Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
54 minuty temu, jarecki napisał:

KR9292 ALE CO te bociany Cię zainspirowały ? no 500 plus się przyda .

Nie, Dyzio. A bociany to mi tylko srają po dachu zamiast syna podrzucić

• Haha 1
Opublikowano

Ja też powiem szczerze oddycham rękawami przy tych mamutach. Nie wiem ile jeszcze wytrzymam. 

Myślę , że dwa miliony krechy przy stadzie 50 sztuk to dużo. Muszę przedefiniować widzę swoje zadłużenie bo wydawało mi się spore, a chyba tak nie jest 🤔

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, komizmo napisał:

Ja też powiem szczerze oddycham rękawami przy tych mamutach. Nie wiem ile jeszcze wytrzymam. 

Myślę , że dwa miliony krechy przy stadzie 50 sztuk to dużo. Muszę przedefiniować widzę swoje zadłużenie bo wydawało mi się spore, a chyba tak nie jest 🤔

No 2 bańki przy 50 to dużo chyba  że przez następne 5lat zero inwestycji,ale to się tak nie da! Ja przy 60 jak do bańki dochodzę to już się ciężko robi , tylko że ja biorę krutko terminowe 3-4 lata.

Edytowane przez Zdzinio
Opublikowano

Nie znam takiego co by wrócił, za to znam kilku co uciekło z obozu pracy  u rodziców (gospodarstwa na wysokim poziomie)  albo chętnie by uciekli ale już za późno bo krechy nabrane xD

2 godziny temu, FarmerDyzio napisał:

panowie nie likwidujcie, na etacie nie ma też miodu 😜

Ale też nie ma smrodu 7 dni w tygodniu, wszystko fajnie jak jest komu robić, a we 2 osoby to lepiej zboże posiać i do pracy niż się dobijać za te śmieszne pieniądze jakie teraz w rolnictwie można zarobić.

Opublikowano
2 godziny temu, FarmerDyzio napisał:

panowie nie likwidujcie, na etacie nie ma też miodu 😜

Korpo bierze każdego byłeś Excel ogarniał po roku w mieście wojewódzkim 4000 na reke, weekendy wolne imprezy możliwości 

Opublikowano
4 godziny temu, FarmerDyzio napisał:

ja mam etat państwowy. podstawa mała a ile dodatków , premii to we łbie się nie mieści. w moim przypadku zaczynam od najniższej krajowej, dobre tyle że chociaż nic nie robię.

Konserwatorem w szkole zostałeś?😛

Opublikowano
Dnia 9.07.2021 o 16:45, suchy330 napisał:

Zarzad OSM w Piatnicy informuje o premii w wysokosci 15 gr do litra mleka dostarczonego w czerwcu 2021 r. Od czerwca wzrasta doplata do kl. Premium do 5 groszy.

Czy Mlekovita i Mlekpol to widzą 

Opublikowano

Likwidować w opór, cena przez to nie wzrośnie, ale może chociaż usługi stanieją.

Wracać z etatu można było kilkanaście lat temu, teraz to jedynie hobbystycznie jako odskocznia, takich faktycznie znam.

• Like 2
Opublikowano

U mnie na wsi 50 numerów A z rolnictwa żyje trzech i tylko ja krowy mam(W gminie 4 gospodarstwa z krowami), to się wszyscy śmieją żem głupi że się z tym morduje! 

Opublikowano

Jak zawsze 100 tysięcy przeznaczenie kiszonka  na innych działach jest taka sama duża i nic a tu chyba wina lasa szedł ten churagan i zaraz za lasem opadł i kładł  sąsiadów obok co ponad metr niższa oczywiście nic nie uszkodziło i naj gorsze ubezpieczone miałem w tym roku tylko od przymrozków i gradu a tu był nawalny deszcz

Opublikowano
13 minut temu, komizmo napisał:

Nie chcę mądrzyć ale jaka masz klasę gleby? Być może na 90000 łodyga byłaby grubsza i mocniejsza. Ale są też odmiany z predyspozycją do wylegania

Raz mieliśmy przypadek że w kukurydzy o masywnej łodydze nie złamało jej ani skrzywiło tylko podmyło korzenie i w ten sposób wyłożyło🤦‍♂️ ale to na lżejszej ziemi 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez Pawel197890
      Mam pytanie czy można siac żyto hybrydowe rok po centrali i ile kg na hektar 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
  • Dodaj nową pozycję...
v