Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No lepi z dystrybutora kupić rzeczywisty litr i jak przyjdzie ciepło to mieć gratis

Niż kupić z cysterny i jak przyjdzie ciepło mieć na 0

Dobrze że stacje sprzedaja troche taniej pow 400 l to nie chcę cysterny widzieć na podwórku.

Na kilogramy kupuj

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No lepi z dystrybutora kupić rzeczywisty litr i jak przyjdzie ciepło to mieć gratis

Dobrze że stacje sprzedaja troche taniej pow 400 l to nie chcę cysterny widzieć na podwórku.

Z dystrybutora masz paliwo w ziemi, czyli też masz ustabilizowaną temperaturę... Na stacji wlejesz w bańki 1000l, postoi jeden dzień w nieogrzewanym garażu i bach, następnego dnia już tylko 960l w bańkach xD

No i drugie, właściciele stacji ten "skurcz" paliwa nadrabiają sobie cena xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Rysiu, szkoda że nie wpadłeś na pomysł kupowania zimą i zużywania tylko latem i tak oto miałbyś x litrów gratis.😁

Edit  No i widzisz, nie tylko ja widzę te zależność z pożytkiem dla ciebie  🙂

O kurczę nie widziałem tego  Twojego posta,  jak widzisz trzeba jednak  kupować ze zmarzniętej cysterny a nie ze stacji, no nie?

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano (edytowane)

To ile litrów rocznie na plus masz jak w zimie kupisz? 

Rysiek, Ty kombinuj jak zarobić, a nie jak zaoszczędzić

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Nie prowadzę statystyk

Jedno wiem nie można ursusa tankować do pełna po przyjezdzie z pola i wstawic do garażu, tylko na zimnym lub przed robotą.

Nauczka była zbiornik nad silnikiem

Przyjechałem z pola zatankował do pelna i wjechał do garaży.

Wieczorem zachodzę zamykać a silnik oblany paliwem i kałuża na posadzce.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Nie prowadzę statystyk

Jedno wiem nie można ursusa tankować do pełna po przyjezdzie z pola i wstawic do garażu, tylko na zimnym lub przed robotą.

Nauczka była zbiornik nad silnikiem

Przyjechałem z pola zatankował do pelna i wjechał do garaży.

Wieczorem zachodzę zamykać a silnik oblany paliwem i kałuża na posadzce.

Ale patrz ile można na takim tankowaniu zarobić, potem szybko spuścić póki ciepłe i sprzedać sąsiadowi, i już cyk, zysk jest xD 

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

A potem jak rano zobaczy że brakuje to z siekierą przyjdzie😁😁😁

To powiesz mu żeby kobita do gara wlała i podgrzała na gazie, to będzie miał tyle ile będzie chciał xD 

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

To mówisz że paliwo w dystrybutorze jest... 😁😁😁😁

Opublikowano

dostawca mi radził nie zostawiać letniego na zimę i odwrotnie mówił że do letniego można dodać 2,5 do 3% benzyny 95 przewiw wytracaniu parafiny ale trzeba miec na uwadze większe spalanie lub dodać dekompresator ale paliwo musi mieć temperaturę pokojową bo w przeciwnym razie wytrąci się na spodzie jaki srodek polecacie do ropy? bylo tu niedawno mowione o jakimś dobrym

Opublikowano
Dnia 3.12.2021 o 12:36, proxy8441 napisał:

dostawca mi radził nie zostawiać letniego na zimę i odwrotnie mówił że do letniego można dodać 2,5 do 3% benzyny 95 przewiw wytracaniu parafiny ale trzeba miec na uwadze większe spalanie lub dodać dekompresator ale paliwo musi mieć temperaturę pokojową bo w przeciwnym razie wytrąci się na spodzie jaki srodek polecacie do ropy? bylo tu niedawno mowione o jakimś dobrym

Zacznij brać B0 i nic Ci nie zamarznie no chyba ze -30

Opublikowano
15 minut temu, ansu napisał:

Kupiłem przed żniwami i w karcie ma -20C. Ciekawe przy jakiej zamarznie?  

Ja kupiłem nie dawno b0 niby zimowe do -21 a przy -15 zmarzło w zamrażarce i to z dodatkiem czarnej strzały 

Opublikowano
krzychu121 napisał:

Dnia 3.12.2021 o 12:39, jaco512 napisał: https://www.olx.pl/d/oferta/dodatek-do-on-diesel-skydd-1l-black-arrow-promocja-CID5-IDq0dc3.html Nie nadaje się to. 

Zmieszaj sobie 1 l na 500 l jak paliwo będzie miało 10 na plusie i nie ma mrozu żeby zatrzymało się w filtrze

Opublikowano

ale bajków napisali 😁 chyba ktoś nieźle wyprał mózgi

ciągniki jak w garażach/oborach trzymane to odpalą a i w zbiornikach ciepłe paliwo jak stoi na mrozie to żadne letnie nie odpali

Opublikowano

B0 letnie przy -20 jak ciągnik stoi na dworze nie odpali. Za gęste jest i na filtrze się blokuje. 

Od 20 grudnia obniża akcyzę, może baryłka jeszcze spadnie bo znowu straszą lockdownami na zachodzie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v