Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak właśnie patrzę, chyba ostatnia moja propozycja, choć miałem już zawahanie czy czy kliknąć "odpowiedz"

ten Case co wczoraj wstawiłem, czy przedwczoraj, to przecież strzał w 10, ale widać nie chodzi o to żeby złapać króliczka, lecz by gonić go

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, kris148a napisał:

Witam, zastanawiam się nad kupnem pluga gregoire besson i parę ogłoszeń znalazłem że dłuta to były takie pręty kwadratowe długości 50cm, może dłuższe, jest sens się pchać w taki typ dłut?

Bardzo dobre dłuta,jak Ci się znudzą zakładasz lemiesz na tradycyjne i po kłopocie

Opublikowano
soltys48 napisał:

3 godziny temu, kris148a napisał:

Witam, zastanawiam się nad kupnem pluga gregoire besson i parę ogłoszeń znalazłem że dłuta to były takie pręty kwadratowe długości 50cm, może dłuższe, jest sens się pchać w taki typ dłut?

Bardzo dobre dłuta,jak Ci się znudzą zakładasz lemiesz na tradycyjne i po kłopocie

Bez problemu pasuje zwykle dłuto o lemiesz jak wcześniej było wysuwane?

Opublikowano
soltys48 napisał:

Zmienisz lemiesz na dlutowy bez problemu. Sam zmieniałem

Dzięki, a jeden z kolegów pisał tu na forum że ma gregorie Besson ze zmienną szerokościa orki ale zmieniane przez przełożenie śruby w inny otwór i pisał że dołożył Vario, da się dołożyć jak pług nie miał?

Opublikowano
10 godzin temu, bratrolnika napisał:

tak właśnie patrzę, chyba ostatnia moja propozycja, choć miałem już zawahanie czy czy kliknąć "odpowiedz"

ten Case co wczoraj wstawiłem, czy przedwczoraj, to przecież strzał w 10, ale widać nie chodzi o to żeby złapać króliczka, lecz by gonić go

Ciekawe czy chociaż tą żmijkę i zgrabiarkę do czydziechy kupi 🤔

Opublikowano (edytowane)

Wiem u kogo to stoi, od paru lat gość już chyba nie gospodarzy, tylko ziemniaki i warzywa dla siebie sadzi. Ale fakt faktem cena ostra.

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano

@6465 Tomek to zmierz mi ten kosz jak możesz 😉

Znaczy wysokość tak wypośrodkój mniej więcej 

Opublikowano
Dnia 24.06.2021 o 17:31, 6465 napisał:

Ja mam z wózkiem z windą, jakieś 4 lata temu dałem za komplet 2800. Jestem poza domem wrzucę może w niedzielę to zmierzę i fotkę ci podeślę.

@stempos1980 wiem , ale Tomek już pisał że może będzie w niedzielę 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v