Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Widziałem. 

Tylko że świnię też łatwo jest podłożyć jak i się wybielić.

Opublikowano

przy 7t zboża polegnie do tyłu, na bok jeszcze da radę

poza tym brak dolnego otwierania, ta przyczepa jest dość wysoka i do zamka ciężko sięgnąć , to jedno, po drugie, na tej wysokości burtę ciężko zamknąć.

ja mam D46 i tam w podwyższonej burcie jest ciężko samemu zamknąć, jest co dźwignąć

o ile w D46 nawet podwójne burty dają radę, to w D47 ja bym nie ryzykował, to fajna przyczepa jak nie połamana, ale z orginalną paczką, będzie chodzić ze zbożem wiele lat.

Opublikowano

A nawet nie zwróciłem uwagi. Bez dolnego otwierania nawet nie ma co o zakupie myśleć. 

Opublikowano
superfarmer02 napisał:

10 godzin temu, SamaPrawda napisał:

Ja rejestrowałem ciągnik bez tablic, wszystko zależy skąd jest przywieziony.

Ok. Ale co ten ciągnik w takim razie robił że tablice w takim stanie? Albo może ktoś specjalnie je do tego stanu doprowadził. Takie wolne przemyślenia 

za dużo nie myśl ....

Opublikowano
2 godziny temu, fergi99 napisał:

Czemu zrobienie jest jakieś probletyczne?

Sam nie robiłem ale ktoś obeznany radził mi omijać szerokim łukiem te ciągniki z niesprawnymi hamulcami właśnie przez wzgląd na trudność w naprawie. A w niektórych maszynach słabe hamulce mogą zwiastować problemy nawet ze skrzynią biegów ale szczegółów technicznych musiałaby udzielić osoba, która mi o tym mówiła. :D 

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Xl to chyba też o kabiny chodziło 

Tak ale ten z ogłoszenia to 845 czyli teoretycznie starszy i inny model. Ja mam 856 i jest taki sam jak ten w ogłoszeniu.

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Jak myślicie, to jest mocne przegięcie za d47 w takim stanie czy przy dzisiejszym poziomie cen ujdzie.

Wykipruje do tyłu te 7t zboża czy polegnie?

https://www.olx.pl/d/oferta/autosan-d47-wywrotka-CID757-IDN9MYt.html

Kiedyś pewien facet odbierał ode mnie żyto, miał D47 z podwójnymi burtami, po zważeniu było 7,5 tony. Mówił, że bez problemu wywraca do tyłu

Opublikowano
2 godziny temu, KlimekPL napisał:

Ja mam identyczny tylko mój ma oznaczenie 856 XL. I czasem się zastanawiam czy to w oznaczeniach taki bałagan czy może ja mam jakiegoś składaka. Ale zadowolony z ciągnika jestem bardzo więc to najważniejsze :D 

Ja bym nawet nie patrzył na ciągniki z hamulcami do poprawy.

Ten z hamulcem do poprawy nadaje się tylko do huty, ciągnik z lasu. Byłem widziałem, tam się nic kupy nie trzyma. A podobno ktoś miał w ciemno 31 dac za nieg🤔

Opublikowano
conny napisał:

2 godziny temu, KlimekPL napisał:

Ja mam identyczny tylko mój ma oznaczenie 856 XL. I czasem się zastanawiam czy to w oznaczeniach taki bałagan czy może ja mam jakiegoś składaka. Ale zadowolony z ciągnika jestem bardzo więc to najważniejsze :D 

Ja bym nawet nie patrzył na ciągniki z hamulcami do poprawy.

Ten z hamulcem do poprawy nadaje się tylko do huty, ciągnik z lasu. Byłem widziałem, tam się nic kupy nie trzyma. A podobno ktoś miał w ciemno 31 dac za nieg🤔

I wszystko jasne

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, KlimekPL napisał:

Sam nie robiłem ale ktoś obeznany radził mi omijać szerokim łukiem te ciągniki z niesprawnymi hamulcami właśnie przez wzgląd na trudność w naprawie. A w niektórych maszynach słabe hamulce mogą zwiastować problemy nawet ze skrzynią biegów ale szczegółów technicznych musiałaby udzielić osoba, która mi o tym mówiła. :D 

Problem z hamulcami to często zużyte tarcze hamulcowe, które zaczynają generować opiłki, które to z kolei dostają się do skrzyni, pompy hydr...

