Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Zależy ile wynegocjować umiesz ale realnie to gdzieś + - 1,6moze 65

Taka cena mleka już by mnie po części usatysfakcjonowala ;)

Opublikowano
Marcin133 napisał:

Chłopie o takim białku w Polmleku zapomnij ładnie cena wychodzi na papierze a później czar pryska

Ja oddaje do Polmlek. Tłuszcz 4,52 białko 3,36. Niemam pod oceną ale raz lub 2 razy robię próbę mleka na własną rękę i się zgadza

Opublikowano
38 minut temu, pawelmf napisał:

Ja oddaje do Polmlek. Tłuszcz 4,52 białko 3,36. Niemam pod oceną ale raz lub 2 razy robię próbę mleka na własną rękę i się zgadza

I zadowolony z współpracy z nimi?? I gdzie badasz  mleko na własną rękę?? 

Opublikowano
Dnia 1.04.2021 o 08:28, pedro2 napisał:

Polindus przy 15 tys proponują 1,7zl netto. Stawiam krowy, pod koniec roku wycielenia 10 swoich jałówek to będzie już stadko 😎

To śmiecie zaklamane. Jeździli u nas i namawiali na przejście bo i ten i tamten przeszedł. Później jak co do czego to nikogo od nas nie zwerbowali do siebie 

Opublikowano (edytowane)

Niby oficjalnie mają cenę taka sama ale cena jest inna tak uważam bo tak wiem centrala ma cenę lepsza niż pogranicza 

Edytowane przez Dzikusss
Opublikowano

To jest loteria, u mnie czasami były wysokie parametry, a czasami wiadomo ;)  Ktoś pisał niedawno, że 15 lat wstecz była podobna cena... U mnie było ok 1zł brutto, więc tak kolorowo nie wspominam tych czasów, bo w naszych okolicach (Płd Wlkp) cena d*py nie urywała, dopóki nie pojawiły się większe podmioty.

Opublikowano (edytowane)

Orientuje się ktoś jaki jest margines błędu w licznikach mleka w mleczarkach? 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Margines bledu 2litry ale prawie w kazdej mleczarni jest tak ze rolnikowi brakuje mleka licznik moze byc ok i po legalizacji a i tak ci litry za...jeb kierowcy lub przewoznik zatym stoi przerabialem to jest sposub na takich umnie teraz sie zgadza co do litra pamietaj w kazdej mleczarni pracuje i kierowcy same rodziny slupy chandel mlekiem moge ci opisac jak to robia

Opublikowano

Z tego co się orientowałem to margines błędu jest procentowy, z tego co się zdążyłem zorientować to jest to jest to 1% ale nie jestem pewien czy to prawda, ale u mnie by się zgadzało.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v