Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, danielursus3p napisał:

Nie lepiej farmtraca było wziąć?

Chodziło o wysokość, 202 cm z kabiną nic innego nie było dostępnego. Jest podobny arbos, ale brak montażu ładowacza. 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 18.11.2021 o 23:25, Darek8787 napisał:

na tegorocznych Bednarach był Arion 610 First Claas za 379 tyś netto

Ale to chyba Arion 630 za tyle jest w promocji first claas przynajmniej na stronie claas

Edytowane przez thomek
Opublikowano
1 godzinę temu, thomek napisał:

Ale to chyba Arion 630 za tyle jest w promocji first claas przynajmniej na stronie claas

skoro  tak jest na stronie to możliwe że to był 630 a nie 610 głowy nie dam że się nie pomyliłem. ale raczej coś koło 380 bedzie za 610 realnie bo wyceniałem miesiąc temu Arion 510 wyposażenie podobne do first claas i wycena była 350 tyś zł więc 610 na pewno 20-30 tyś drożej to już 6 cylindrów i gabaryt :)

Opublikowano (edytowane)
Dnia 19.11.2021 o 08:45, spwrp napisał:

czyli w moim przypadku o Arionie już nie ma nawet co myśleć, a orientuje się ktoś jakie ceny Kuboty M7133

A w M133 chyba jest w gruncie rzeczy ten sam silnik.

Edytowane przez sylwek23111
edycja
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Też myślałem przez chwilę, że kupię M133, bo wyglądała solidnie albo T6.160 ale jak obejżałem film z Kubotą to mi się odechciało i zamówiłem JD 6130M, ale jak sobie pomyślę że mogły go składać ciapate rączki w niemieckiej fabryce to trochę się boje. Nic zobaczym co przyjdzie w styczniu:)

Edytowane przez sylwek23111
edycja
  • Like 1
Opublikowano

a jeśli nie tajemnica ile za tego Jasia wykonanego przez ciapate rączki sobie życzą?? pytam tak z ciekawości bo zdaje sobie sprawe że poza zasięgiem mojego budżetu😉

Opublikowano

Wyszło 400 tys brutto, zamawiany w czerwcu. Braliśmy najszersze opony, przedni TUZ, LED360, elektrozawory, miękką oś, amortyzowaną kabinę, skrzynię 40eco, wzmacniany podnośnik i jeszcze jakieś udziwnienia, nie pamiętam już jakie.

• Thanks 1
Opublikowano

Sylwek jak już będziesz go miał to wynajmuj firmę od podnoszenia mocy i go zmierz.

Bo u mnie w tym roku jak podnosiłem w nh to facet przede mną robił właśnie m130 na komputerze było 98km pytam co się stało że tylko tyle pokazał a on że to normalne w tych ciągnikach i na kilkanaście które pokazał to tylko jeden delikatnie 100 przekroczył na wałku a najlepszy miał 78km jak dobrze pamiętam 😁

Opublikowano
Dnia 3.11.2021 o 23:10, Dominiik napisał:

Witam wszystkich czy zamawiając nowy ciągnik spotkaliście się z  sytuacją że czekacie już 8 miesięcy za maszyną a ona nadal nie może dotrzeć z fabryki do dilera (przynajmniej tak się tłumaczy )

Opublikowano
14 godzin temu, zetorr6441 napisał:

Sylwek jak już będziesz go miał to wynajmuj firmę od podnoszenia mocy i go zmierz.

Bo u mnie w tym roku jak podnosiłem w nh to facet przede mną robił właśnie m130 na komputerze było 98km pytam co się stało że tylko tyle pokazał a on że to normalne w tych ciągnikach i na kilkanaście które pokazał to tylko jeden delikatnie 100 przekroczył na wałku a najlepszy miał 78km jak dobrze pamiętam 😁

Weź mnie nawet niestrasz! Najwyżej wyremontuje moją starą Renault 133.54 a JD będę włóczył i walcował po sianiu:)

Wiem że w nowych maszynach konie są oszukane ale żeby aż tak...

Jak faktycznie będzie słabszy od Renault 133.54 to na pewno nie omieszkam to skomentować na forum.

Opublikowano
sylwek23111 napisał:

14 godzin temu, zetorr6441 napisał:

Weź mnie nawet niestrasz! Najwyżej wyremontuje moją starą Renault 133.54 a JD będę włóczył i walcował po sianiu:)

Wiem że w nowych maszynach konie są oszukane ale żeby aż tak...

Jak faktycznie będzie słabszy od Renault 133.54 to na pewno nie omieszkam to skomentować na forum.

przesiadka z 6cyl na 4 cyl to cudów nie będzie wręcz się możesz rozczarować 😁

Opublikowano

Papier wszystko przyjmie... jesli w Renacie miałeś zdrowy silnik to możesz być rozczarowany. Jeżdze czasami NH T5030 z 75kM silnik 4,5l i swoim NH TD5030 z 82KM silnik 3,2l (nie wiem teraz jaki wartość  NM) ale moje sztucznie napompowane 82 konie nie mają szans do 75 w T5030.

Opublikowano

A co Ty tu za herezje opowiadasz wszyscy tu niemal piszą ze w zasadzie tylko nowe się tylko psują a te stare bez ekologii ponoć niezniszczalne są i lepiej starego kupić a nie nowe plastikowe gów...o😉

Opublikowano
17 godzin temu, sylwek23111 napisał:

Najwyżej wyremontuje moją starą Renault 133.54

Mógłbyś zrobić wyraźne zdjęcie tabliczki znamionowej pompy wtryskowej ,tak by dało się odczytać numery i tu  zamieścić lub na pw .

Opublikowano
sylwek23111 napisał:

Wg danych technicznych Renault przy 2100 RPM - 110KM, przy 2350 RPM - 123KM i 400 NM. A JD przy 2100 RPM 144KM, przy 2200 RPM - 130KM i 600 NM, a z zarządaniem mocy ma mieć 156KM przy 2100.  

to tylko moc na papierze dla porównania z doświadczenia mam porównanie dosyć leciwy ciągnik 100 km 380nm 6cyl , i nowy 110 480nm 4cyl i ten z 380nm objeżdża go jak i kiedy tylko chce , no a w spalaniu to nawet nie ma co porównywać na korzyść tego starego

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

Mógłbyś zrobić wyraźne zdjęcie tabliczki znamionowej pompy wtryskowej ,tak by dało się odczytać numery i tu  zamieścić lub na pw .

Przy tym świetle zdjęcie nie chce wyjść wyraźne: Made in UK, Lucas, 3469F032 model: 01736LMG, 742266A

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v