Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pawelol1905 napisał:

Proponuję coś na kształt studenckiego Erasmusa, tzn. mlekpolowców z forum na pół roku przenieść do innych mleczarni, płacących 40-50 mniej, jak np. kolega @MariuszDe

Czy nie powinniśmy patrzeć w lepszą stronę, a nie gadać że jest git bo przecież ktoś ma gorzej🤦‍♂️ Ty kolego widzisz że masz gorsza cenę od nas mlekpolowców, a my widzimy że mamy mniejszą cenę niż hodowcy odstawiający do spółdzielni której nazwy nie wypowiem, poza tym ujeb@no nam cenę i szykuje się że zrobią to podobnie. Dodatkowo ceny pasz raczej nie spadną, a. mleko na giełdzie rośnie więc WTF🤷

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, komizmo napisał:

Łolek auta z logo twojego dobrodzieja mleko ode mnie odbierają teraz. Orientuje się ktoś czy proszkownia w mlekovicie idzie pełną parą?

A widzisz jako to je potęga💪😉 prawie mlekpol tylko tylko literki zam6ienić ☺

A może tylko firma transportowa nie zdążyła nalepek zdjąć 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Rrolniik napisał:

Nie idzie bo nie mają tyle mleka

Wtedy by się zapłakali biedaki :D

Albo by docenili to co mają ale z drugiej strony oni mogą mówić że sam sobie winny g..no ma(litraż) to i g.. no dostaje w sumie... Może i racja aczkolwiek każdy by chciał dostawać godziwą cenę... 

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

Śmieszy mnie jazda z mlekpolowcow ze narzekają na cenę i żeby ich na pół roku przenieść do innej mleczarni co słabiej płaci, i na odwrót do mlekpolu niech Ci co mają slabiej placone przechodzą. Skończy im się:

-DAWANIE PRÓBEK KIEROWCOM CO BY MLEKO PRZESZLO

-DOJENIE GNOJU PO WYNIKACH RAZ W MIESIACU, BO WIECEJ  NIE BIORA

-SRACZKA CO ODBIÓR WYNIKI MLEKA 15 RAZY W MIESIĄCU 

-CALY SAMOCHÓD POPLOMBOWANY ZERO SZANS NA OSZUSTWO

-POBIERANIE NA UDZIAŁY 

-DOJENIE CALY MIESIĄC NIE ZNAJAC CENY

-ŻYWIENIE NON GMO I KONTROLE PASZY

• Like 4
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
42 minuty temu, kris91 napisał:

Całe życie porównywanie "nie masz tak źle, ten ma gorzej", a co z porównaniem do tych co mają lepiej? 🤦‍♂️

pewnie w dzieciństwie nie jeden słyszał od rodziców żę ten to jest taki grzeczny i jak dobrze się uczy  ma same piątki a ty jeseś leń  , takżę trzeba dostosować się do sytuacji z wychwalaniem .

Opublikowano
1 godzinę temu, pawelol1905 napisał:

Proponuję coś na kształt studenckiego Erasmusa, tzn. mlekpolowców z forum na pół roku przenieść do innych mleczarni, płacących 40-50 mniej, jak np. kolega @MariuszDe

Na erasmusie polska skacze po mokebe albo alvaro. Co za studia skonczyles

Opublikowano (edytowane)

Mistrzu18 nie każdy kto nie oddaje do mlekpolu czy Piątnicy to fleja i brudas bo po twojej wypowiedzi wnioskuje ze jakby nie takie wymogi to byś tak robil🤔

Edytowane przez Łolek
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Mistrz18 napisał:

Śmieszy mnie jazda z mlekpolowcow ze narzekają na cenę i żeby ich na pół roku przenieść do innej mleczarni co słabiej płaci, i na odwrót do mlekpolu niech Ci co mają slabiej placone przechodzą. Skończy im się:

-DAWANIE PRÓBEK KIEROWCOM CO BY MLEKO PRZESZLO

-DOJENIE GNOJU PO WYNIKACH RAZ W MIESIACU, BO WIECEJ  NIE BIORA

-SRACZKA CO ODBIÓR WYNIKI MLEKA 15 RAZY W MIESIĄCU 

-CALY SAMOCHÓD POPLOMBOWANY ZERO SZANS NA OSZUSTWO

-POBIERANIE NA UDZIAŁY 

-DOJENIE CALY MIESIĄC NIE ZNAJAC CENY

-ŻYWIENIE NON GMO I KONTROLE PASZY

Wiesz co ja nie mogę się doczekać końca roku i po nowym roku będę narzekał razem z Tobą na ten zły mlekpol lub tą lipną premię w mlekovicie xD

Cały samochód poblombowany i tak powinno być w każdej mleczarni i skończyło by się że ktoś dba a inny syf daje. Inne mleczarnie też biorą na udziały i tak samo nie znasz ceny.

W mlekpolu jeden youtuber nawet wymion nie wyciera bo toć mleko sterylne jest to kto tu gnój doi?

