Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

nie mam budynku ani ogrodzenia nawet myślałem o jakimś kontenerze

Na co ci kontener ? Ile ty chcesz tych kur trzymać, 50 ? Do paru kur to wystarczy mała budka aby się na noc zmieściły ... A ogrodzenie zrobić z siatki leśnej co kosztuje grosze 

Opublikowano
danielursus3p napisał:

3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

To u Was jakieś tradycje, że przed południem w pole się nie jedzie🤔

Porządny gospodarz robotę zaczyna w południe A kończy o 18 :D

1 minutę temu, slawek74 napisał:

fynd na dworze i jd w garażu farmer bo mało placu 😁

Aż taki zły ten fendt że w garażu nie stoi ?

nie mam tyle garażu 🤔😔 jest w planie namiot

Opublikowano
Ursus932 napisał:

2 minuty temu, pawel885 napisał:

Przerabiał to już widocznie nie pomyślałeś?  

A skąd mam wiedzieć co on przerabiał 🤔,  na forum i co gadałem z posiadaczami to chwalą, no ma swoje minusy jak każdy 

U niego w galerii widzę tylko jakieś jony to się zachłysnoł tą technologią 

a masz https://youtu.be/rJs1uQpCUK0

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

widać żeś ruskimi przesiąkł 😁

Nie powiem, że nie.

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Jak tylko się da to wolę rano zacząć, zaraz po śniadanku, w południe to powoli trzeba rozmyślać żeby na obiad wracać. Ziemniaki ręcznie kopać to najlepiej o 4 rano wstać, fajnie i chłodno dłubać, tak samo i trawę kosić na siano.

Opublikowano
Ursus932 napisał:

16 minut temu, Uziu92 napisał:

jak pronara sprzedałem to tydzień wniebowzięty chodziłem a i melanż był z tego powodu 😂

co Ty taki cięty na tego Ernesta ?

Pronar to badziewie 🤦‍♂️

co Ty nie powiesz , jak kupowałem to poczytałem tutaj opinie i praktycznie same pozytywne były, że to dobry prosty traktor , że się nie psuje , że to w końcu MTZ i same superlatywy ,a to były po prostu opinie od fanbojow tatowego sprzętu co nigdy niczym innym nie robili i nic innego nie mieli , do tej pory niektórzy się tutaj na forum udzielają , tylko że zmienili sprzęt i to co mają nadal najlepsze, bezawaryjne i chwalone a to jest jedno wielkie gówno. Także opinie niektórych to nawet nie warto brać pod uwagę bo wczoraj miał np maszynę od producenta X i była super najlepsza, dziś ma od producenta Y i też najlepsza choć to badziewie.

• Like 1
Opublikowano

A ja nie nawidze rano wstawać. Wieczorem mi się najlepiej pracuje. 

Przed chwilą, slawek74 napisał:

trochę materiału już jest sporo kasy w tym roku i tak wydałem na remonty.....

Aby pod chmurką nie stały traktory

Opublikowano

Wieczorem to piwo wypić, choć nieraz sobota, 17 czy 18 u sąsiadów już grill a ja jeszcze latam bo to trawy na niedzielę ukosić, to tamto i tak zejdzie nieraz do ćmoka.

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

A skąd mam wiedzieć co on przerabiał 🤔,  na forum i co gadałem z posiadaczami to chwalą, no ma swoje minusy jak każdy 

U niego w galerii widzę tylko jakieś jony to się zachłysnoł tą technologią 

Taka natura człowieka, jak sam się nie sparzy to nie przetłumaczysz nikomu, było tu kilku takich , najpierw stary zetor/ursus ciężkiej serii, lipa, następnie nowy major/farmtrac - też nie to, i kończyli na zachodnich używkach.... 

Opublikowano

Są gusta i gusciki. Ja się nie nadaje rano wstawać. Potem człowiek cały dzień wkurwiony chodzi🤔

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

Przed chwilą, danielursus3p napisał:

No buduj Sławek. Wiaty kawałek to już inaczej 

Znając krowiarza to zaraz by tam jałówki chodziły 😅

na cielaki też bedzie wiatka 😀 to wybieg sam się zrobi

Opublikowano
5 minut temu, Uziu92 napisał:

co Ty nie powiesz , jak kupowałem to poczytałem tutaj opinie i praktycznie same pozytywne były, że to dobry prosty traktor , że się nie psuje , że to w końcu MTZ i same superlatywy ,a to były po prostu opinie od fanbojow tatowego sprzętu co nigdy niczym innym nie robili i nic innego nie mieli , do tej pory niektórzy się tutaj na forum udzielają , tylko że zmienili sprzęt i to co mają nadal najlepsze, bezawaryjne i chwalone a to jest jedno wielkie gówno. Także opinie niektórych to nawet nie warto brać pod uwagę bo wczoraj miał np maszynę od producenta X i była super najlepsza, dziś ma od producenta Y i też najlepsza choć to badziewie.

