Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jarecki napisał:

15 minut temu, slawek74 napisał:

A co powinni leżeć?

zarządzać tylko . 

taaa 😀 jest w sąsiedniej wsi obora 150dojnych dwóch braci z rodzinami ogarnia mają też usługi dużo uslug sieczkarnie i kombajn najmują tylko pracowników do odwozu na traktory

Opublikowano
22 minuty temu, kizak napisał:

Leniem być,tak trochę to nie jest zło ,bo leń kombinuje jak sobie ulżyć ,bo jak nie jesteś leniem to się robotą zapierdo....

Ototo

10 minut temu, slawek74 napisał:

nie przeszkadzajcie sobie właśnie fundamenty się kopią 😀

Śmiech przez łzy? 

Opublikowano
12 minut temu, Kierownik napisał:

są takie specjalne maści na ból d*py. Ci co tu mają po 10-15, sztuk i tak za jakieś 5-7 lat nie będą mieli żadnej ale do madrowania i doradzania pierwsi 

Już wcześniej miałem podać swój przykład, ile mam teraz krów a ile jałówek cielnych co wejdą do stada. Ale widzę po nastrojach że nie ma co :)

Opublikowano

ja k się nie boisz to podaj tylko tu ostatnio nastroje niektórych jak ktoś xhce się rozwijać to bankrut a jak był w banku 🤯😀

wystrczy im tylko konwie na rure zmienić i szczyty marzeń spełnione i perkotać t25 do śmierci 😀

• Like 1
Opublikowano

Właściciele owszem nie powinni leżeć, ale powinni normalnie pracować, a nie jak w kamieniołomach.😉 owszem mam nową oborę, ale stare budynki też pełne młodzieży tam to dopiero jest robota. Co do właścicieli to teraz jest tyle popieprzonej biurokracji, że jedna osoba ma etat plus zaopatrzenie.  A jeszcze rozród ogarnąć 🙄 żywienie hf to jak koń wyścigowy na byle czym nie pociągnie,  a genetyka idzie do przodu i na te delikatesy trzeba chuchać i dmuchać.😉 szukałam pracownika nie znalazłam pensja, umowa nie ma znaczenia ludzie nie chcą pracować na wsi. Najęliśmy do pola chłopaczka to zrobił na jednym polu 2 bruzdy.😜 mężulek prawie padł jak to zobaczył. Czasami pomaga chłopak z sąsiedztwa jak jest w fazie przetrzeźwienia obecnie pije 4 dzień  z rzędu...

Opublikowano
7 minut temu, Krowiarka napisał:

.😉 🙄.😉 szukałam pracownika nie znalazłam pensja, umowa nie ma znaczenia ludzie nie chcą pracować na wsi. Najęliśmy do pola chłopaczka to zrobił na jednym polu 2 bruzdy.😜

I dziwisz się 🤔,co taka praca oferuje , prócz pieniędzy niczego ,ani awansu czy rozwoju  itd . praktycznie w każdej robocie można wyskoczyć w ubraniu roboczym do sklepu czy coś załatwić jeśli taka zachodzi potrzeba czasami , a idź z prosto obory 🙆‍♂️

Opublikowano
30 minut temu, slawek74 napisał:

ja k się nie boisz to podaj tylko tu ostatnio nastroje niektórych jak ktoś xhce się rozwijać to bankrut a jak był w banku 🤯😀

wystrczy im tylko konwie na rure zmienić i szczyty marzeń spełnione i perkotać t25 do śmierci 😀

Nie wspomniałeś że nie mam planów na lata do przodu i zmartwień czy zdążę do końca życia krechę spłacić 🙊

Opublikowano
Ursus932 napisał:

7 minut temu, Krowiarka napisał:

.😉 🙄.😉 szukałam pracownika nie znalazłam pensja, umowa nie ma znaczenia ludzie nie chcą pracować na wsi. Najęliśmy do pola chłopaczka to zrobił na jednym polu 2 bruzdy.😜

I dziwisz się 🤔,co taka praca oferuje , prócz pieniędzy niczego ,ani awansu czy rozwoju  itd . praktycznie w każdej robocie można wyskoczyć w ubraniu roboczym do sklepu czy coś załatwić jeśli taka zachodzi potrzeba czasami , a idź z prosto obory 🙆‍♂️

ja mam inne ubrania do dojenia a inne do pracy na codzien. Śmiało mogę chodzić w nich po sklepach. Poza tym nie szata zdobi człowieka. Wiadomo że nie ma awansów, ale możesz mieć spoko podstawe + bonusy ( nie wiem za niskie komórki somatyczne, za rozród, za wyłapywanie ruji itp) Są pracownicy z Ukrainy i nie tylko dla których jest to super pieniądz a niestety nie każdy nadaje się do każdej pracy. Poza tym będzie miał dużo lżej niż np na jakiejś budowie itp

Opublikowano
8 minut temu, Kierownik napisał:

ja mam inne ubrania do dojenia a inne do pracy na codzien. Śmiało mogę chodzić w nich po sklepach. Poza tym nie szata zdobi człowieka. Wiadomo że nie ma awansów, ale możesz mieć spoko podstawe + bonusy ( nie wiem za niskie komórki somatyczne, za rozród, za wyłapywanie ruji itp) Są pracownicy z Ukrainy i nie tylko dla których jest to super pieniądz a niestety nie każdy nadaje się do każdej pracy. Poza tym będzie miał dużo lżej niż np na jakiejś budowie itp

Dla ukrow każdy pieniądz u nas będzie lepszy niż u nich. Tak samo jak i dla nas na zachodzie. 

Opublikowano

znajomy szuka pomocnika hydraulika 20-25 na godzinę w zależności od umiejętności. Szuka już 2 lata ;) pewnie i tak weźmie kogoś z Ukrainy. 2 szuka donroboty w DE jako monter. 15euro. 10 godzin dziennie zazwyczaj wyjazd na 14dni pracujacych

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Dodaj nową pozycję...
v