Tyle, że w starych case tarcze hamulcowe są oddzielone od skrzyni, mają nawet zalany inny olej. Także opiłki nie trafią do skrzyni

Edytowane przez vat
Opublikowano
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Xl to chyba też o kabiny chodziło 

XL to oznaczenie kabiny, a jeśli chodzi o 8xx to tak 844 to chyba jeden z najdłużej tłuczonych modeli, potem masz 845 to trochę ulepszona wersja ( różnią się pierdoły/rocznik) 856 jest inny silnik 3,9L z turbo, samych 844 było kilka odmian potem po prostu oddzielili numerami zamiast pisać 844sb lub 844 Plus 

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Belaruss820 napisał:

Kumpel kupil mccormicka,wczoraj mu przywieźli,trzeba jechac obejrzec. @Agrest co myslisz bo to chyba cos takiego?

https://www.olx.pl/d/oferta/ciagnik-sadowniczy-mccormick-x4-30f-euro-v-bogata-wersja-CID757-IDNa3Zy.html

No taki tylko w niebieskiej barwie czyli landini telefonicznie dogadywałem. Stanęło na 230brutto ale jeszcze bez przedniego podnośnika. Otwarcie powiedział diler że na miejscu jeszcze coś ugram w tym roku.

Mam poprzedni model na perkinsie wolnossącym 4400cm³. Cenione są za to że są twarde proste, względem innych marek które poszły w elektronikę i elektrohydraulikę.

Ten nowy na deutzu ma mniej palić, ale jak pogadałem to jest oszczędność rzędu 0,5 - 0,7l/h.

I dużo i niedużo.

Na pewno ten nowy będzie przyjemniejszy w pracy, ponoć bardzo cichy.

Zapytaj kolegi o specyfikację. Co wziął i za ile i u którego dilera, bo od czasu jak Romanowski musiał kraj opuścić to cienko z przedstawicielstwem

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
19 minut temu, Agrest napisał:

No taki tylko w niebieskiej barwie czyli landini telefonicznie dogadywałem. Stanęło na 230brutto ale jeszcze bez przedniego podnośnika. Otwarcie powiedział diler że na miejscu jeszcze coś ugram w tym roku.

Mam poprzedni model na perkinsie wolnossącym 4400cm³. Cenione są za to że są twarde proste, względem innych marek które poszły w elektronikę i elektrohydraulikę.

Ten nowy na deutzu ma mniej palić, ale jak pogadałem to jest oszczędność rzędu 0,5 - 0,7l/h.

I dużo i niedużo.

Na pewno ten nowy będzie przyjemniejszy w pracy, ponoć bardzo cichy.

Zapytaj kolegi o specyfikację. Co wziął i za ile i u którego dilera, bo od czasu jak Romanowski musiał kraj opuścić to cienko z przedstawicielstwem

Prawdopodobnie dzisiaj do niego pojade to sie wszystkiego dowiem. Wczoraj zobaczylem ze ktos pojechal takim i widze ze u niego stoi,dzisiaj dzwoni do mnie to sie tylko upewniłem. Jego brat kupil carraro ze 3 lata temu.

Ostatnio zauwazylem ze ktos sie "obsadzil" w okolicy jakimis sadzonkami na 2 mf-y, kolo goscia ktoremu juz malo ha i widocznie dzierzawa odebrana. Czyżby trzeba bylo isc w sadownictwo w przyszłości?🤔 

Opublikowano

Oj płakać będą ci co nagle z pszenicy na porzeczki w tym roku przeszli.

Opublikowano

Raczej na pewno. Cena przez 2 lata podziałała na wyobraźnię.

Opublikowano

U mnie w okolicy też podobnie było. Nie pamiętam dokładnie, ale to było gdzieś około 94 roku, porzeczkę czarną  wywalili na 4,7 zł, ludziska się rzucili, nasadzili a za dwa lata po 80 groszy nie miał kto kupować  no i wszystko poszło w pi...

Opublikowano

Kolejny szczyt był chyba w 2003, potem w 2011 No i teraz 2020 i 2021. 

I już o jakąś prognozę pokusić się można.

Ja np teraz będę stopniowo likwidował stare i być może nasadzał młode.

Opublikowano
Dnia 27.12.2021 o 17:32, migacz napisał:

Naprawdę te same są bez wspomagania? To mnie zaskoczyło. Z przodkiem to się chyba za lekko nie kręci.

Oglądałem kiedyś podobnego i nie miał wspomagania. Za to miał silnik V4 i 2 rury wydechowe :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v