Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
soltys48 napisał:

3 godziny temu, migacz napisał:

Polecacie jakiegoś producenta przejściówki z ładowarki na euro. Muszę komuś robotę zlecić żeby mi osprzęt pasował.

https://spawmech.olx.pl/dom-ogrod/ogrod/?utm_source=sea&utm_medium=googleads&utm_campaign=[DomiOgród[Ogród&gclid=EAIaIQobChMIu6KDgOu18gIVUgOLCh1qfgjfEAAYASAAEgIumvD_BwE

Sołtys mam pytanie z innej beczki, może się orientujesz jakie ciśnienie azotu powinno azmbyć w hydroakumulatorze w plugu gregoire besson. Oleju to wiem ile się nabija ale chce oddać do nabicia azotem.

Opublikowano

tak się napełnia w hydraulice aut - do połowy ciśnienia roboczego, na przykład w citroenach, gwarantuje to optymalną poduszkę powietrzną w kuli

jak znasz ciśnienie robocze, to łatwo policzyć

zazwyczaj w układach z akumulatorem ciśnienia robocze jest około 130-150 bar, a akumulator ma od 60 do 70 bar

Opublikowano

Dzięki, bo jak orałem i olej na 100 to przy kamieniu pług cały do góry a jak spuściłem na 80 to Skiba się podniosła i z tego miarkuje że mało azotu.

To co teraz napisałem próbowałem wrzucić 3 razy i ciągle mnie z apki wyrzucało

Coś w tym jest bo w ares 656 hydroakumlator od skrzyni jest na 9bar a w układzie ma być 17 prawidłowo jeśli pompa ok.

Opublikowano

płyn nie stawia wielkiego oporu, jak nowa pompa to trochę sztywny uszczelniacz, jak się popchnie wiatrak, powinien wykonać luźno conajmniej jeden obrót. Może śruby masz za długie i gdzieś haczy albo łożysko padło

• Thanks 1
Opublikowano

Pytanie. Jak ogarnąć taki zaczep? Kupiłem z takim jak na foto, no i dolna połówka mi się  na koniec wożenia upierdolila. Śruby wiem, że ch*ja by dały, także spusccie na to kurtynę milczenia.  No a teraz mam trochę czasu, bo o wjechaniu w zboże mogę zapomnieć, to bym gnój i gnojówkę wywiózł pod ozimine i przetalerzowal chociaż. No i jak to zrobić, żeby było w miarę dobrze? Rozrzutnik nie wyjeżdża na droge. Taki mały, jednoosiowy. Rocznie może że 20rozrzutnikow wywożę. Myślałem jakby te pozostałość ucha up***dolic i w to miejsce wspawac odcięty zaczep od starego rozrzutnika? Tylko trzeba spawać od dołu, a że mnie uj nie spawacz. Mam też jakieś zaczepy dolne z ciągników jak coś do wykorzystania. Tylko rozrzutnik jeden zawieszany, drugi ciągany. Kompletnie nie mam pomysłu co z tym zrobić, a przydałoby się ogarnąć.

Sprawa nr 2 - myślicie, że wał do pługa w postaci jednej oski od talerzowki zdał by egzamin, czy nie bardzo?

1912279249_IMG_20210817_1534126712_copy_567x302.jpg.5fa860c5fbb1553d13d28c8b5904621e.jpg

IMG_20210817_155717332_copy_650x1156.jpg

IMG_20210817_153804410_copy_650x1156_1.jpg

IMG_20210817_153807999~2_copy_481x1155.jpg

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, sladan napisał:

Niezły zaczep, stopka też niczego sobie. Aczkolwiek fach w ręku widać już na drugim zdjęciu w tle

3 minuty temu, daron64 napisał:

Pytanie. Jak ogarnąć taki zaczep? Kupiłem z takim jak na foto, no i dolna połówka mi się  na koniec wożenia upierdolila. Śruby wiem, że ch*ja by dały, także spusccie na to kurtynę milczenia.  No a teraz mam trochę czasu, bo o wjechaniu w zboże mogę zapomnieć, to bym gnój i gnojówkę wywiózł pod ozimine i przetalerzowal chociaż. No i jak to zrobić, żeby było w miarę dobrze? Rozrzutnik nie wyjeżdża na droge. Taki mały, jednoosiowy. Rocznie może że 20rozrzutnikow wywożę. Myślałem jakby te pozostałość ucha up***dolic i w to miejsce wspawac odcięty zaczep od starego rozrzutnika? Tylko trzeba spawać od dołu, a że mnie uj nie spawacz. Mam też jakieś zaczepy dolne z ciągników jak coś do wykorzystania. Tylko rozrzutnik jeden zawieszany, drugi ciągany. Kompletnie nie mam pomysłu co z tym zrobić, a przydałoby się ogarnąć.

IMG_20210817_153412671~2_copy_567x302.jpg

Tą sztangę co masz na zdjęciu (dolny zaczep) obciąć na wymiar, wywiercić  dziury i przykręcić na śruby M20

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

Dolny w sensie ten szary od ciągnika? I tylko go przykręcić w mieście tego starego? Tam kurcze za masywnie zaczep nie wygląda. Tzn z tego rozrzutnika.

IMG_20210817_153412671~3.jpg

IMG_20210817_163010918_copy_1156x650.jpg

A bo tak w ogóle od zaznaczonego miejsca zaczep idzie do góry. Poziomo jest tylko w tym miejscu, gdzie te stare ucho jest przyspawane. A jakby tak je obciąć, przykręcić (i trochę bym posmarkal elektroda) a z tyłu dać jakiś podkład pod zaczep - jakaś lage, do której przykręcić/przyspawać koniec tego zaczepy? 

Czerwony to ten zaczep, niebieski to dorobiona laga, pomarańczowe to śruby.

IMG_20210817_153412671~4_copy_1156x650.jpg

Opublikowano (edytowane)

Ucho do wspawanianie kosztuje majątek

http://agromasklep.pl/sklep/product.php?id_product=10831

https://sklep.mizar.com.pl/zaczep-oczkowy-ucho-zaczepu-do-wspawania-1707b-p-39692.html

https://sprzedajemy.pl/zaczep-ucho-zaczepu-do-wspawania-osowka-2-e30984-nr64331355

a dodatkowo można je złapać śrubami, jak ktoś nie jest pewien swych umiejętności

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
4 godziny temu, bratrolnika napisał:

Niezły zaczep, stopka też niczego sobie. Aczkolwiek fach w ręku widać już na drugim zdjęciu w tle

Tą sztangę co masz na zdjęciu (dolny zaczep) obciąć na wymiar, wywiercić  dziury i przykręcić na śruby M20

Ten tregiel w tandemie to co mu na trzyma 😂

Chłopy nie walają się wam części to takiego sprzętu? 

IMG_20210817_201527.jpg

Opublikowano

Poczekaj parę lat a cały ci sprzedam😁

U mnie paliwo schodzi i ni pierona nie można odpalić. Ostatnio z 5 minut plakiem go spryskiwałem żeby zaciągnął.

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Zaworek zamontuj. Tego dziada łatwo odpowietrzyć 

Nie wiem czy pompka nie siada, bo wcześniej było ok. Teraz ni uja nie można odpowietrzyć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v