Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, PRIMO napisał:

Kto dostał kasy 🤨 chyba ci beneficjenci socjalu bo oni napewno nie odczują tego kryzysu. 

ok a z punktu widzenia rolnictwa jako całość ? czy według Ciebie pomoc cowidowa dla rolników utrzymujących bydło była potrzebna ? choć jestem beneficjentem tej pomocy to nie była on potrzebna .

Opublikowano
57 minut temu, Ulman napisał:

Małe gospodarstwa nie są partnerem dla eksporterów czy sieci wiec będą cierpieć. Nie ma w tym nic dziwnego

I tego żadnymi zaklęciami nikt nie przeskoczy.

Opublikowano (edytowane)

@jareckiTa pomoc covidowa miała tylko jedno na celu a mianowicie kupienie poparcia w sondażach a co za tym idzie w wyborach za trzy lata. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
43 minuty temu, henio2 napisał:

Byłem byłem i stały tam przed wejściem takieale kanalie i nagrywały ilu ludzi wchodzi by potem szczuć przeciwko kościołowi na marszach pseudo obrońców demokracji

A u nas nikt nie nagrywa, a nawet transmisja w internecie dostępna, to każdy może oszacować. Jakoś na razie nikt nie robi z tego afery. Czyli pewnie nikt nie ma interesu aby kopać się z parafią. "Trza se umić wychować parafian i okolicę",

Opublikowano

Jasne wszystko co rzad da to tylko by społeczeństwo za to kupić że też Balcerowicz na tonie wpadł i wszystko sprzedawał za symboliczną złotówkę kolesiom

@jareckiTa pomoc covidowa miała tylko jedno na celu a mianowicie kupienie poparcia w sondażach a co za tym idzie w wyborach za trzy lata. 

..

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, PRIMO napisał:

@galan99 każdy kraj na świecie ratuje swoją gospodarkę jak może ale nie w PL bo u nas wszystko trzeba zamkną na amen żeby inne gospodarki ratować. 

wyjedz poza swoja obore i sie wypowiadaj czlowieku co nigdzie  nie byles i  nic nie wiesz.

18 minut temu, PRIMO napisał:

Kto dostał kasy 🤨 chyba ci beneficjenci socjalu bo oni napewno nie odczują tego kryzysu. 

jakbys  umial cos wiecej niz wyrzucac gnoj prostaku to bys wiedzial ile kasy dostaly firmy. umiesz tylko trzymac widly a takim sie nic nie nalezy ba sa poprostu za glupi. zaloz firme i wtedy sie wypowiadaj czlowieku. kazdy co mial straty dostal pomoc. i chociaz clowieku poczytaj co jest za granica ,jakie sa obostrzenia i ktroe rzady wszystko wyzamykaly i dopiero szczekaj ze u nas cos zle jest robione. trzeba miec punkt odniesienia do innych krajow a nie do wlasnej obory

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, henio2 napisał:

Jasne wszystko co rzad da to tylko by społeczeństwo za to kupić że też Balcerowicz na tonie wpadł i wszystko sprzedawał za symboliczną złotówkę kolesiom

..

Ty jesteś aż tak ślepy że tego nie widzisz?

A niby dlaczego PISuar wygrał wybor a póżniej Dudek?

Na pewno nie za ładne oczy.

@szmergiel z takimi gałganami jak ty to nie mam zamiaru dyskutować. 

Nara. ✌

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
32 minuty temu, PRIMO napisał:

Czyli w "D" byłeś i wielkie "G" widziałeś. 

Tak jak pisałem że jesteś małym zakompleksionym człowiekiem co boi się kilku rozwrzeszczanych kobitek.🤦‍♂️

Ja się tych kobietek nie boje tylko bawi mnie jak one potrafią ludziom w głowach namieszać że przylacSja się do ich protestow

2 minuty temu, PRIMO napisał:

Ty jesteś aż tak ślepy że tego nie widzisz?

A niby dlaczego PISuar wygrał wybor a póżniej Dudek?

Na pewno nie za ładne oczy. 

No bo ludzie ich popierają ale lewactwo sobie tłumaczy inaczej i wychodzi na ulicę

Dobrze policja rozbiła że pałami porządek wprowadziła 

Opublikowano
1 minutę temu, henio2 napisał:

Ja się tych kobietek nie boje tylko bawi mnie jak one potrafią ludziom w głowach namieszać że przylacSja się do ich protestow

😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣 ta patrzta jaki bohater się znalazł. 

Nie boi a wyzywa od różnych. 