Edytowane przez Rrolniik
  • Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, pawelol1905 napisał:

Widać coraz więcej niewolników cieszących się że ma cenę 1,2-1,3 zł przy hossie , a przy dołku 0,9-1 zł. Proponuje się ogarnąć i zobaczyć co się dzieje, że czasy niewolnictwa się dawno  skończyły. Zaraz będzie biadolenie że nie ma gdzie odejść. Odejść jest zawsze gdzie tylko trzeba chcieć. Ale jak  ludzie z dostępem do internetu zakładając konto na takim portalu to juz  wydawało by się że ogarnięci piszą takie bzdety to co się dziwić ludziom którzy nie potrafia obsłużyć komputera i najdalej byli w mieście powiatowym że nie chcą przejsc.gdzie indziej. Nasłuchałi się że takie to kosmiczne wymogi są w innych mleczarniach że ,,panie toć to nie da rady tego spełnić, to ja wolę doić za złotówkę ale mieć głowę spokojna ''. A wymogi w całej Polsce są takie same.  Taka to mentalność co niektórych ludzi. Wystarczyło by się zebrać żeby była cała cysterna i taka mlekowita czy mlekpol by przyjechał bez problemu. Cudem te mleczarnię nie są ale napewno cena jak podałeś 40-50 groszy wyższa. Jak dobrze kojarzę @damianzetor9540 jest z łódzkiego i też tam bieda była z cena za mleko. Rodzice też chyba nie byli za bardzo chętni na przejście. Teraz ma pewnie średnio ma te 50 groszy więcej jak w Radomsku i jakiś pieniądz mu zostaje. A mlekowita czy mlekpol nie są jakieś super bo płacą lepiej. 

Opublikowano (edytowane)

Nie ma co się martwić no takich co u sąsiada odbiera mleczarnia za 1.6 a on sprzedaje za 1.2. Gorzej jak ktoś doi za te pieniądze i nie ma alternatywy. Z nikim większej ilości nie uzbiera żeby ktoś podjechał. Wtedy to tragedia

Edytowane przez komizmo
Opublikowano

Ja tu nikogo nie chcę urazić, doskonale wiem ze sporo ludzi doi lux mleko za mniejsze pieniądze. Ale znam takich co pouciekali z mlekpolu, piatnicy np do lactopolu i sa szczesliwi, no nie z ceny chyba co?

Opublikowano
Dnia 3.03.2021 o 18:07, Jamstach1 napisał:

Witam jaka cena w lacpol piotrkuw kujawski

Lacpol  to słabe  jest kolegę  przy 5tys wyszło  po 1.22 to dno jest

Opublikowano
1 godzinę temu, ramzes10 napisał:

Widać coraz więcej niewolników cieszących się że ma cenę 1,2-1,3 zł przy hossie , a przy dołku 0,9-1 zł. Proponuje się ogarnąć i zobaczyć co się dzieje, że czasy niewolnictwa się dawno  skończyły. Zaraz będzie biadolenie że nie ma gdzie odejść. Odejść jest zawsze gdzie tylko trzeba chcieć. Ale jak  ludzie z dostępem do internetu zakładając konto na takim portalu to juz  wydawało by się że ogarnięci piszą takie bzdety to co się dziwić ludziom którzy nie potrafia obsłużyć komputera i najdalej byli w mieście powiatowym że nie chcą przejsc.gdzie indziej. Nasłuchałi się że takie to kosmiczne wymogi są w innych mleczarniach że ,,panie toć to nie da rady tego spełnić, to ja wolę doić za złotówkę ale mieć głowę spokojna ''. A wymogi w całej Polsce są takie same.  Taka to mentalność co niektórych ludzi. Wystarczyło by się zebrać żeby była cała cysterna i taka mlekowita czy mlekpol by przyjechał bez problemu. Cudem te mleczarnię nie są ale napewno cena jak podałeś 40-50 groszy wyższa. Jak dobrze kojarzę @damianzetor9540 jest z łódzkiego i też tam bieda była z cena za mleko. Rodzice też chyba nie byli za bardzo chętni na przejście. Teraz ma pewnie średnio ma te 50 groszy więcej jak w Radomsku i jakiś pieniądz mu zostaje. A mlekowita czy mlekpol nie są jakieś super bo płacą lepiej. 

No nie wszędzie są wymogi takie same, bo np. Danone ma warunki skupu wyśrubowane bardziej, niż ta super premium extra klasa Piątnicy, a cenę bodajże średnią krajową. 

Opublikowano (edytowane)

@lusjan Czyli jakie to wymogi mają? 

Edytowane przez krzychu987
Opublikowano
3 godziny temu, Mistrz18 napisał:

Ja tu nikogo nie chcę urazić, doskonale wiem ze sporo ludzi doi lux mleko za mniejsze pieniądze. Ale znam takich co pouciekali z mlekpolu, piatnicy np do lactopolu i sa szczesliwi, no nie z ceny chyba co?

Bo wszędzie i w każdym fachu znajdziesz paproków  

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@Łolek też racja, ale są osoby co aby do emerytury, albo pociągnę kilka lat i przejdę na roślinną, krecha w mleczarni oraz inne powody że nie mogą przejść gdzie indziej.

Śmieszą mnie teksty o starych kawalerach bo żadna nie chce na wieś, a ilu z nich faktycznie szuka żony czy tylko obora i dom, a tyłek wieczorem ruszyć ciężko bo może jakaś sama przyleci do jaśnie pana na włości czy na widok jego jałdi w tdi haha

Edytowane przez Rrolniik
  • Like 5
Opublikowano

@Marcin133 bez przesady, znam takich co mają po kilkaset sztuk wszystkiego, same rodziny robią bez pracowników i czas mieli za laskami latać, a jak ktoś nie chce to tylko siedzi i marudzi, ja też byłem taką marudą to wiem jak to jest, ale jak się rozkręciłem to zmieniałem dziewki jak rękawiczki, a co do czego to żonę mam 12 lat młodszą :D , wszystko się da tylko trzeba chcieć, a jak się nie chce to nie trzeba narzekać.

Opublikowano

@Marcin133 Gdybym ja wiedział to co wiedziałem w wieku 30 lat mając 20 lat to miał bym już spore dzieci. taka ciekawostka 8/10 dziewuch da się zbałamucić na pierwszym spotkaniu, wystarczy odpowiednie podejście do tematu i masz co chcesz, kiedyś nie wierzyłem w takie wianki, a rzeczywistość jest inna :D

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v