Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, henio2 napisał:

No najprościej zabrać najbiedniejszym i kazać na drugi etap iść

😜

właśnie to nastąpiło ostatnio po wprowadzeniu podatku cukrowego.

Może najbiedniejszy nie kupują napojów gazowanych, cukierków, ciastek nie jedzą ?

145877939_3602425509853743_8853796944595

Opublikowano

Właśnie oni tego wpierniczają najwięcej i dlatego jest ta opłata. Z prostych mas  chcą ściągać bo to daje efekt skali. Co by nie powiedzieć to szacunek za efekty propagandowe bo tłuszcza płaci i jeszcze popiera fakt że im z kieszeni ubywa. To jest mistrzostwo.👍  

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

właśnie to nastąpiło ostatnio po wprowadzeniu podatku cukrowego.

Może najbiedniejszy nie kupują napojów gazowanych, cukierków, ciastek nie jedzą ?

145877939_3602425509853743_8853796944595

image.png.8b047554a0da75a45af2fec931780d50.png

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

A co nie jesteś bardziej szczęśliwy jak sobie co nieco %% łykniesz ;) 

image.png

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Bogdan675 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby, ludzie stoją i tekst „tvn Bob© fb.com/nalemingrad2 TVN uzyskała 540 mln zł czystego zysku za ubiegły rok. Pochodził z reklam towarów i usług sprzedawanych Polakom. Tymczasem oczekiwanie zapłaty 5% podatku od zysku takich gigantów ma być ...zamachem na wolność słowa!”

Niech dadzą im  tyle samo dotacji z budżetu i z abonamentu.

I tymi 5% wszystkie media obciążyć po równo wtedy będziesz miał prawie i sprawiedliwie

Ktoś zabrania tvp puszczania reklam 😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan675 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby, ludzie stoją i tekst „tvn Bob© fb.com/nalemingrad2 TVN uzyskała 540 mln zł czystego zysku za ubiegły rok. Pochodził z reklam towarów i usług sprzedawanych Polakom. Tymczasem oczekiwanie zapłaty 5% podatku od zysku takich gigantów ma być ...zamachem na wolność słowa!”

To oni CITu nie płacą?

Zabawne że oni osiągneli taki zysk a TVPis kasuje abonament i jeszcze kazdego roku trzeba do nich dołożyć  2 mld czyli równowartość czteroletniego zysku TVN🖕

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, henio2 napisał:

Widzisz wystarczy że instrukcji nie dostaniesz co masz myśleć i Twoje życie traci sens tak by wyglądały wolne media bez TWP 😎

Dlatego warto płacić abonament😋

W przeciwieństwie do ciebie to potrafię myśleć samodzielnie w przeciwieństwie do ciebie głombie niedouczony. 

A to czemu mam płacić abonament na kurwizję jak tam tylko szczucie i plucie. 

1 godzinę temu, henio2 napisał:

Niekoniecznie moze tak.                       

image.png

Jeszcze tego nie widzisz że postkomuchy to w pełnej krasie jest PIS?

Opublikowano (edytowane)

Abonament masz płacic bo Staskowi w TVP powiedzieli że to jest słuszne więc to musi być prawda. Sekta zawsze będzie płacic i sie z tego cieszyć. 😂

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
12 minut temu, henio2 napisał:

Człowieku zdecyduj się w końcu kim jest Owsiak bo raz piszesz że postkomuch a teraz znowu że faszysta?

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Komuna nigdy w Polsce się nie skończyła od Okrągłego  Stołu zmienili nazwę . Prawda .

Komuna jest w ludziach a szczególnie tych którzy chca być prawicą bez zmiany koministycznych poglądów

Opublikowano (edytowane)

Okrągły Stół

6 lut 1989 – 4 kwi 1989 .

My tu k**wa jeszcze wrócimy .

Mamy rok 2021 .

Wracają dumnie zgadza się .

Byli u władzy za komuny dziadek ojciec teraz wnuki i tak dalej nie oddadzą władzy .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał:

Jak na socjalistę przystało lubisz żeby bogatemu przypieprzyć.  Typowe proletariackie myslenie - jak ma to mu zabrać trzeba żeby za dużo mu nie zostało. Leninowska doktryna w wykonaniu prawicowego PIS.

Nie żaden  socjalista B|tylko realista  , i nikomu nie przypieprzam  tylko kto ma płacić ,biedota jeśli nic niema ? Po drugie rolnikami nikt się nie przejmuj to ja też nie zamierzam płakać nad losem bogatych 

Opublikowano (edytowane)

Jak nikt  się Rolnikami nie przyjmuje  to ci powiem że się przejmują że Rolnicy to MILIONERZY  SĄ  bo ziemia drożeje a posiadają dużo ziemi to policz ile kto ma tak po 100 tyś za ha . Tak Państwo się martwi .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Co tak tanio i czemu tak ? .

Przeciętny rolnik z Warmii i Mazur, to milioner .

GUS podał właśnie informacje o tym ile płacono w Polsce za grunty orne w ubiegłym roku. Chyba nikogo nie powinno dziwić, że ziemia zdrożała. Zaskoczeniem może być jedynie to, że pod koniec 2020 roku za hektar trzeba było płacić o trochę ponad 5% więcej niż przed rokiem. Przecięta cena to już 42,7 tys. zł za ha – wynika z szacunków HRE Investments uwzględniających ceny transakcyjne i jakość sprzedawanych działek.

https://prnews.pl/przecietny-rolnik-z-warmii-i-mazur-to-milioner-456704

Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

U nas jest po 20 tys 

Ty musi po sąsiedzku, bo to samo u nas. B|

Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

Nie żaden  socjalista B|tylko realista  , i nikomu nie przypieprzam  tylko kto ma płacić ,biedota jeśli nic niema ? Po drugie rolnikami nikt się nie przejmuj to ja też nie zamierzam płakać nad losem bogatych 

A czemu zakładasz że trzeba tej swołoczy płacić coraz więcej? Czemu przyjmujesz za normalne że będziesz płacił więcej i więcej? To jest podejscie niewolnicze. Powinien być podatek liniowy bo to jest jedynie prawidłowe podejście. Wszelka progresja podatkowa i dojenie bogatych jest lewacką praktyką 

Jak to nikt sie rolnikami nie przejmuje? Niech ci Stasek powie jak mu dobrze , jak dostał susowe i inne socjale bo PIS tak bardzo dba o rolnika.

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

Ty musi po sąsiedzku, bo to samo u nas. B|

Między wami to jeszcze jestem ja a u nas ceny od 35 000 w zwyż za ha. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v