Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, damianzetor9540 napisał:

Kierowca ma za przeproszeniem ch*ja do gadania, wsio próby bierze automat, zaplombowany i kierowca tam ingerować nie może 🤔

Kierowca może i tak ale w laboratorium to już inna sprawa. 🤨

Opublikowano

Niemcy troche odrobili skup do  minus 2,3%. Francuzy tez "podciagneli sie" na minus 2,8%.

Produkcja mleka odtluszczonego w proszku w Niemczech minus 41,5% i masła minus 10% rok do roku ( dane na 8.10.2021)

TAKŻE SŁUCHAWKI W DŁOŃ I DZOWNIĆ DO ZARZĄDÓW , NIECH PODNOSZĄ ZA MLEKO

BO MAJĄ Z CZEGO , NO CHYBA ŻE SIĘ WYSPRZEDALI JUŻ DWA MIESIĄCE TEMU DO KOŃCA ROKU :)))) A TACY SĄ, MÓWIĘ WAM SĄ ...

MASŁO 5000 EURO

MLEKO ODTL. PROSZKU JUZ 3000

2 minuty temu, Dzidek1982 napisał:

MASŁO 5000 EURO

JAK MOŻNA PŁACIĆ ZA LITR  1,4 PARE

A ZGARNIAĆ  PONAD 2,00 I UDAWAĆ GREKA, CZEKAĆ NA MEGA ZYSK NA KONIEC ROKU I

DOSTAĆ PREMIĘ OD ZYSKU  , CZY CO ?? 

LUDZIE PUKNIJCIE SIĘ W GŁOWY, TO SĄ WASZE PINIĄDZE !!!!

• Thanks 2
Opublikowano

Najważniejsze że znowu będą laury i wychwalanie się jakie to zyski mleczarnia osiągnęła w tym jakże tragicznym czasie . Powinniśmy zarząd i kierownictwo po nogach całować że tak za***iście zarządzają spółdzielniami  że stać ich na 13-stki, podwyżki, premie, samochody służbowe itd. Najważniejsze że im się zgadza na koncie. A te milionowe nadwyżki na koniec roku pójdą w ,,rozwój'' mleczarni bo koszta produkcji rosną więc trzeba minimalizować koszta poprzez ładowanie co roku milionów w rozwój spółdzielni. U rolnika koszta są na tym samym poziomie więc średnia 1,5 zł w ciągu roku to wystarczająca cena. Jak mu mało to niech krów se dostawi. 

Opublikowano
35 minut temu, krzychu121 napisał:

Najważniejsze że znowu będą laury i wychwalanie się jakie to zyski mleczarnia osiągnęła w tym jakże tragicznym czasie . Powinniśmy zarząd i kierownictwo po nogach całować że tak za***iście zarządzają spółdzielniami  że stać ich na 13-stki, podwyżki, premie, samochody służbowe itd. Najważniejsze że im się zgadza na koncie. A te milionowe nadwyżki na koniec roku pójdą w ,,rozwój'' mleczarni bo koszta produkcji rosną więc trzeba minimalizować koszta poprzez ładowanie co roku milionów w rozwój spółdzielni. U rolnika koszta są na tym samym poziomie więc średnia 1,5 zł w ciągu roku to wystarczająca cena. Jak mu mało to niech krów se dostawi. 

A U rolnika to przecież koszty z roku na rok maleją. Już nawet lampe naftową wyciągnal ze strychu zeby prezes mogl sie afiszować na baletach w towarzystwie swojej kliki. Jedna Pani, a trzech panów (i na pewno nie radni).

Są tacy prezesi. 

Opublikowano
4 godziny temu, damianzetor9540 napisał:

Kierowca ma za przeproszeniem ch*ja do gadania, wsio próby bierze automat, zaplombowany i kierowca tam ingerować nie może 🤔

o mlekpolu mówisz? jak tak, to ok, w mlekovicie hulaj dusza piekła nie ma, próby bierze kierowca.

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Rrolniik napisał:

@damianzetor9540 to kierowca bierze próby a nie żaden automat, tak to jest w mlekpolu, raz kierowca zgubił plombę to 2h szukał na drodze żeby kary nie dowalili.

Myślisz że Ty mądry a ja głupi? Toć stoję jak auto przyjeżdża, jest zaplombowana szafka i kierowca się próbki nie tyka. Myślisz że jak u Ciebie jeżdżą stare rympy to tak jest wszędzie? Scania z 2020 roku, kierowca tylko zakłada waz i z pilota puszcza pompę, wąż zabiera na koniec i tyle jego roboty 

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, Rrolniik napisał:

o mlekpolu mówisz? jak tak, to ok, w mlekovicie hulaj dusza piekła nie ma, próby bierze kierowca.

a   "gdzieś w hej  polszy" przychodzi p.prezes i daje na kartce komu dac lepsze parymetry, 

także meczyć bułę, grzeć słuchawkę i nie pszebierać w słowach.  

W najgorszym wypadku będziesz "na tej karteczce"

Opublikowano
Dnia 17.10.2021 o 20:56, vodz napisał:

Prawda. Ja się dziwię młodym tej ucieczki do miasta jeszcze w tych pojebanych pseudo pandemicznych czasach gdzie każdy kazdego by zajebal za barak maseczki. A na wsi to mi mogą skoczyć. Mój wujek skasował krowy i poszedł do pracy do miasta i wcale więcej czasu wolnego ode mnie nie ma, tyle co może urlopu sobie wziąć. Trzeci tydzień wiezie mi koty a mieszka może 4 km ode mnie, ciągle nie ma kiedy. Także dla mnie, to sen o mieście to jakieś nieporozumienie bo wszędzie trzeba pracować.

