Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

nie mam budynku ani ogrodzenia nawet myślałem o jakimś kontenerze

Na co ci kontener ? Ile ty chcesz tych kur trzymać, 50 ? Do paru kur to wystarczy mała budka aby się na noc zmieściły ... A ogrodzenie zrobić z siatki leśnej co kosztuje grosze 

Opublikowano
danielursus3p napisał:

3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

To u Was jakieś tradycje, że przed południem w pole się nie jedzie🤔

Porządny gospodarz robotę zaczyna w południe A kończy o 18 :D

1 minutę temu, slawek74 napisał:

fynd na dworze i jd w garażu farmer bo mało placu 😁

Aż taki zły ten fendt że w garażu nie stoi ?

nie mam tyle garażu 🤔😔 jest w planie namiot

Opublikowano
Ursus932 napisał:

2 minuty temu, pawel885 napisał:

Przerabiał to już widocznie nie pomyślałeś?  

A skąd mam wiedzieć co on przerabiał 🤔,  na forum i co gadałem z posiadaczami to chwalą, no ma swoje minusy jak każdy 

U niego w galerii widzę tylko jakieś jony to się zachłysnoł tą technologią 

a masz https://youtu.be/rJs1uQpCUK0

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

widać żeś ruskimi przesiąkł 😁

Nie powiem, że nie.

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Jak tylko się da to wolę rano zacząć, zaraz po śniadanku, w południe to powoli trzeba rozmyślać żeby na obiad wracać. Ziemniaki ręcznie kopać to najlepiej o 4 rano wstać, fajnie i chłodno dłubać, tak samo i trawę kosić na siano.

Opublikowano
Ursus932 napisał:

16 minut temu, Uziu92 napisał:

jak pronara sprzedałem to tydzień wniebowzięty chodziłem a i melanż był z tego powodu 😂

co Ty taki cięty na tego Ernesta ?

Pronar to badziewie 🤦‍♂️

co Ty nie powiesz , jak kupowałem to poczytałem tutaj opinie i praktycznie same pozytywne były, że to dobry prosty traktor , że się nie psuje , że to w końcu MTZ i same superlatywy ,a to były po prostu opinie od fanbojow tatowego sprzętu co nigdy niczym innym nie robili i nic innego nie mieli , do tej pory niektórzy się tutaj na forum udzielają , tylko że zmienili sprzęt i to co mają nadal najlepsze, bezawaryjne i chwalone a to jest jedno wielkie gówno. Także opinie niektórych to nawet nie warto brać pod uwagę bo wczoraj miał np maszynę od producenta X i była super najlepsza, dziś ma od producenta Y i też najlepsza choć to badziewie.

• Like 1
Opublikowano

A ja nie nawidze rano wstawać. Wieczorem mi się najlepiej pracuje. 

Przed chwilą, slawek74 napisał:

trochę materiału już jest sporo kasy w tym roku i tak wydałem na remonty.....

Aby pod chmurką nie stały traktory

Opublikowano

Wieczorem to piwo wypić, choć nieraz sobota, 17 czy 18 u sąsiadów już grill a ja jeszcze latam bo to trawy na niedzielę ukosić, to tamto i tak zejdzie nieraz do ćmoka.

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

A skąd mam wiedzieć co on przerabiał 🤔,  na forum i co gadałem z posiadaczami to chwalą, no ma swoje minusy jak każdy 

U niego w galerii widzę tylko jakieś jony to się zachłysnoł tą technologią 

Taka natura człowieka, jak sam się nie sparzy to nie przetłumaczysz nikomu, było tu kilku takich , najpierw stary zetor/ursus ciężkiej serii, lipa, następnie nowy major/farmtrac - też nie to, i kończyli na zachodnich używkach.... 

Opublikowano

Są gusta i gusciki. Ja się nie nadaje rano wstawać. Potem człowiek cały dzień wkurwiony chodzi🤔

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

Przed chwilą, danielursus3p napisał:

No buduj Sławek. Wiaty kawałek to już inaczej 

Znając krowiarza to zaraz by tam jałówki chodziły 😅

na cielaki też bedzie wiatka 😀 to wybieg sam się zrobi

Opublikowano
5 minut temu, Uziu92 napisał:

co Ty nie powiesz , jak kupowałem to poczytałem tutaj opinie i praktycznie same pozytywne były, że to dobry prosty traktor , że się nie psuje , że to w końcu MTZ i same superlatywy ,a to były po prostu opinie od fanbojow tatowego sprzętu co nigdy niczym innym nie robili i nic innego nie mieli , do tej pory niektórzy się tutaj na forum udzielają , tylko że zmienili sprzęt i to co mają nadal najlepsze, bezawaryjne i chwalone a to jest jedno wielkie gówno. Także opinie niektórych to nawet nie warto brać pod uwagę bo wczoraj miał np maszynę od producenta X i była super najlepsza, dziś ma od producenta Y i też najlepsza choć to badziewie.

