Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, leszek1000 napisał:

Grupa 1,71 brutto 🙈

Polmlek 1,77 litrów 17k normalnie chyba jeszcze sztuk dostawie 😉😁

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
19 minut temu, slawek74 napisał:

Marek nie żartuj przecież to bida ....

patrz wyżej

kupuj z Ryk tylko nie masdam bo ten za słodki 😉

edam najlepszy 😁

No kokosów nima, dlatego pisałem że 2 zeta w tej chwili dla mnie przy moich kosztach było by super 

Opublikowano
15 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Sraczki to dostaniesz jak zobaczysz ile płaci za mleko... Nawet się nie pochwalisz ze wstydu gdzie i za ile oddajesz 😁😁😁😁😁

Od lat kupujemy te sery i nie jadłem lepszych... Masło tak samo... 

Każdy kto spróbuje choć raz to potwierdzi... Moja córka jak mieszkała na stancji to jak jechała do domu to współlokatorka prosiła żeby jej tyko sera Filipka nie zapomniała przywieść... 

Więc nie pierdacz głupot smarku ja nie masz rozumu... 😋

Wyluzuj stary bo ci żyłka pęknie

Nie jadłem tego sera bo nigdy go nie spotkałem a sam oddaję a propo do Piątnicy i bardzo dużo ludzi mówi że mamy bardzo dobre produkty w porównaniu do innych niektórych mleczarni. A Ty od razu prujesz się jak stare gacie

• Confused 1
Opublikowano
57 minut temu, slawek74 napisał:

a Spróbuj sera z RYK  ementaler       , był jeszcze masdamer ale nie wiem czy to nie jest ten masdam , ale był troche inny smak         

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, pawlak2507 napisał:

Wyluzuj stary bo ci żyłka pęknie

Nie jadłem tego sera bo nigdy go nie spotkałem a sam oddaję a propo do Piątnicy i bardzo dużo ludzi mówi że mamy bardzo dobre produkty w porównaniu do innych niektórych mleczarni. A Ty od razu prujesz się jak stare gacie

To Ty się wyprałeś do mnie że sraczki dostanę, siedzi taka menda cicho ceny nie napisze ale żeby się przywalić to już szczeka

Edytowane przez Mistrz18
  • Thanks 2
Opublikowano

Nie do końca lokalny rynek, bo ja do Filipowa mam ze Śląska kawał drogi, a wystarczy podjechać do Pszczyny, bo tamtejsza spółdzielnia ma podpisaną umowę o współpracę z nimi. 

Opublikowano
10 minut temu, Mistrz18 napisał:

To Ty się wyprałeś do mnie że sraczki dostanę, siedzi taka menda cicho ceny nie napisze ale żeby się przywalić to już szczeka

A kto niby o Piątnicy zaczął gadać chyba ty każdy swojego broni więc zamknij ten krzywy ryj

Opublikowano
jarecki napisał:

57 minut temu, slawek74 napisał:

a Spróbuj sera z RYK  ementaler       , był jeszcze masdamer ale nie wiem czy to nie jest ten masdam , ale był troche inny smak         

sery z ryk to ja dobrze znam

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

Marek nie żartuj przecież to bida ....

patrz wyżej

edam najlepszy 😁

Kupujcie wincyj i wincyj a @slawek74 wam będzie mleka na te sery dorabiał 😂

Opublikowano
Dnia 13.12.2021 o 20:13, komizmo napisał:

A jak za rok pszenica będzie po 3k, saletra po 8, a ON po 12 to ci tego posta przypomnę 😂

Dobrze przypomnij a jak ceny innych płodów spadną znacznie i będzie inny przelicznik to ja Ci przypomne

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

nie wiem po co te uszczypliwości i szucie się między sobą i tak na jednym w wózku wszyscy jedziemy aczkolwiek sytuacjia na rynku nie jest normalna

No rekiny stoją u plotek pod brama po mleko i płacą po 3 zety... Mi tam się to podoba... 😁

Prywciarz do którego oddaje tyz głównie przezut skupuje.. Bo dostawców to ma co kot napłakał 

Ja tam na cenę nie narzekam bo po te 2, 2 zł to mało kto tu ma... A i mam pod nosem SM Rospuda która obecnie płaci najlepiej w kraju... 😁😁😁😁

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
Opublikowano

Za listopad w Piątnicy mam 1,99 netto wiadomo była premia ale wolę stabilną cenę niż taką huśtawkę cenową choć nie wiadomo co następny rok przyniesie ale uważam że trochę się zmieni sytuacja

Opublikowano (edytowane)

Ktoś tu pisał że widział i przedział pow 20 tys 2,85 za litr wychodzi.... 😁

Ja widziałem fakturę i przy 6,5 tys zdanego  2,18zl litr... Parametry podobne do moich białko coś 3,4 tłuszcz powyżej 4, 5... 

Kto przebija ten rekord ? Wspaniała Piątnica? 😁😁😁😁

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

Większy to jaki? Jest ,,tych większych'' z 20-30 dostawców? Czy mniej ? Czyli jak średnia krajowa to bez szału. Przykładowo jak średnia wychodzi 1,5 to mlekpol czy mlekowita płaci co najmniej 20 groszy więcej. O Piątnicy nie wspomnę czy Sierpcu lub Giżycku. Chwilowy szal z cena a przez tyle lat do tyłu cena słaba 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v