A przyszłość może być różna i może się zdążyć, ze wrócą na wieś.

Sen o mieście się kończy .... smutna prawda, Najem w górę, prąd, gaz, śmieci, ......

Czasy kiedy ktos jechal do miasta do pracy za 4tys a parobek wywalal gnoj na ojcowiznie na 1tys odeszly i nie wroca juz.

18 godzin temu, cieply90 napisał:

tyż słyszałem kuzyna sie pod pytam co i jak dobrze dziadowi kochanice na boku miał to wiem na pewno

wczoraj tvn podawał ze prezes bielmlek ksieogowy i czlonek zarzdu zebrany przez cba

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał:

widziałem fakture z polmleku znajomego 6 tys litrów 1,24 zł parametry mie nie interesowały  .ale tłuszcz okolo 4 %

Killer!!! Na waciki🤪🤪🤪

Opublikowano
36 minut temu, jarecki napisał:

widziałem fakture z polmleku znajomego 6 tys litrów 1,24 zł parametry mie nie interesowały  .ale tłuszcz okolo 4 %

A nie może się ten znajomy przenieść ja też mam znajomego co dostawał parę mscy temu przy 4 tys na msc w polmleku 1,28 i przeszedł do łazorka dostaje 1,55,, chłop teraz wniebowzięty 😁,, 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Jan1972 napisał:
REKLAMA

cytuję Fakt.pl

Spektakularna akcja CBA. Zatrzymano byłego senatora i prezesa "Bielmleku"

Data utworzenia: 20 października 2021, 13:44.

Spektakularna akcja CBA. Śledczy zatrzymali byłego senatora i wiceministra rolnictwa, byłego prezes zarządu Spółdzielni Mleczarskiej „Bielmlek” Tadeusza R.. Według Prokuratury podejmował on m.in. "nieuzasadnione ekonomicznie decyzje" i obciążał spółdzielnię, doprowadzając do jej upadłości

Spektakularna akcja CBA. Zatrzymano byłego senatora i prezesa "Bielmleku". Foto: Hanna Bardo / PAP

Do zatrzymania byłego prezesa "Bielmleku" doszło w środę na Podlasiu. Został on zatrzymany przez CBA wraz z głównym księgowym Mikołajem R. i członkiem zarządu Piotrem Ż. Po wykonaniu czynności w miejscu zatrzymania, zostanie on wraz z pozostałymi podejrzanymi doprowadzony do Prokuratury Regionalnej w Warszawie.

Zarzuty dla byłego prezesa "Bielmleku"

- Prokuratura zamierza przedstawić Tadeuszowi R. zarzuty działania na szkodę interesów majątkowych Spółdzielni Mleczarskiej "Bielmlek" w okresie od kwietnia 2014 r. do listopada 2019 r., w tym poprzez nadużycie uprawnień i niedopełnienie obowiązków – przekazał rzecznik Prokuratury Regionalnej w Warszawie, prok. Marcin Saduś.

R. jako prezes zarządu spółdzielni oraz jako "osoba nieformalnie zajmująca się jej sprawami majątkowymi", miał podejmować "nieuzasadnione ekonomicznie decyzje wiążące się z obciążaniem spółdzielni wysokonakładowymi inwestycjami", zaciągał kredyty i inne zobowiązania, których spółdzielnia nie była w stanie spłacić.

- Doprowadził do ogłoszenia upadłości spółdzielni i wyrządzenia w jej mieniu szkody majątkowej w wysokości blisko 80 mln zł – podał prok. Saduś.

Edytowane przez Dzidek1982
Opublikowano
1 godzinę temu, Dzidek1982 napisał:

a   "gdzieś w hej  polszy" przychodzi p.prezes i daje na kartce komu dac lepsze parymetry, 

także meczyć bułę, grzeć słuchawkę i nie pszebierać w słowach.  

W najgorszym wypadku będziesz "na tej karteczce"

Osobiście byłem i w słowach nie przebierałem, do końca roku i nara, a parametry mam super, tylko cena nie jest super xD

Opublikowano
4 godziny temu, Dzidek1982 napisał:

Niemcy troche odrobili skup do  minus 2,3%. Francuzy tez "podciagneli sie" na minus 2,8%.

Produkcja mleka odtluszczonego w proszku w Niemczech minus 41,5% i masła minus 10% rok do roku ( dane na 8.10.2021)

TAKŻE SŁUCHAWKI W DŁOŃ I DZOWNIĆ DO ZARZĄDÓW , NIECH PODNOSZĄ ZA MLEKO

BO MAJĄ Z CZEGO , NO CHYBA ŻE SIĘ WYSPRZEDALI JUŻ DWA MIESIĄCE TEMU DO KOŃCA ROKU :)))) A TACY SĄ, MÓWIĘ WAM SĄ ...

MASŁO 5000 EURO

JAK MOŻNA PŁACIĆ ZA LITR  1,4 PARE

A ZGARNIAĆ  PONAD 2,00 I UDAWAĆ GREKA, CZEKAĆ NA MEGA ZYSK NA KONIEC ROKU I

DOSTAĆ PREMIĘ OD ZYSKU  , CZY CO ?? 

LUDZIE PUKNIJCIE SIĘ W GŁOWY, TO SĄ WASZE PINIĄDZE !!!!

A kto się wyprzedał do końca roku?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v