Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, greg1985 napisał:

Chyba nie płacą ilościowego i jakościowego. 

Plus do tego dowalą komórek bakterii A i woda może się znaleźć. 

Myślę że 40 gr mniej do końca roku ale później raj na ziemi np w Piątnicy 😂

Jeżeli faktycznie 40groszy mniej przez 3-4 miesiące to juz przy sprzedaży 10tys litrów miesięcznie lepiej opłaca się oddać mleko z antybiotykiem niż się j*bać tyle czasu z krowami 😂

Opublikowano
Dnia 25.09.2021 o 12:13, grzesiu napisał:

Wytłumacz mi zależność pomiędzy ceną mleka surowego a olejem napędowym? Co do drogich cen paliw miej pretensje do władzy bo dziś baryłka kosztuje 75 dolarów a na stacjach płacimy jakby kosztowała 120 zielonych. 

Jesteś tak bezczelny, że gdybyś zastąpił ministra (obł)Pudę, to rolnicy nienawidziliby cię jeszcze bardziej niż jego. 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, JanKrzysztof napisał:

Jesteś tak bezczelny, że gdybyś zastąpił ministra (obł)Pudę, to rolnicy nienawidziliby cię jeszcze bardziej niż jego. 

No to przy najbliższych wyborach idź i głosuj za tą lepsza zmianą i dawaj pluć sobie w gębę ale nie obarczaj wina mleczarni za drogie paliwa pasze i cały wzrost kosztów bo wszystkim zdrożało wszystko bez wyjątków tylko niektórzy w nocy przegłosowali sobie podwyżki. 

Opublikowano

@grzes tak, wszystko zdrożało, tylko czemu u rolnika nie? czy to nie wina mleczarni? Podrożały palety zaraz i drzewo poszło do góry, dlaczego nigdy w rolnictwie tak nie jest, czy to nie jest wina mleczarni, zakłądów mięsnych itp które ciągle traktują rolnika jak dojną krowę bo im musi się opłacić?

• Like 2
Opublikowano
radekz200 napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

Radziu co Ty tak jak pies ciągle z tym językiem na brodzie latasz?

Somatyka Ci po weekendzie podwyższona przyszła ze taki zły od rana jesteś 😂😂

Ty o moje somatyke nie bojjj

Opublikowano
Dnia 26.09.2021 o 09:04, kr9292 napisał:

Tyle likwidacji co jest w tym roku w powiecie bielskim bialostockim czy wys-maz to jeszcze nie pamiętam. Non stop ogłoszenia, że ktoś oddaje ziemię w dzierżawę. 

@Rrolniik za dużo tego. A tartaki nie chcą płacic kupują na lewo w państwowych, pracowałem w jednym to wiem jak to wygląda. Drzew w lesie nikt się nie doliczy. 

gdzie te ogłoszenia? bo u nas nadal głód ziemi

Opublikowano
Dnia 26.09.2021 o 09:04, kr9292 napisał:

Tyle likwidacji co jest w tym roku w powiecie bielskim bialostockim czy wys-maz to jeszcze nie pamiętam. Non stop ogłoszenia, że ktoś oddaje ziemię w dzierżawę. 

@Rrolniik za dużo tego. A tartaki nie chcą płacic kupują na lewo w państwowych, pracowałem w jednym to wiem jak to wygląda. Drzew w lesie nikt się nie doliczy. 

W okolicy też dużo gospodarstw poleciało w tym roku, a jeszcze kilka mają zlikwidować 

Opublikowano

Zarząd spółdzielni informuję, że w związku ze wzrostem cen środków do produkcji rolnej podnosi składowe ceny mleka o 80%.Aby wygospodarować dodatkowe środki na wypłaty rolnikom z dn.01.10.2021 spółdzielnia rezygnuję z etatów widmo,przestaje utrzymywać pracowników i obiekty z których zyski trafiają do prywatnych rąk, rezygnuję z opłat faktur za nie istniejące usługi.Taki żarcik.

• Like 1
  • Haha 4
Opublikowano
1 godzinę temu, Dzikib11 napisał:

Zarząd spółdzielni informuję, że w związku ze wzrostem cen środków do produkcji rolnej podnosi składowe ceny mleka o 80%.Aby wygospodarować dodatkowe środki na wypłaty rolnikom z dn.01.10.2021 spółdzielnia rezygnuję z etatów widmo,przestaje utrzymywać pracowników i obiekty z których zyski trafiają do prywatnych rąk, rezygnuję z opłat faktur za nie istniejące usługi.Taki żarcik.

Nie no chyba żadna mleczarnia nie strzeliła by sobie tak w kolano 😂 . Co jak co ale pensje na najwyższym szczeblu muszą się zgadzać 😛

• Thanks 1
Opublikowano

Wazelinę prezesowi tirami dowożą 😂 Przy całym szacunku do tego, co zrobił, jak się tego słucha to aż mi się przypominają te slogany o Stalinie. Nie dooglądałem do końca bo mi się ścięło, ale pewnie w ostatnich minutach ludzie płaczą ze szczęścia?

Opublikowano (edytowane)

Zarzad SM MLEKPOL informuje o wzroscie ceny na mleko surowe za wrzesien w poz. doplata ilosciowa o 2 gr, w poz. doplata GMO o 2gr. normalnie SZOK😲

Edytowane przez RusiL
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v