Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Może do małego zbicia . Jeszcze miał zarządzanie obrotami silnika i kilka tam głupot  musiałbym  zobaczyć dokładnie oraz  oczywiście 4 elektrozawory 

Edytowane przez dawid123l1
Opublikowano

Massey Ferguson 5709 amortyzowana kabina, dodatkowa pompa hydrauliczna, obciążniki, sprzęgło w hamulcu za 235netto. 

Case luxxum taka sama cena wyjściowa. Z amortyzacją osi i kabiny 250. Wg mnie to drogo za takie ciągniki. Najtańszy jest NH T5 ale ta wyjąca przekładnia mnie nie przekonuje. I ogólnie te silniki cnh 3,4 litra. Idzie tym jeździć w miarę przyzwoicie w ciężkiej pracy?

• Sad 1
Opublikowano

Za 5709 M tyle ? :o  . Mam malutki dylemat w MF bo mam do wyboru albo silnik na Euro 4 z trochę biedniejszym wyposażeniem, a za dobrą cenę jest już na EURO 5 ( ale tu już DPF ) i sam nie wiem Ciągnik 10tyś droższy a ma tuz, 3 pary wyjść no i jeszcze pełzaki ( choć mi nie potrzebne ). Boję się pieruńsko tego DPF

Opublikowano (edytowane)

Cena jeszcze do negocjacji. Oczywiście jest to 5709m dyna 4. Też mnie nie przekonuje ten DPF. Ale moc można przynajmniej podkręcić spokojnie.

Edytowane przez TheKrajcek
Opublikowano

A tuz fabryczny? on sam pewnie 10 tys kosztuje jak nie wiecej, pelzaki z 5, kolejne wyjscie hydrauliczne z 1 tys

A opinii o M narazie nikt ci nie przedstawi, dopiero wchodza te ciagniki

Opublikowano (edytowane)

11 godzin temu, TheKrajcek napisał: Massey Ferguson 5709 amortyzowana kabina, dodatkowa pompa hydrauliczna, obciążniki, sprzęgło w hamulcu za 235netto.  Case luxxum taka sama cena wyjściowa. Z amortyzacją osi i kabiny 250. Wg mnie to drogo za takie ciągniki. Najtańszy jest NH T5 ale ta wyjąca przekładnia mnie nie przekonuje. I ogólnie te silniki cnh 3,4 litra. Idzie tym jeździć w miarę przyzwoicie w ciężkiej pracy?

Na poczatku stycznia mialem oferte za MF5710 model z 2020 roku, dyna 4, dodatkowa pompa, sprzeglo w hamulcu, 3 predkosci walka wom, amortyzowana kabina, auto drive za 199 netto

Edytowane przez emattti
Opublikowano
14 godzin temu, TheKrajcek napisał:

Massey Ferguson 5709 amortyzowana kabina, dodatkowa pompa hydrauliczna, obciążniki, sprzęgło w hamulcu za 235netto. 

Case luxxum taka sama cena wyjściowa. Z amortyzacją osi i kabiny 250. Wg mnie to drogo za takie ciągniki. Najtańszy jest NH T5 ale ta wyjąca przekładnia mnie nie przekonuje. I ogólnie te silniki cnh 3,4 litra. Idzie tym jeździć w miarę przyzwoicie w ciężkiej pracy?

ale Ty mowisz o wersji M czy S? raczej wersja S

bo w M nie ma mozliwosci amortyzacji osi

Opublikowano
1 godzinę temu, ahten napisał:

ale Ty mowisz o wersji M czy S? raczej wersja S

bo w M nie ma mozliwosci amortyzacji osi

Wersja M. Pisałem o amortyzacji kabiny, nie osi. Mam dylemat, bo chce ciągnik z miękką osią a MF M nie ma tego a S jest za drogi dla mnie. Pozostaje cnh ale MF mi bardziej odpowiada

Opublikowano
TheKrajcek napisał:

Wersja M. Pisałem o amortyzacji kabiny, nie osi. Mam dylemat, bo chce ciągnik z miękką osią a MF M nie ma tego a S jest za drogi dla mnie. Pozostaje cnh ale MF mi bardziej odpowiada

A nie myślałeś o kubocie m5091 czy m95gx? W gx napewno jest miękka oś

Opublikowano

Nie myślałem o kubocie, ale mam dealera niedaleko to może podjadę obejrzeć. Przedstawiciel mf mówił mi, że ciągniki 5700s i m dyna 4 to to samo, tylko jest inna kabina. Ale m jest lżejszy, wie ktoś jak to jest naprawdę?

Opublikowano (edytowane)

No tak, M jest coś około 600kg lżejszy.  Podzespoły są te same ( jedynie udźwig większy ). Eske możesz też lepiej wyposażyć ( np amor przedniej osi ). Na jesieni był 5710s za jakieś 220 netto ale wtedy jeszcze nie myślałem o takim :D . Choć jeśli to samo jest to różnica 50 tyś trochę spora ( oczywiście jak ktoś ma duży budżet to inna rozmowa :P  )

Edytowane przez ThePerkins
Opublikowano
10 godzin temu, ThePerkins napisał:

No tak, M jest coś około 600kg lżejszy.  Podzespoły są te same ( jedynie udźwig większy ). Eske możesz też lepiej wyposażyć ( np amor przedniej osi ). Na jesieni był 5710s za jakieś 220 netto ale wtedy jeszcze nie myślałem o takim :D . Choć jeśli to samo jest to różnica 50 tyś trochę spora ( oczywiście jak ktoś ma duży budżet to inna rozmowa :P 

Seria M produkowana jest w Chinach a S w Francji.

Opublikowano (edytowane)

Pod jednym z filmów na YT o nim 5709 narzekał jakiś jego użytkownik chyba po 600 mth  na fabryczne wady konstrukcyjne tylnego podnośnika i bodajże wiązek elektrycznych. 

Edytowane przez komizmo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v