Więc tak samo podchodzę do waszych porad odnosnie zachodnich ciągnikow B|

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Nie powiem, że nie.

Jak tylko się da to wolę rano zacząć, zaraz po śniadanku, w południe to powoli trzeba rozmyślać żeby na obiad wracać. Ziemniaki ręcznie kopać to najlepiej o 4 rano wstać, fajnie i chłodno dłubać, tak samo i trawę kosić na siano.

Ja wyjeżdziam rano zawsze i robie do tąd aż zrobie,NIe musze zjeżdziać w południe na posiłek(jak to moja ciotka mówi z głodu nikt sie nie zesrał)

Opublikowano
5 minut temu, pawel885 napisał:

Taka natura człowieka, jak sam się nie sparzy to nie przetłumaczysz nikomu, było tu kilku takich , najpierw stary zetor/ursus ciężkiej serii, lipa, następnie nowy major/farmtrac - też nie to, i kończyli na zachodnich używkach.... 

A jak się zachodnie używki zaczną się jebać to co wtedy 

Opublikowano

Ja to mam przeważnie tyle roboty, że i tak do obiadu skończę, chyba, że tak jak w zeszłym roku zawziąłem się zaorać, uprawić i zasiać pszenicę w jeden dzień to od 9 do 16 z przerwą na obiad.

1 minutę temu, hardkor113 napisał:

Ja wyjeżdziam rano zawsze i robie do tąd aż zrobie,NIe musze zjeżdziać w południe na posiłek(jak to moja ciotka mówi z głodu nikt sie nie zesrał)

Opublikowano

Hektar to ja wszystkiego mam. Teraz wyjątkowo mało pszenicy bo tylko 20 arów, 35a będzie mieszanki, 30a ziemniaków i warzyw a reszta kukurydza. Ale zanim ciapsonem zaorzesz, z górki na 4, pod górkę na 3, posiejesz ręcznie nawozy, uprawisz, posiejesz i zabronujesz to zejdzie, chciał mi gościu przez miedzę zasiać uprawowo siewnym bo siał u siebie ale podziękowałem.

Opublikowano
18 minut temu, slawek74 napisał:

Sławciu wiedziałeś jaka tam glina 🙆‍♂️ jak u mnie, a ten zajebał ciężki pług na głębokość jakby węgla szukał.😉 A zobacz tam na drugim filmie ciucholandem taką krową i też nie szaleje 🤷‍♂️

Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

Lokalizacja?

Kluczbork Opolskie +/-5km, pisz na skrzynkę 

43 minuty temu, Ursus932 napisał:

Jeśli 1014 według Ciebie to wynalazek do niczego się nie nadający 🤦‍♂️, to chyba szkoda klawiatury żeby wdawać się w dyskusję z Tobą 

ty nie wytrzymał, kolejny, jak mówiłem, kura która dużo gdacze mało jaj znosi 

31 minut temu, danielursus3p napisał:

Aż taki zły ten fendt że w garażu nie stoi ?

tak ja dzisiaj, o 11 wstałem, i już robota zrobiona, o 15 podgarnąć i o 17 obrządzić, o 19 wolny 

Opublikowano
danielursus3p napisał:

A ja nie nawidze rano wstawać. Wieczorem mi się najlepiej pracuje. 

Przed chwilą, slawek74 napisał:

trochę materiału już jest sporo kasy w tym roku i tak wydałem na remonty.....

Aby pod chmurką nie stały traktory

myślę na tymczasem postawić https://www.olx.pl/oferta/35-namiot-winter-6x12x3m-handlowy-wiata-magazynowy-hala-namiotowa-mtb-CID619-IDDLi5v.html

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

ale do 100km tylko trzy skiby...

a widzieć to kilka razy widziałem i jak masz glinę to bierz szóstkę

Marcinku 😁🤭

A tyn ciuchokand ile ma??  Ale wielkie te odkładnice 

Sławciu ja będe mniejszym pługiem orał :/ to szóstka nie potrzebna 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v