Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Root Admin
Opublikowano
suffeks napisał:

16 godzin temu, yacenty napisał:

gdzie robicie próbki paliwa? wysłałbym swoje dla ciekawości

venturo https://badania-olejow.pl/

w poniedziałek będę miał wyniki verva i cetan R

w czym wysyłasz próbki? są jakieś specjalne pojemniki czy zabrać żonie słoik po ogórkach?

Opublikowano
Dnia 6.08.2021 o 19:30, suffeks napisał:

a ja wysłałem próbkę diesel z hurtu co mi przywożą do ciągników, i próbka bp ultimate i shell vpower. 

hurt miało 52,5 cetanów

shell vpower 52

bp ultimate 51,2

ale jaja. jeszcze sprawdzę verva niby reklamują że mają 55. jeszcze testuje i zbadam 2 dolewki. 

orlen verva ma 53.7 cetanow (reklamuja 55), dolewka millers 2:1000 zamieniło 52.5 na 57.2, cetan R z allegro 4:1000 zamieniło 52.5 na ponad 70

Opublikowano (edytowane)

ja nie sprawdzam cetany pod ciagnik, tylko samochody tdi po tuningu. a przy okazji bede lal to samo z beczki do ciagnika... wiecej cetanow to wiecej mocy jezeli silnik jest podkrecony, tak samo w oktanami w benzynie jak ktos ma soft.

golf R 2.0 silnik jak dolejesz toluen 5L na 50L z vpower 100 robisz 102 oktany i masz 420KM, oczywiscie soft potrzebny odpowiedni i inne mody ale turbo bez zmian :)

Edytowane przez suffeks
Opublikowano
3 godziny temu, suffeks napisał:

ja nie sprawdzam cetany pod ciagnik, tylko samochody tdi po tuningu. a przy okazji bede lal to samo z beczki do ciagnika... wiecej cetanow to wiecej mocy jezeli silnik jest podkrecony, tak samo w oktanami w benzynie jak ktos ma soft.

golf R 2.0 silnik jak dolejesz toluen 5L na 50L z vpower 100 robisz 102 oktany i masz 420KM, oczywiscie soft potrzebny odpowiedni i inne mody ale turbo bez zmian :)

Aha to tak jak te czystki na wtryski z dolewaniem do zbiornika paliwa 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v