Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Jan1972 napisał:

Ceny indywidualne to koniec dla Spółdzielni. Ci co dostają z cennika pracują na tych indywidualnych. 

Ze 12lat temu tak samo robił Ozorków jak odchodziłem to mi chcieli indywidualnie płacić  i wiadomo jak skończyli 

Opublikowano
3 godziny temu, Marcin441 napisał:

Właśnie ty za dużo się zastanawiasz, jak ja przechodziłem to cena była identyczna a mimo to przeszedłem a teraz zbieram żniwa tamtej decyzji 😀😄 w skupie przecież sami mówią że jak nic się nie zmieni to od nowego roku będą lepiej płacić bo nowe kontrakty mają 

Zastanawiam do naradzie zapisali na listę i czekam

Opublikowano
5 godzin temu, Łolek napisał:

Jogo szuka mleka oferuje ceny indywidualne (spoldzienia) oby nie skończyli jak ozo

Z tym programem może chodzić oto żebyś polecał innym tą spółdzielnie i może kogoś nowego wciągnął 

ja w jogo oddawałem przez 5 lat rodzice też i podziękowałem współpracy  jak się dowiedziałem jakie dawna rada dawała premie temu staremu capowi teraz jestem we Włoszczowa cena to przepaść za litopad 1.82 a w jogo nawet nie wiem czy bym dostał 1.4

Opublikowano
15 godzin temu, farmer7613 napisał:

Cennik jogo podawałem na początku roku str33 i nic sie za wiele nie zmieniło dali 1 gr do jednostki tłuszczu , a i za listopad 8 gr premi jednorazowo,pewnie nawet Radomsko ma lepszą cenę.

To porównam

2 godziny temu, Łolek napisał:

Ze 12lat temu tak samo robił Ozorków jak odchodziłem to mi chcieli indywidualnie płacić  i wiadomo jak skończyli 

nie ma co się przejmować , mogli myśleć jak więksi odchodzili ...

Opublikowano
1 godzinę temu, fantango napisał:

Zastanawiam do naradzie zapisali na listę i czekam

Myślałem ze Ty się już musisz określić. Jedni czekają dłużej inni krócej. Jak tak pan Marcin pisze to by może co powiększyć:p

Opublikowano (edytowane)

Mam 61 krów dojnych i 122 jałówki cielne między 5-8 miesięcy cielności, miałem coś sprzedać ale chyba zostawię i dlatego teraz na forum tak się udzielam bo w domu nie mam się do kogo odezwać 😂😂😂 

Edytowane przez Marcin441
  • Haha 11
Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Kura dziś faKtura i 2,2 zł za litr.... 👏

A ja krowy likwiduje 

😁🤕

No powiem wam że dzisiaj kupić jakąś krowę do dalszej chodowli graniczy z cudem znajomy chce kupić i czasem przychodzi żeby mu poszukać na olx to juz tak szukam z msc i jak się coś pojawi to 9,10lat a takie coś to tylko do ubojni... 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, farmer7613 napisał:

Pewnie długo nie pociągną bo oddział w Kraszewie mają zamknąć ,zostali mali dostawcy a oni nie utrzymaja armi urzędników,to ile ci oferowali?

1,7 bo powiedziałem dla podpuchy że wychodzi mnie1, 6 to był koniec października może początek listopada, a po podwyżkach w polmleku mam sporo więcej  

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

a to wszystko mleko szło na białoruś ?

Białoruś ma duże nadwyżki mleka i je eksportuje głównie do Rosji. A z Polski to chyba nie kupowała za dużo. 

Opublikowano (edytowane)

A wy ile czekaliście na przyjęcie do Sierpca i pytanie dużo jest sytuacji że macie pół miesiąca poza klasa

Edytowane przez fantango
Opublikowano
MariuszDe napisał:

1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Kura dziś faKtura i 2,2 zł za litr.... 👏

A ja krowy likwiduje 

😁🤕

No powiem wam że dzisiaj kupić jakąś krowę do dalszej chodowli graniczy z cudem znajomy chce kupić i czasem przychodzi żeby mu poszukać na olx to juz tak szukam z msc i jak się coś pojawi to 9,10lat a takie coś to tylko do ubojni... 

to niech pierwastkę w Konradzie kupi

leszek1000 napisał:

25 minut temu, slawek74 napisał:

a to wszystko mleko szło na białoruś ?

Nie, ale zawsze to jakiś pretekst. 

dla kogo ? moja mleczarnia prawie wszystko na kraj sprzedaje

Bogdan_ja napisał:

1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

W Giżycku?

Nie... daje do prywatnej... Bialko 3,4 tłuszcz 4,4.... Zdane 20 tys litrów.... 

taki bamber 20tys 🤔 biedaki tyle sprzedają 🤭😁

Opublikowano (edytowane)

OSM Piatnica nieoficjalnie ,premia za listopad 10 gr za litr (rada zbiera się jutro) Czyli przy ilości 30-40 tys. Litrów miesięcznie  średniej zawartości tłuszczu 4.4 i białka 3.5 ,klasie premium wyjdzie 1,81 zł brutto bez premii ,a z premia 1,91 zł brutto.(ceny bez dodatkowych 10 gr. Potrącanych na udział członkowski czyli cena na tzw. Rękę. )Szału nie ma. W tym roku średnia cena skupu w wielu mleczarniach biję na łeb piatnice. Ciekawe czym to jest spowodowane.

Edytowane przez Anets
Błędy ortograficznw
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Anets napisał:

OSM Piatnica nieoficjalnie ,premia za listopad 10 gr za litr (rada zbiera się jutro) Czyli przy ilości 30-40 tys. Litrów miesięcznie  średniej zawartości tłuszczu 4.4 i białka 3.5 ,klasie premium wyjdzie 1,81 zł brutto bez premii ,a z premia 1,91 zł brutto.(ceny bez dodatkowych 10 gr. Potrącanych na udział członkowski czyli cena na tzw. Rękę. )Szału nie ma. W tym roku średnia cena skupu w wielu mleczarniach biję na łeb piatnice. Ciekawe czym to jest spowodowane.

Założyć nowe konto na agrofoto.pl specjalnie po to aby napisać post o tym, że ma szansę zdarzyć się taki miesiąc aby Piątnica nie zpłaciła najlepszej ceny w Polsce. Gratuluję pomysłu Twoim pracodawcom. 

Edytowane przez HackerHC
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v