Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Z cyklop nie zrezygnuje, próbowałem ładować to bałagan bo poruszy się gnój i błoto się robi, sprzątania ręcznego później 🙆‍♂️

Nie wyobrażam sobie teraz gospodarstwa bez tura, drewna przywieźć, słomy, a to coś wyrównać czy podnieść kogoś do góry

1 godzinę temu, Dream1990 napisał:

Apropo Cyklop podniesie bb nawozu?

spokojnie

Opublikowano (edytowane)

@gregor1284 ja sporo sprawam bester omnia czyli lincolny, super elektrody 

@soltys48tak masz rację,ja to nazywam  trzecia ręka, i te czynności też wykonuje wyjuchem 😉

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
43 minuty temu, pafnucy napisał:

takie pytanie mam. z jakich profili zrobić taki chwytak do bagów?

20200214_092946-640x360.jpg

poczekaj ze dwa tygodnie to Ci zdjęcia podeśle ciekawie zrobionego. Włąśnie sie mój robi

ładowacz na wyjuchu bez wspomagania to nie to samo

Opublikowano

no spoko. ja dopiero na etapie pomysłu. do żniw abym coś ulepił.

Opublikowano
30 minut temu, pafnucy napisał:

człowiek się starzeje, to chociaż trochę kombinuje jak robić, żeby nie robić.

no gdzie. chodzi o to aby uszy szeroko były.

Jakie uszy, jak bb nawozu mają jedno ucho? 

Jak Ty zrobisz to jak w tej konstrukcji że zdjęcia i z takiego profila jak na zdjęciu, to możesz pomarzyć, że. Pełnego bb uniesiesz 😏 

Dobry hak na euro ramie i nic wicej Ci nie trzeba. 

Opublikowano

MI robi kolega, ma być wielozadaniowy tj do BB i ma mieć tulejki do wideł, możliwe że będzie też rozsuwany

1 minutę temu, pafnucy napisał:

1 minutę temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Jak Ty zrobisz to jak w tej konstrukcji że zdjęcia i z takiego profila jak na zdjęciu, to możesz pomarzyć, że. Pełnego bb uniesiesz 😏 

Dobry hak na euro ramie i nic wicej Ci nie trzeba. 

ten ze zdjęcia to do worków z 4 uszami np zboże

Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

poczekaj ze dwa tygodnie to Ci zdjęcia podeśle ciekawie zrobionego. Włąśnie sie mój robi

ładowacz na wyjuchu bez wspomagania to nie to samo

Elektryczne gówno mam założone 🙆‍♂️ 

Opublikowano
3 minuty temu, zycietoniejebajka1 napisał:

tak powiadasz?

WORKI BIG BAGI BAG 1000KG 1T 90X90X150 NOWE MOCNE 7478675634 - Allegro.pl

Opublikowano (edytowane)

@soltys48

Wiem, że to na dwa ucha. Ale gdzie on uniesie Zetorem pełnego biga tonowego? 

Ta konstrukcja to tura o udźwigu 1200 a nie 600 czy 700kg. 

3 minuty temu, pafnucy napisał:

tak powiadasz?

WORKI BIG BAGI BAG 1000KG 1T 90X90X150 NOWE MOCNE 7478675634 - Allegro.pl

I co? To chcesz tym swoim pierdkiem dźwignąć? Nasyp pełne to zobaczysz co się stanie 😅

Edytowane przez zycietoniejebajka1
Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

ma być wielozadaniowy tj do BB i ma mieć tulejki do wideł,

ja chcę tylko da bagów. nie chcę bawić się z wkręcaniem i wykręcaniem igieł.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Ale gdzie on uniesie Zetorem pełnego biga tonowego? 

a owies? mówi ci to coś? max 600kg w bagu.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
25 minut temu, pafnucy napisał:

aj tam. zara by ze 100zł za robotę kto zechciał. B|

I to bez malowania

23 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ze śwagrem ulepią którego wieczoru 😎

@bratrolnika spawales elektrodami Lincolna? 

Nie, nie trafiły mi się jeszcze

8 minut temu, pafnucy napisał:

Przeca to 4 godziny roboty max

Opublikowano (edytowane)

baga z pszenżytem to jedynie ulżyć daje rade. owies w bagi chcę sypać i tak magazynować. na takich ramionach, a nie na haku, bo może i z kombajnu, czy żmiką bym napełniał.   

tak dla wyjaśnienia.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

jak napełniałem z kombajnu to wieszałem na widłach do bel

1 minutę temu, pafnucy napisał:

baga z przenzytem to jedynie ulżyć daje rade. owies w bagi chcę sypać i tak magazynować. na takich ramionach, a nie na haku, bo może i z kombajnu, czy żmiką bym napełniał.   

tak dla wyjaśnienia.

Opublikowano (edytowane)

matko nie to literkę poprawiłem. :D

3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

@pafnucy zlituj się...

na widłach źle i za nisko. już praktykowałem.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

baga z przenzytem to jedynie ulżyć daje rade. owies w bagi chcę sypać i tak magazynować. na takich ramionach, a nie na haku, bo może i z kombajnu, czy żmiką bym napełniał.   

tak dla wyjaśnienia.

Bardzo dobry pomysł z takim napełnianiem z kombajnu, sam tak robię, tylko w tym roku przesadziłem pszenicy a bb gdzieś stary i pierdolnoł z góry 🙆‍♂️to kupa kurzu a gołębie chyba z miesiąc żarły 😎

Opublikowano

A tak po za tym to chyba nim ramkę do bb pafnucy zrobi to i ciągnik z turem co tonę pszenicy uniesie będzie.

Dobrze myślę? Czy tylko zeszłoroczne żarty to były?🤔🤔🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v