Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 minut temu, sumek666 napisał:

Ale żeś błysnął

To co się głupio pytasz , to zwykłe rzemiosło 

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

U kolegi @akooo zakupy idą tak samo ciężko jak u Marcina...

Powoli ale do przodu,ja nie mam ciśnienia bo to takie hobby pożyteczne bo z tego co posieję będę mógł wyrzywić siebie i innych :) Albo przynajmniej pożywić

Opublikowano

Jak się profesjonalnie nazywa ten zaczep 3 punktowy co jest na bronach np żeby pod podnośnik podpiąć bo muszę coś takiego też kupić.

Opublikowano
14 minut temu, bratrolnika napisał:

U kolegi @akooo zakupy idą tak samo ciężko jak u Marcina...

To zależy co :ph34r: , no waga żywcówka ,w piątek wieczorem pomysł żeby kupić olx obejrzany i na drugi dzień w sobotę już była zadatkowana 

Opublikowano
10 minut temu, Ursus932 napisał:

To zależy co :ph34r: , no waga żywcówka ,w piątek wieczorem pomysł żeby kupić olx obejrzany i na drugi dzień w sobotę już była zadatkowana 

Za ile? Tam gdzie zboże handlujemy stoi pod daszkiem nieużywana wiele lat ale sprawna. Chciał 1500 ale ja mu dawałem 1000. Myślę że za tyle plus jakiś dobry trunek by poszła bo już do 1200 zszedł.

Opublikowano
10 godzin temu, Mój_ulep napisał:

Dobra bo ciągle pytam ale teraz już muszę coś kupić i na razie mam na oku takie maszyny jak.

Deutz fahr 2.30 siatka i sznurek tylko odległość 500km

Welger rp 12 sznurek i odległość 300km

Krone kr 150 (łańcuchowa) odległość 80km

New holland (łańcuchowa) odległość 10km ale straszny kolos

I tu moje pytanie głównie o prasę krone jakie mają opinie jako firma i ogolnie łańcuchowe?

Miałem 130. Wydajność sipmy itp tylko że materiał lepszy. 

7 godzin temu, SamaPrawda napisał:

Co to za new holland? na pewno nie bierz nic na sznurek, tylko siatka.

Czemu nie sznurek? Jak wiele nie robi to sznurek też wystarczy.

Opublikowano
akooo napisał:

Jak się profesjonalnie nazywa ten zaczep 3 punktowy co jest na bronach np żeby pod podnośnik podpiąć bo muszę coś takiego też kupić.

może o wieżyczkę chodzi..

Opublikowano
42 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Za ile? Tam gdzie zboże handlujemy stoi pod daszkiem nieużywana wiele lat ale sprawna. Chciał 1500 ale ja mu dawałem 1000. Myślę że za tyle plus jakiś dobry trunek by poszła bo już do 1200 zszedł.

Zapraszam do galerii , tam wszystkie info 😉

Opublikowano
9 godzin temu, Bananek napisał:

bierz tą koronę 150

Tak też myślę bo kosztuje 8700 i nie jest daleko bo 80-90km ale wacham się bo może jednak lepiej dołożyć i mieć siatkę tak przyszłościowo jakby robić kiszonki z krótkich traw z drugiego pokosu, którego aktualnie nie wykonuję z uwagi właśnie na moje warunki.

Opublikowano
44 minuty temu, Ursus932 napisał:

Zapraszam do galerii , tam wszystkie info 😉

Ja wagę do bydła kupiłem coś koło 2 lat temu za ok 1 tys zł, na pierwszych sztukach które sprzedałem po zakupie wagi zyskałem 35kg razy 3 szt razy 7,5 za kg.... Ten odbiorca nie odbiera odemnie telefonu. A z obecnym waga zgadza się +- 5 kg.

Tak że zakup wagi to chyba najbardziej opłacalny zakup.

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, slawek74 napisał:

gdzie 150 🤦‍♂️ kto te bele będzie dźwigał 🙆‍♂️

Teraz mam 150x150 ale tylko suche (z-263) to MF na wolnych dźwiga. Jeśli będzie 150x120 to nieco mniej raczej powinno być.

8 godzin temu, SamaPrawda napisał:

Co to za new holland? na pewno nie bierz nic na sznurek, tylko siatka.

Chyba 835. Chciałem się upewnić ale ogłoszenie znikło i nie wiem czy się skończyło czy sprzedało.

Mnie w sercu leży Deutz fahr 2.30 siatka plus sznurek i chyba się przejedziem do stolicy bo o krone mało słychać a DF mnie osobiście usługowo robili to chyba na zarobek nie kupują awaryjnych. W Krone kusi tylko cena i dystans.

Opublikowano
2 godziny temu, sumek666 napisał:

tej a te kosiarki co sprzedają w grene to co to jest?

Goooowno

2 godziny temu, danielursus3p napisał:

Za to mnie idą szybko za namową @soltys48 ... 😉

Co złego to nie ja😁

2 godziny temu, danielursus3p napisał:

Sołtys mnie nic 

Jeszcze

Opublikowano

Narazie nie mam czasu ani głowy na rzeźbe ale kto wie 😉

Opublikowano
szymon09875 napisał:

7 godzin temu, SamaPrawda napisał: Co to za new holland? na pewno nie bierz nic na sznurek, tylko siatka. Czemu nie sznurek? Jak wiele nie robi to sznurek też wystarczy.

Więcej męczenia sie z tym sznurkiem jak to wszystko warte, na polu stoisz żeby to owinąć, w oborze stoisz żeby to rozwinąć, kupiłem sianokiszonke, belki owinięte sznurkiem, każdy kto odwija narzeka, po kilku latach z siatką do sznurka nie wrócę. Co do małej ilości, nie wiem jak reszta, ale zazwyczaj staram się kupować przyszłościowo maszyny, idąc tokiem rozumowania, dziś mi wystarczy bo mało robię jutro będziesz żałował zaoszczedzonego "tysiąca"

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v