Więc tak samo podchodzę do waszych porad odnosnie zachodnich ciągnikow B|

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Nie powiem, że nie.

Jak tylko się da to wolę rano zacząć, zaraz po śniadanku, w południe to powoli trzeba rozmyślać żeby na obiad wracać. Ziemniaki ręcznie kopać to najlepiej o 4 rano wstać, fajnie i chłodno dłubać, tak samo i trawę kosić na siano.

Ja wyjeżdziam rano zawsze i robie do tąd aż zrobie,NIe musze zjeżdziać w południe na posiłek(jak to moja ciotka mówi z głodu nikt sie nie zesrał)

Opublikowano
5 minut temu, pawel885 napisał:

Taka natura człowieka, jak sam się nie sparzy to nie przetłumaczysz nikomu, było tu kilku takich , najpierw stary zetor/ursus ciężkiej serii, lipa, następnie nowy major/farmtrac - też nie to, i kończyli na zachodnich używkach.... 

A jak się zachodnie używki zaczną się jebać to co wtedy 

Opublikowano

Ja to mam przeważnie tyle roboty, że i tak do obiadu skończę, chyba, że tak jak w zeszłym roku zawziąłem się zaorać, uprawić i zasiać pszenicę w jeden dzień to od 9 do 16 z przerwą na obiad.

1 minutę temu, hardkor113 napisał:

Ja wyjeżdziam rano zawsze i robie do tąd aż zrobie,NIe musze zjeżdziać w południe na posiłek(jak to moja ciotka mówi z głodu nikt sie nie zesrał)

Opublikowano

Hektar to ja wszystkiego mam. Teraz wyjątkowo mało pszenicy bo tylko 20 arów, 35a będzie mieszanki, 30a ziemniaków i warzyw a reszta kukurydza. Ale zanim ciapsonem zaorzesz, z górki na 4, pod górkę na 3, posiejesz ręcznie nawozy, uprawisz, posiejesz i zabronujesz to zejdzie, chciał mi gościu przez miedzę zasiać uprawowo siewnym bo siał u siebie ale podziękowałem.

Opublikowano
18 minut temu, slawek74 napisał:

Sławciu wiedziałeś jaka tam glina 🙆‍♂️ jak u mnie, a ten zajebał ciężki pług na głębokość jakby węgla szukał.😉 A zobacz tam na drugim filmie ciucholandem taką krową i też nie szaleje 🤷‍♂️

Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

Lokalizacja?

Kluczbork Opolskie +/-5km, pisz na skrzynkę 

43 minuty temu, Ursus932 napisał:

Jeśli 1014 według Ciebie to wynalazek do niczego się nie nadający 🤦‍♂️, to chyba szkoda klawiatury żeby wdawać się w dyskusję z Tobą 

ty nie wytrzymał, kolejny, jak mówiłem, kura która dużo gdacze mało jaj znosi 

31 minut temu, danielursus3p napisał:

Aż taki zły ten fendt że w garażu nie stoi ?

tak ja dzisiaj, o 11 wstałem, i już robota zrobiona, o 15 podgarnąć i o 17 obrządzić, o 19 wolny 

Opublikowano
danielursus3p napisał:

A ja nie nawidze rano wstawać. Wieczorem mi się najlepiej pracuje. 

Przed chwilą, slawek74 napisał:

trochę materiału już jest sporo kasy w tym roku i tak wydałem na remonty.....

Aby pod chmurką nie stały traktory

myślę na tymczasem postawić https://www.olx.pl/oferta/35-namiot-winter-6x12x3m-handlowy-wiata-magazynowy-hala-namiotowa-mtb-CID619-IDDLi5v.html

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

ale do 100km tylko trzy skiby...

a widzieć to kilka razy widziałem i jak masz glinę to bierz szóstkę

Marcinku 😁🤭

A tyn ciuchokand ile ma??  Ale wielkie te odkładnice 

Sławciu ja będe mniejszym pługiem orał :/ to szóstka nie potrzebna 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v