Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

U mnie zawsze jest w 15st C i tak samo im nalewają na rafinerii ;) Jest podana objętość w 15st C, objętość rzeczywista i temperatura rzeczywista. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Ja dostaje wydruk z temperatura paliwa, ilością w tej temperaturze oraz wynik po przeliczeniu do 15 st C. Dostaję cały wydruk z licznika, tam też jest podany współczynnik temperaturowy użyty do przeliczenia. I dodatkowo mam termometr w zbiorniku i sprawdzam czy temperatura się zgadza z tym co ma w liczniku :) 

Ostatni transport to u mnie w zbiorniku termometr pokazał 1.5 st C, wydruk z licznika niby 0.8 st C, myślę że taka różnica jest jak najbardziej akceptowalna. 

Opublikowano (edytowane)

Ja też mam na wydruku temperaturę w chwili dostawy litry w temperaturze dostawy i litry w temperaturze 15 stopni

U mnie w czasie dostawy miało 2,5stopnia licznik pokazał 297l.  Przy 15stopniach litrów było 300.

Edytowane przez 6465
Opublikowano (edytowane)

Dziś kupiłem na cpn za 1000 zł po 4.74 b0

Wychodzi 210 l

I wiecie co nalałem w beczkę po oleju poj.208 l pisze i nie weszło 2.5 l

Więc jak przyjdzie ciepło to zyskam ze 2 l na rozszerzalności.

Wiedziałem że tak będzie👍🏻

A nie z samochodu gdzie by brakowało dziś ze 3 l bo temperatura na minusie.

Więc moja teoria się sprawdza że lepiej kupić większe ilości w cenie hurtowej ale w cpn z dystrybutora.

Edytowane przez Rolnik1973
Błąd
Opublikowano (edytowane)

@Rolnik1973Tylko z samochodu byś miał po 4.35 a tak zapłaciłeś 4,74 ;) Biznes szlak trafił ;) Kupiłeś 211l, a tak byś miał 230l, ładnie cię orżnęli na tej stacji.

A po drugie, mierzyłeś temperaturę tego ON, że już wiesz ile zyskałeś ?? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Dodaj nową pozycję...
v