Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

A zobacz co się z nowymi dzieje.

Trzeba milionami obracać.

A ja chyba w poniedziałek lub wtorek pojadę zamówić wyrób ciągnikopodobny, bo z pieniędzy na koncie papier toaletowy się robi.

Następny Kórnik do kolekcji?

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Kraft?🤔

Nie, deutz agrokid.

Choć byłem u Krawca w środę bo mi pompka w ładowarce szwankowała, i tych ciągników dużo naklepali. I chyba się sprzedają bo  po drodze z dwoma na lawecie się mijałem.

W sumie to nawet o cenę nie pytałem.

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Następny Kórnik do kolekcji?

Kornik ponad 20tys droższy od zielonego

Opublikowano
39 minut temu, Agrest napisał:

Nie, deutz agrokid.

Choć byłem u Krawca w środę bo mi pompka w ładowarce szwankowała, i tych ciągników dużo naklepali. I chyba się sprzedają bo  po drodze z dwoma na lawecie się mijałem.

Kornik ponad 20tys droższy od zielonego

To ile nowy z twoim wymogami? Tzn przedni tuz wyjścia hydrauliczne na przodzie i jeszcze wom przedni😁?

Opublikowano
56 minut temu, Agrest napisał:

A zobacz co się z nowymi dzieje.

Trzeba milionami obracać.

A ja chyba w poniedziałek lub wtorek pojadę zamówić wyrób ciągnikopodobny, bo z pieniędzy na koncie papier toaletowy się robi.

Ja nawet na stare nie patrzę, a gdzie tam na nowe. Czasem coś w temacie o cenach nowych ciągników przeczytam, złapie się za głowę i mam spokój na jakiś czas z takimi pomysłami :)

52 minuty temu, Agrest napisał:

Znaczy powodzi się. Stara zasada - jak pytasz o cenę, to znaczy że Cię nie stać 

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Tylko Fendt. Nie kombinuj.:lol:

No nie, chyba za 0,5 mln się nie kupi. Tyle nie dam.

Przyda mi się jamnik do herbicydów, choć na prawdę boli mnie fakt że wyrób ciągnikopodobny o masie poniżej 2t, ceni się jakby pozłacany był.

19 minut temu, stempos1980 napisał:

To ile nowy z twoim wymogami? Tzn przedni tuz wyjścia hydrauliczne na przodzie i jeszcze wom przedni😁?

Wom na pewno nie. W tej klasie ciągnika to co pod ten wom podczepię?

150 wyjdzie.

Opublikowano

Zaciekawiliscie mnie tym kraftem bo nawet o tym nie słyszałem. Skrzynia tam też taka jak w 255 ? 90 tys to nie mało za takiego pierdka :o

8 minut temu, slawek74 napisał:

a mówią że fendt w używanych drogi 🤭🙈

Daj spokój...

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Zaciekawiliscie mnie tym kraftem bo nawet o tym nie słyszałem. Skrzynia tam też taka jak w 255 ? 90 tys to nie mało za takiego pierdka :o

Opublikowano

Firma Krawiec w Zwoleniu robi te ciągniki.

Wszystko jak u 2812, 2802, 3512, 3502, 4512...

Wedle życzenie dokładają  przedni napęd, klimę, pneumatykę, niezależną hydraulikę, biegi pełzające, turbinę...

Na tą chwilę z 15szt pod zadaszeniem stoi.

Tylko jak ładowarkę u nich kupowałem to był tam ciągnik na pierwszym serwisie , około 100h.

Zaczep cięgna był już wyheblowany jakby miał z 10tys h. Tak jakby metal był z dodatkiem plasteliny

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Wedle życzenie dokładają  przedni napęd, klimę, pneumatykę, niezależną hydraulikę, biegi pełzające, turbinę...

Aż się boję pytać co jest w wersji podstawowej.:lol:

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Firma Krawiec w Zwoleniu robi te ciągniki.

Wszystko jak u 2812, 2802, 3512, 3502, 4512...

Na tą chwilę z 15szt pod zadaszeniem stoi.

Tylko jak ładowarkę u nich kupowałem to był tam ciągnik na pierwszym serwisie , około 100h.

Zaczep cięgna był już wyheblowany jakby miał z 10tys h. Tak jakby metal był z dodatkiem plasteliny

To jest jakośc dzisiejszych części. A skoro oni to tylko montują to nic lepszego nie mają. 

W 255 mam prawie 10tys godzin i jeszcze tragicznych luzów nie ma.

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Aż się boję pytać co jest w wersji podstawowej.:lol:

No modele wymienione na początku. Czyli skrzynia 8x2, korzystanie albo z podnośnika albo z hydrauliki, otwarte drzwi zamiast klimy i takie tam...😁

Opublikowano

Mnieeeee? Nic.

Ja tylko komentuję.

Mam blisko do nich, serwis byłby pod ręką, tylko czy dobra znajomość z serwisem to jest to o co w zakupie ciągnika chodzi?🤭

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

Mnieeeee? Nic.

Ja tylko komentuję.

Mam blisko do nich, serwis byłby pod ręką, tylko czy dobra znajomość z serwisem to jest to o co w zakupie ciągnika chodzi?🤭

A ten twój szwagier już jeździ farmtraciem 

Opublikowano
1 godzinę temu, Jano7711 napisał:

Zetor 9540 na skrzyni 4ce, jakieś opinie? 

Mam takiego. Podobno skrzynia tansza w naprawie ze wzgledu na jeden polbieg. W moim juz remont byl zrobiony przez poprzedniego wlasciciela to ja mam spokoj na jakis czas. Mi do tura potrzebny tylko i czasami plug czy agregat sie podczepi jak drugi ciagnik zajęty. Max jechalem nim 32km/h. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

A ten twój szwagier już jeździ farmtraciem 

Jeździ. Akumulator wiosną padł, dostać się do niego to...🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️, klima od razu padła, polecili znaleźć kogoś kto temat ogarnie i przedstawić fakturę.

A jesienią poszły uszczelnienia przed gniazdami hydrauliki i pompował olej na zewnątrz. Pierdoła ale chyba 2tyg czekał

Opublikowano
20 minut temu, Belaruss820 napisał:

Mam takiego. Podobno skrzynia tansza w naprawie ze wzgledu na jeden polbieg. W moim juz remont byl zrobiony przez poprzedniego wlasciciela to ja mam spokoj na jakis czas. Mi do tura potrzebny tylko i czasami plug czy agregat sie podczepi jak drugi ciagnik zajęty. Max jechalem nim 32km/h. 

A ogólnie jak wrażenia z  pracy w  polu?

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Jano7711 napisał:

A ogólnie jak wrażenia z  pracy w  polu?

Gdyby mial szersze opony to byloby lepiej z uciągiem. Agregat scierniskowy 2,6m bez napędu bez problemu ciagnie na głębokości 10-15cm. Podnośnik przydaloby sie juz uszczelnic bo leje sie z pod plecaka. Ale udźwig ma dobry. Z plugiem(radlem)bometu 4x35 dobrze sie orze, czuc tą kontrole nad sprzetem. Moze dlatego ze siedzi sie w miare nisko(porownuje do belarusa gdzie siedzu sie wysoko). A i jeszcze kosiarke do niego podczepiam 2,5m dyskową 

20211115_102045.jpg

Edytowane przez Belaruss820
Dodanie
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v