Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś wie po ile płacą za pozaklasowe w mlekpolu? Nie miałam takiego już z 10 lat i się nie orientuję. A w sierpniu bądź we wrześniu już takie będę miała. 

Opublikowano

Muszę znaleźć jakieś niezalezne miejsce w okolicy do zbadania mleka. Dzisiaj SMS przyszedł z ilością o ponad 100tys mniejsza. Uwierz, że wszystko sprawdzam,  łącznie z uszczelka od pojemnika, płynami, gumami itd. Nie mam pojęcia skąd taka ilość i chyba się nigdy nie dowiem.

Opublikowano

Daj na myjkę stary dobry chlorinol tak ponad 0,5 l może pomoże. Rozumiem że gumy i przewody mleczne powymieniane. Potwierdzam też że jak w mleku jest bakteria to też somatyka rośnie. Ale to raczej tak do kilkudziesięciu tys jak pojedyńcze strzyki(przypadki). Mam zwykły basen co się myje ręcznie i nie było nigdy problemów. Jak Masz samomyjący to nie pomogę.

Opublikowano
1 godzinę temu, Troker1979 napisał:

Daj na myjkę stary dobry chlorinol tak ponad 0,5 l może pomoże. Rozumiem że gumy i przewody mleczne powymieniane. Potwierdzam też że jak w mleku jest bakteria to też somatyka rośnie. Ale to raczej tak do kilkudziesięciu tys jak pojedyńcze strzyki(przypadki). Mam zwykły basen co się myje ręcznie i nie było nigdy problemów. Jak Masz samomyjący to nie pomogę.

Właśnie u mnie był pojedynczy strzyk i już wyeliminowany. Krowa na leczeniu. A somatyka na poziomie 200 jest w tej chwili. Było lepiej, ale nie jest źle na razie. Też nie miałam nigdy takich problemów właśnie. Co się stało nie wiem. Skacze że jest 100 z kawałkiem, a później 600 np.

Opublikowano

To ojebią nas w mlekovicie trochę bardziej z parametrów i z podwyżki wyjdzie obniżka. Zaczyna mnie to wk***iać. Głupie kolczyki zamówiłem to wyszły mnie prawie dwa razy tyle co w zeszłym roku. Użerać się z tymi osrańcami od świtu do zmierzchu  i za chwilę już będzie trzeba znowu dokładać jak to nie raz bywało

Opublikowano
1 godzinę temu, ThePerkins napisał:

Chyba przymusu do dojenia nie ma, źle to można sprzedać albo się do prywaciarza przenieść, nikt na siłę nie trzyma ...

Nie wiem czemu jeszcze obory nie budujesz

Opublikowano
1 godzinę temu, ThePerkins napisał:

Chyba przymusu do dojenia nie ma,

ta nie ma , jak się spózniłem pół godziny z dojeniem kiedyś  to zaczeły ryczeć aż sąsiad pszyszedł się pytac czy coś się stało bo taki ryk 

• Haha 1
Opublikowano

@ThePerkinsPewnie, że nie ma przymusu ale jak już się w to kiedyś weszło, zainwestowało i w tym siedzi to byłoby miło zarabiać. Dodatkowo przecież chyba zdajesz sobie sprawę, że nie da się z tego tak wyjść z dnia na dzień. Trzeba na to trochę czasu, i dobrze to przemyśleć, a w tym momencie sytuacja jest taka że wielu zaczyna o tym myśleć.

• Like 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Dodaj nową pozycję...
v