Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak 510 wyszła 348 000 z skrzynia dyna 6, amortyzacja kabina w 4 miejscach, fotel premium, lepsze oświetlenie, szyberdach, przedni tuz, wzmocnienie pod ładowacz, ładowacz fl120c, dwa elektrozawory pod ładowacz i dwa mechaniczne, smart stop ( super sprawa), os proactiv, radio z zestawem głośnomówiącym,

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Dominiik napisał:

Tak 510 wyszła 348 000 z skrzynia dyna 6, amortyzacja kabina w 4 miejscach, fotel premium, lepsze oświetlenie, szyberdach, przedni tuz, wzmocnienie pod ładowacz, ładowacz fl120c, dwa elektrozawory pod ładowacz i dwa mechaniczne, smart stop ( super sprawa), os proactiv, radio z zestawem głośnomówiącym,

Dobra cena jak na to wyposażenie ale na własnym przykładzie ciągnik Claasa nie trzyma ceny na rynku wtórnym. Mój arion 430 + Fl 120 ful opcja stracił na wartości przez 11 lat 120 tyś.

Edytowane przez PrzemekFarmer
Opublikowano
PrzemekFarmer napisał:

3 godziny temu, Dominiik napisał:

Dobra cena jak na to wyposażenie ale na własnym przykładzie ciągnik Claasa nie trzyma ceny na rynku wtórnym. Mój arion 430 + Fl 120 ful opcja stracił na wartości przez 11 lat 120 tyś.

Lubię takiego typu argumenty jakbym słyszał dilera jak by tak każdy kupował to kupowalibysmy tylko fendy. Nie wiek kto kupuje nowy traktor z myślą że będzie go sprzedawał za x lat

Opublikowano
11 godzin temu, Marcin06 napisał:

To cena bardzo podobna do MF 5.125s. 

Wyceniałes już claasa, jeśli tak to jak wypada na tle konkurencji? 

Mf tak podrożał że jest w cenie jd ? 

Opublikowano
11 godzin temu, Marcin06 napisał:

To cena bardzo podobna do MF 5.125s. 

Wyceniałes już claasa, jeśli tak to jak wypada na tle konkurencji? 

Mf tak podrożał że jest w cenie jd ? 

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, radzioRS napisał:
typ   3800 -TIEF4 (StageIV / DPF+SCR)
Pojemność/liczba cylindrów cm3 3769 / 4 cylindry
Obroty znamionowe obr/min 2600
Moc znamionowa (97/68/EC) KM (kW) 114,8 (84,4)

Waga 3900 konkurencja Claas atos 340 -350 Valtra a 114 124 itp . Kubota ma jeszcze mniejszy rozstaw chodzi o to że silnik niby ma 115 km ale na jakich obrotach można wpaść w pułapkę niby moc ma ale nic się nie wkręca dlatego może ma tyle biegów oczywiście kwestia gustu i potrzeby

Zgadza się, ale np Valtrę o której piszesz z racji skrzyni i gabarytów trzeba porównywać z serią MGX  a nie M5 :) . Co do obrotów, to mowa była nie o mocy, a o momencie obrotowym, a to jest różnica.

Edytowane przez KIRK80
Opublikowano
4 godziny temu, Dominiik napisał:

Lubię takiego typu argumenty jakbym słyszał dilera jak by tak każdy kupował to kupowalibysmy tylko fendy. Nie wiek kto kupuje nowy traktor z myślą że będzie go sprzedawał za x lat

Kolego to prawda. MF seria 6700 kosztuje podobnie co Claas 500 ale za te 10-15 lat weźmiesz 30-50 tys więcej za MFa.

Opublikowano

Po pierwsze co to znaczy podobnie, jakie wyposażenie, po drugie argument że wezmę za niego więcej do mnie nie przemawia traktor się kupuje żeby na siebie zarobił robota w polu a nie za 10-15 lat przy sprzedaży, moje zdanie nie musicie się z nim zgadzać

PrzemekFarmer napisał:

4 godziny temu, Dominiik napisał:

Kolego to prawda. MF seria 6700 kosztuje podobnie co Claas 500 ale za te 10-15 lat weźmiesz 30-50 tys więcej za MFa.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Wie ktoś czy można podnieść moc Ariona 610 z 135KM do 175KM(Arion 650) I jeżeli różnią się tylko mapą silnika to dlaczego mają inną dopuszczalną masę całkowitą 10250 kg i 12500kg? 

Edytowane przez sylwek23111
edycja
Opublikowano
10 godzin temu, KIRK80 napisał:
Dnia 18.04.2021 o 19:05, radzioRS napisał:
typ   3800 -TIEF4 (StageIV / DPF+SCR)
Pojemność/liczba cylindrów cm3 3769 / 4 cylindry
Obroty znamionowe obr/min 2600
Moc znamionowa (97/68/EC) KM (kW) 114,8 (84,4)

Waga 3900 konkurencja Claas atos 340 -350 Valtra a 114 124 itp . Kubota ma jeszcze mniejszy rozstaw chodzi o to że silnik niby ma 115 km ale na jakich obrotach można wpaść w pułapkę niby moc ma ale nic się nie wkręca dlatego może ma tyle biegów oczywiście kwestia gustu i potrzeby

Zgadza się, ale np Valtrę o której piszesz z racji skrzyni i gabarytów trzeba porównywać z serią MGX  a nie M5 :) . Co do obrotów, to mowa była nie o mocy, a o momencie obrotowym, a to jest różnica.