A weź ty kiedy stań oko w oko z taką i wygarnij jej to co myślisz o niej i wtedy mędrkuj. 

Opublikowano
3 minuty temu, henio2 napisał:

No bo ludzie ich popierają ale lewactwo sobie tłumaczy inaczej i wychodzi na ulicę

Zakładam że popieraja ich siedząc na dupskach w chałupach. Tylko jakoś przed wyborami PAD nie brzydził się wyciągać ludzi z domów na swoje wizyty gospodarskie.

Opublikowano

Ja z k**wami oko w oko nie staję       https://torun.wyborcza.pl/torun/7,48723,26581997,scheuring-wielgus-zlozyla-zawiadomienie-do-prokuratury-na-urodziny.html   hipokrytka

2 minuty temu, PRIMO napisał:

A weź ty kiedy stań oko w oko z taką i wygarnij jej to co myślisz o niej i wtedy mędrkuj. 

🐕

Opublikowano

primo jak wyjdziesz z obory do swiata i podasz jakis argument to wtedy sie wypowiadaj a nie tylko  wywody i domysly czlowieka co nic w zyciu nie widzial i nigdzie nie byl bo taka prawda.przezyles zycie jak kaczka w szuwarach i sie wypowiadasz o sprawach ktorych nawet z daleka nie widziales

Opublikowano

Ciekawe jakby rozpoczął rozmowę? 

Opublikowano
31 minut temu, henio2 napisał:

Nie to. Cwaniaczki prubujacy ugrać na pandemi

Ciemny lud jest zawsze podejrzliwy więc ktokolwiek dostał  cokolwiek jest podejrzany o cwaniactwo.  

12 minut temu, henio2 napisał:

I tym kolesiom nasz prawy i sprawiedliwy rząd nadal może naskoczyć

6 minut temu, henio2 napisał:

Eee tam namieszały. W porównaniu z TVPis i resztą propagandy to mały pikuś.

Opublikowano
13 minut temu, szmergiel napisał:

wyjedz poza swoja obore i sie wypowiadaj czlowieku co nigdzie  nie byles i  nic nie wiesz.

jakbys  umial cos wiecej niz wyrzucac gnoj prostaku to bys wiedzial ile kasy dostaly firmy. umiesz tylko trzymac widly a takim sie nic nie nalezy ba sa poprostu za glupi. zaloz firme i wtedy sie wypowiadaj czlowieku. kazdy co mial straty dostal pomoc. i chociaz clowieku poczytaj co jest za granica ,jakie sa obostrzenia i ktroe rzady wszystko wyzamykaly i dopiero szczekaj ze u nas cos zle jest robione. trzeba miec punkt odniesienia do innych krajow a nie do wlasnej obory

Post został zgłoszony, obrażanie innych użytkowników, mam nadzieję że będziemy mieli 7 dni spokoju od @szmergiel;) Będzie miał czas na handlowanie złomem ;)

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Post został zgłoszony, obrażanie innych użytkowników, mam nadzieję że będziemy mieli 7 dni spokoju od @szmergiel;) Będzie miał czas na handlowanie złomem ;)

boli prawda co?

dzis wiecej zarobilem z tego jak to okreslasz zlomu niz ty w pol roku.hehehehehe

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Prawdę napisał to lewaków najbard,jej boli

Opublikowano
10 minut temu, PRIMO napisał:

Chcesz żeby mu groszki w woreczku ukręciła ?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, szmergiel napisał:

boli prawda co?

dzis wiecej zarobilem z tego jak to okreslasz zlomu niz ty w pol roku.hehehehehe

Człowieku, tylko taki jak ty wyzywa innych, niby biznesmen a kultury za grosz u ciebie nie ma ;) I skąd wiesz ile ja zarabiam w pół roku, masz wgląd w moje faktury i PIT czy jak?? 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ja bym nie zgłaszał. @PRIMO to duży "chłopak", zaprawiony w walce i da sobie radę.

Opublikowano (edytowane)

na kulture to trzeba zasluzyc  swoja postawa a nie oczekiwac jej od kogos skoro soba  sie nic nie reprezentuje

ps. do mamusi jeszcze na skarge polec dzieciaku

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, szmergiel napisał:

na kulture to trzeba zasluzyc  swoja postawa a nie oczekiwac jej od kogos skoro soba  sie nic nie reprezentuje

Ty przeliczasz wszystko na pieniądze, jak ktoś ma mniej to gorszy od ciebie ;) ps. do mamusi nie ale do admina jak najbardziej :) nie lubię takich jak ty ;) Bo ktoś we Francji za złomem nie był to już gorszy. 

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v