Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czesio1612 napisał:

U mnie President za listopad powinno być 1.9 zł brutto ryczałt przy bialku niecałe 3.6 I tłuszcz około 4.4

I to jest cena po podwyżce za listopad +10gr. Przy tych parametrach nawet w tych " wspominanych molochach" byłoby 2 z przodu. Sam oddaje do Presidenta i cena w ostatnim kwartale pozostawiała wiele do życzenia wzgledem konkurencji. Jeśli nie będzie kolejnej podwyżki to w moim rejonie dostawcy będą odchodzić. Aktualnie satysfakcjonującą cenę będą mieć mali dostawcy z wysokimi parametrami, a jeśli już ktoś łapie próg np. 20tyś to nie polecam przechodzić.

Opublikowano

Jak tak będa rosły ceny produktów to za przerzut niedługo będzie po 3 zł i male mleczarnie będą płacić po 2,5 zł za mleko a molochy po 1,5 zł bo będą musiały płacić za drogi przerzut. I wszystko się na to zapowiada bo po nowym roku będą liczne odejście 

Opublikowano (edytowane)

Dziś przywieźli pasze z 1780 na 1850 cudownie. A lider wszechświata dalej mleka nie potrzebuje i swoich niewolników trzyma krótko za ryj doić za 1.9 ,komuś tam wyszło 2 zł a reszta ma w konkurencji po 2.4

Edytowane przez Dzikusss
Opublikowano
3 godziny temu, PerezStunt napisał:

1.68 netto OSM Koło, B 3.6 T 4.3. Ilość poniżej najniższego progu.

A Ile by wyszło w największym przedziale mleka u was? Ile groszy wiecej?

Opublikowano

Listopad. Lacpol Zalesie, grupa polmlek 12tyś, tłuszcz 4,50%, białko 3,54% 1,67zł brutto. Pytanie do ludzi z tej mleczarni czy grupy jakie macie ceny? Bo to jest chyba zdzierstwo.

Opublikowano

Dzisiaj dzwonił do mnie dostawca z Sierpca o jałówki po głosie starszy gość i pyta się mnie po ile mleko mam, ja mówię że 1.94 a on że Łowicz dobrze płaci a ja do niego że na forum się chwalą że w Sierpcu mają po 2.4 a on że h.ja mają.!! Jemu wyszło 2.02 przy parametrach bi 3.66 tł 4.7nie wiem jaka ilość ale chyba nie mało bo chciał 6 jałówek kupić. To jak wkońcy z tym sierpcem jest ?

Opublikowano
35 minut temu, Zdzinio napisał:

Dzisiaj dzwonił do mnie dostawca z Sierpca o jałówki po głosie starszy gość i pyta się mnie po ile mleko mam, ja mówię że 1.94 a on że Łowicz dobrze płaci a ja do niego że na forum się chwalą że w Sierpcu mają po 2.4 a on że h.ja mają.!! Jemu wyszło 2.02 przy parametrach bi 3.66 tł 4.7nie wiem jaka ilość ale chyba nie mało bo chciał 6 jałówek kupić. To jak wkońcy z tym sierpcem jest ?

Tanio chciał kupić te jałówki to tak powiedział. Dość że ma dobrą cenę to na handlu chce zarobić.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Zdzinio napisał:

Masz do niego nr tel. To zadzwoń i mu powiedz żeby nie ściemniał jakiś wiecznie niezadowolony ci się trafił pisałem że za październik było 2.10 a miałem tylko ok 10 tys litrów. W poniedziałek pewnie będzie faktura to ci napiszę ile wyszło.

Edytowane przez robert1226
Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, Takisobierolnik napisał:

Troszkę ponad 11 tys 

Obecnie mam dużo do zaszuszania dobre 2 litry zaniżona z zbiornika średnia

Super wydajność, a to masz robota ( ale wątpię bo przy tyłu mlek ato maks 70 krów obróci, więc hala udojowa i obstawiam że doisz je 3 razy dziennie, bo jak dwa to same 25 na hali, u mnie granicą  9500 i nie chce więcej coś od krowy wyjść, dwa lata temu było 10200 ale jeden rok gorsza pasza i spadło, ale teraz druga obora się buduje i tam trafią najlepsze krowy więc zobaczę na ile je stać 

Edytowane przez Arczi_farmer
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Zdzinio napisał:

Może być to prawda przy pierwszym progu od 1-3000 litrów na miesiąc czyli 8 groszy dopłaty no i musiałaby być to cena netto. Także albo szuler albo "potentat" do Ciebie dzwonił

Edytowane przez Marcin441
Opublikowano
Konrad531 napisał:

I to jest cena po podwyżce za listopad +10gr. Przy tych parametrach nawet w tych " wspominanych molochach" byłoby 2 z przodu. Sam oddaje do Presidenta i cena w ostatnim kwartale pozostawiała wiele do życzenia wzgledem konkurencji. Jeśli nie będzie kolejnej podwyżki to w moim rejonie dostawcy będą odchodzić. Aktualnie satysfakcjonującą cenę będą mieć mali dostawcy z wysokimi parametrami, a jeśli już ktoś łapie próg np. 20tyś to nie polecam przechodzić.

rozmawiałem z Markiem gdzieś na koniec października to miały być rozmowy z szefostwem ile będą mogli dac i miał dzwonić w połowie listopada co i jak żeby zachęcić do zostania u nich ale nie zadzwonił do tej pory bo i widać ile byli w stanie dorzucić

Opublikowano
4 godziny temu, Zdzinio napisał:

A kto tu z sierpca ma 2.4? Tylko z moniek pisali taka cene z premia 10 gr do każdego litra z 11 msc. Ja za październik miałem 2.05zl teraz ma być 10 gr premii no to 2.12-2.15 się zakręci.

Teraz ludzie mówią o braku opłacalności, a co będzie jak trzeba będzie pod qq dać po 3700 za mocznik czy polidap. Pojebane to wszystko.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez Pawel197890
      Mam pytanie czy można siac żyto hybrydowe rok po centrali i ile kg na hektar 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v