Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, jedrus2020 napisał:

to ja wiem ze jest od tira tylko czy mozna na tym coś powiesić w sensie np jednoosiowke czy tylko ciacac przyczepe dwuosiowa. Kiedyś jak potrzebowałem jakiś śrub to próbowałem ich robić w ch*ja brałem jakiś plaskownik i do tego śruby. Nieraz się udawało i placilem jak za zwykły złom.☺

To ucho na obciążenia pionowe nie jest przystosowane, natomiast dwuosiówkę możesz śmiało konkretne ciągać, niestety za nakrętkę koło 40 pln musisz dać tyle gdzieś teraz m45 x 3 10.9 twardości kosztuje

Jakby ktoś konkretnego zaczepu szukał mam nieużywany automat

IMG_20210925_115222.jpg

Edytowane przez astrahxenon
Opublikowano
szymon09875 napisał:

15 minut temu, jedrus2020 napisał:

Śrubki mają w uj tylko ceny też po uju chyba 8zł za kg..

Nowe 16 10.9 kupowalem po 16.30 dziś a 8.8 były po 14 więc 8 zł za taki stan to warto dac

tylko czemu one na złomie leżą 🤔

Opublikowano
11 godzin temu, mariuszd93 napisał:

A propos przyczep... Ile coś takiego może być warte?

D 55 z papierami, siłownik suchy, rama i podłoga ok. Burty chyba jeszcze oryginalne. Nowy zaczep, bo stary pogięty...

IMG_20210904_135539.jpg

Sprzedajesz?

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

tylko czemu one na złomie leżą 🤔

Pewnie jakiś maly szrot zlom wywiózł. Sami tak robiliśmy, śruby z środka samochodu są jak nowe, z reguły raz przykręcone i raz odkręcone. Na początku jazdy sobie odkładał o co lepsze zabierał, ale z czasem jak każdy już miał tego po kilkadziesiąt kilo to nikomu się nie chciało

Opublikowano
astrahxenon napisał:

29 minut temu, jedrus2020 napisał:

to ja wiem ze jest od tira tylko czy mozna na tym coś powiesić w sensie np jednoosiowke czy tylko ciacac przyczepe dwuosiowa. Kiedyś jak potrzebowałem jakiś śrub to próbowałem ich robić w ch*ja brałem jakiś plaskownik i do tego śruby. Nieraz się udawało i placilem jak za zwykły złom.☺

To ucho na obciążenia pionowe nie jest przystosowane, natomiast dwuosiówkę możesz śmiało konkretne ciągać, niestety za nakrętkę koło 40 pln musisz dać tyle gdzieś teraz m45 x 3 10.9 twardości kosztuje

Jakby ktoś konkretnego zaczepu szukał mam nieużywany automat

IMG_20210925_115222.jpg

https://allegro.pl/oferta/nakretki-szesciokatne-m45x3-cz-kl-8-8-din-934-10569531289 taka by się nadała?

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, mariuszd93 napisał:

Kwestia ceny...

Zastanawiam się jak narazie. Jakieś propozycje?

8,5 tyś ☺️

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
55 minut temu, slawek74 napisał:

to tylko na połowę 😃 dobra d55 to powyżej 20tys

😆😆 Powyżej dwudziestu to da wystawiane. A po ile się sprzedają to inna para kaloszy. Za 20 to musi być lala w oryginalnym kolorze i kapciach.

Opublikowano
1 godzinę temu, mariuszd93 napisał:

Kwestia ceny...

Trzeba by zobaczyć ją z bliska i Obejsc do okoła. Myślę że koło 13tys. Mogę za nią wypłacić.

Opublikowano

Kwestia ceny...

Zastanow się jaka cena i daj znać. 

Opublikowano
6465 napisał:

Kwestia ceny...

Trzeba by zobaczyć ją z bliska i Obejsc do okoła. Myślę że koło 13tys. Mogę za nią wypłacić.

🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano

Sławciu to że Ty przepłacasz nie znaczy że wszyscy tak mają robić. Wschód zachód różnica ceny ogromna. Są regiony w Polsce co można takie przyczepy za pół darmo wyciągnąć.

Opublikowano
8 minut temu, slawek74 napisał:

to wyciągaj i targaj na wschód to zarobisz 😁

Nie mam na to czasu teraz. Doskonale wiesz że tu u nas każdy nas dyma na wszystkim, tylko i wyłącznie dlatego że  chłop boi się pojechać gdzieś dalej jak 100 km od gospodarstwa. 

Opublikowano
12 godzin temu, migacz napisał:

pewno u tych co to pierwszy pokos traw miesiąc koszą i sami nie wiedzą ile mają ha

12 godzin temu, daron64 napisał:

Taaaa. Ja w domu nie mam tv, tylko internety, Netflix, HBO, to jestem odcięty od takich programow

Przypomniało mi się oni z Wielkopolski Buhajczykowie na YouTube mają kanał. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v