Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wojtal24 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/claas-axion-810-CID757-IDLRbR5.html zna ktos tego sprzedawce albo mial doczynienia z nim? jakies opinie?

ktos zna tego sprzedawce handlarza?

wojtal24 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/claas-axion-810-CID757-IDLRbR5.html zna ktos tego sprzedawce albo mial doczynienia z nim? jakies opinie?

zna ktos tego handlarza?

• AgroTeam
Opublikowano
daron64 napisał:

Cena bardzo spoko, jak rzeczywiście w przyzwoitym stanie. Wołowinka już bym się bał z przyczepka tak daleko leciec :/

Zlec przewóz czasem bardziej się opłaca

Opublikowano
9 minut temu, KlimekPL napisał:

Co sądzicie o tych pługach? Wyglądają na solidne, oglądałem kilkanascie filmików z nimi i sprawiają dobre wrażenie. Mial ktoś z was z takim pługiem do czynienia?

https://www.olx.pl/d/oferta/plugi-zagonowe-zabiel-pz-4-3-4-5-skibowe-resor-zagonowy-CID757-IDFE4tI.html

Ciekawe czy to "vario" jest jakkolwiek tulejowane, wygląda że nie- tylko powiercone otwory i wetknięte sworznie. A widać po starych zachodnich "vario", że dostaje luzów i już tak ładnie nie orze 

Opublikowano (edytowane)

Jak materiał taki, jak inne krajowe rzemiosła, to taka niższa średnia półka. Odkładnie widzę jakaś kopia zachodu, mechanizm widziałem w Overum-ach, tylko wykonanie na oko badziew

Jak masz dobry rozdzielacz, to nie będzie

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

zbyt wagi do tego filmu bym nie przykładał ,według mie uprawione było przed orką pole na głęboko . Znajmy kupował pługi to najpierw pozyczył ,  wypróbował i kupił . Możę poproś producenta o nr tel. rolnika co te pługi kupił i  Sobie porozmawiacie .

Opublikowano (edytowane)

Miało go paru yutuberów na testy, albo nawet kupiło (Kazik Kaszebe?) elementy robocze Kverneland, ogólnie wygląda na kopię Kvernelanda, im szerzej był rozstawiony tym lepiej krył. Z wad- bardzo daleko w bok odstaje kółko, a i sama regulacja kółka hydrauliką taka sobie- nie ma żadnych pierścieni blokujących czy chociażby wskaźnika na jakiej głębokości pracuje, więc to ustawienie mocno na oko 

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano
22 minuty temu, jarecki napisał:

Możę poproś producenta o nr tel. rolnika co te pługi kupił i  Sobie porozmawiacie .

Myślisz, że w dzisiejszych czasach któryś udostępni Ci czyjeś dane?

Opublikowano

Ludzi postało z tymi cenami. Mam starego, jak ten na ostatnich zdjęciach - tylko ciut młodszy - na płaskiej belce zaczepowej, to 3lata temu dalem 8200z dowozem pod dom. Może puszkę farby kupię i jeszcze na nim zarobię 🤔 jakby tak jeszcze zetorku odmalował i można sobie życie na nowo ukladac

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

ja dzisiaj maszyny  nowej , krajowego producenta bez rozmowy z innym włascicielem pow . 10 tys zł bym już nie kupił .        ja mam pługi akpil jednobelkowy , znajomy porzyczył elegancko mu się orało i kupił takie same , no i problem bo kupił używane z pierwszych seri i coś było zle zrobione i pierwsza skiba wychodzi za daleko a akpil wzorowało się na vogele not , a no i kupiłem rozsiewacz nawozu polskiej firmy wzorowany na raucha mds , zgłosiłem wade pół roku  temu i nikt nie przyjechał firma Promar rozsiewacz DRN . 

Edytowane przez jarecki
  • Haha 1
Opublikowano
52 minuty temu, bratrolnika napisał:

No gdzie, kilkadziesiąt km ode mnie, inne województwo. Ale moja pewnie jutro się pojawi w ogłoszeniu, przed chwilą ją przetestowaliśmy, wywrocilismy, wszystko ok, zdjęcia porobione. Będzie lepsza i nie droższa

Kilkadziesiąt kilometrów to, przy odległości jaka nas dzieli, tyle co nic. Zresztą dla mnie ja południe od Warszawy to rozróżniam Lublin, Kraków, Wrocław. Reszta to dla mnie to samo 😛

No my rozblokowalismy skrzynie, zjechaliśmy do garażu, ale niestety problem nie rozwiązany - biegi chodzą ok, ale reduktor gorzej.

I/R ok, ale II nie wchodzi, jakby wodzik się blokował. Nie wiem czy regulacja pomoże. Jeśli nie, to niestety ciągnik trzeba będzie rozciągac, czyli wszystkie planowane zakupy stop 😐

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v