Właśnie Valtry bym nie porównywał do MGX tylko jej już bardziej do M5 bo tam różnice już niewielkie - wiem co mówię bo jeżdżę na co dzień valtrą w sumie to tego gówna nie ma do czego porównać bo w kubocie to przynajmniej wiadomo że to jest małe i nie ma co dużo od tego oczekiwać (M5) a MGX to trochę inny kaliber a ta valtra to tak na duży za mały na mały za duży 

Opublikowano
11 godzin temu, sylwek23111 napisał:

Wie ktoś czy można podnieść moc Ariona 610 z 135KM do 175KM(Arion 650) I jeżeli różnią się tylko mapą silnika to dlaczego mają inną dopuszczalną masę całkowitą 10250 kg i 12500kg? 

W niedzielę byłem właśnie oglądać 610 u gospodarza co ma ciągnik już 3 lata ogólnie chwali i też mówił że właśnie już od seri 630 mają mocniejsze tylne osie i jeszcze była jakaś inna różnica nie pamiętam .40 km znamionowej więcej to za dużoooooooooooooo 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Dominiik napisał:

Arion 510 zamówiony na placu ma być z początkiem lipca

Dominik co brałeś jeszcze pod uwagę. Dziś byłem oglądać tego claasa oraz Kubote m122 i bardzo mocno się zastanawiam co wybrac

Opublikowano
3 minuty temu, luka24 napisał:

Dominik co brałeś jeszcze pod uwagę. Dziś byłem oglądać tego claasa oraz Kubote m122 i bardzo mocno się zastanawiam co wybrac

Jest już na placu Kubota 

Opublikowano

Mają ale jeszcze jest na malutkich kołach i jej nie pokazują, dodatkowo nawet nie można się przejechać. Dlatego tak dziwnie się prezentuje. Trochę przemawia za mną ta Kubotą, ale muszę się zastanowić 

Opublikowano

Wiesz co rozważałem między jd6120m a arionem 510 i doszedłem do wniosku że arion będzie mógł latać z maszynami mniejszymi typu agregat, kosiarka, prasa, a jednocześnie jak mu podniosę moc do tych 145koni to i z tymi większymi będzie mógł pracować no i oczywiście wygrał komfort w clasie zdecydowanie wiekszy , i jakoś wolę silnik jd niż FTP

Opublikowano
14 godzin temu, radzioRS napisał:

W niedzielę byłem właśnie oglądać 610 u gospodarza co ma ciągnik już 3 lata ogólnie chwali i też mówił że właśnie już od seri 630 mają mocniejsze tylne osie i jeszcze była jakaś inna różnica nie pamiętam .40 km znamionowej więcej to za dużoooooooooooooo 

Nie miałbym takich dylematów, jak bym miał "trochę" więcej kasy. Na razie rozważamy 6120M, którego brat bardziej woli. A ja wolałbym Claasa 610, bo ma więkse gabaryty i ma 6 cyindrów lepiej rozłożona masa, a cena jego po zrezygnowaniu z TUZa i amortyzowanej osi wyjdzie podobnie do JD z średnim wyposażeniem z amortyzowwana osią i przednim TUZem. Skoro 630-tki mają mocniejsze osie to bez sensu będzie podnoszenie mocy. 

Opublikowano

A przypadkiem 610 i 630 to nie ten sam ciągnik

80marcin napisał:

3 minuty temu, luka24 napisał:

Jest już na placu Kubota 

Jakie wyposażenie i cena?

Opublikowano
9 godzin temu, Dominiik napisał:

A przypadkiem 610 i 630 to nie ten sam ciągnik

Jakie wyposażenie i cena?

Wyposażenie standardowe 3 wyjścia, amortyzowana oś co dobrałem to przedni tuz. Powiedział 290 tys bez negocjacji i 1 serwis gratis. Za 510 ariona 304 i belikatnie coś odejdzie. Teraz biję się z myślami co zrobic

Opublikowano

Kubota M7133, 150 koni z power boost, skrzynia 54/27, 50 km/h z funkcją automatu, pompa ccls 110 litrów, opony 540,650 Michelin, przedni tuz z balastem 1200 kg, amortyzacja kabiny i przedniej osi, przednie wyjście hydrauliczne, 3 pary hydrauliki tylne mechaniczne, dodatkowe Ledy, automatyczne stabilizatory boczne, x Press start, dwa pamięci obrotów, błotniki przednie dynamiczne, klima, radio, hamulce pneumatyczne jedno i dwu obwodowe, hamulce hydrauliczne 

Cena: 292 000 netto

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v