak powinno i ktoś się zdenerwował.

3 godziny temu, Ulman napisał:

To idź się modlić i tu obciachu nie rób.

Dlaczego obciach ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v