Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Ursus932 napisał:

Co mi pokazujesz jak sprzedany , szukaj takich bez okazji żeby był czas kupić 

Wiesz co kolega od jesieni szuka dostawczego tylko kontener i bliźniak musi być i też tak podchodził do tego że jak będzie czas to się kupi a teraz stwierdził że jak się coś pokaże normalnego to pal licho z robota tylko kupno.

Ty też musisz tak podejść bo do usranej śmierci nie kupisz

• Like 1
Opublikowano

No dobrze ,  a orientuje się ktoś ile kosztuje nowy Belarus 820 podstawowa wersja ??

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

Z 80tyś netto.

To według używanych trupów nie tak źle ,raczej  nie trafi się nic używanego to biere takiego nowego 

Opublikowano
8 minut temu, Dream1990 napisał:

Kupował ktoś ostatnio bariery drogowe w dobrej cenie?

Zależy z której drogi😀 widziałem ostatnio za 115zl ale to za metr czy sztuka może być?4,3m jedna bariera 

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

8 minut temu, Dream1990 napisał:

Kupował ktoś ostatnio bariery drogowe w dobrej cenie?

Zależy z której drogi😀 widziałem ostatnio za 115zl ale to za metr czy sztuka może być?4,3m jedna bariera 

sztuka

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Pamietam jak ojciec kupował. W okolicy jeszcze nowych nie było. Wujek miał 82.1 na stożku i znajomy 920 na krzyżaku w tej pierwszej plastikowej masce podobnej do pronara. Szukaliśmy w internecie i jak pisali most stożkowy a na zdjęciu krzyżak i nas troche to zmylilo. Ojciec pojechał zamawiać na stożku bo wujek mówił że w krzyżaku słaba skrzynia,ale nie powiedział że to 920 a nie 820. Gdyby nie te rady to ojciec kupiłby 820 na krzyżaku,wtedy kosztował jakoś lekko ponad 70 tys brutto,stożek wyszedł 62 brutto. W tym samym czasie 920.3 kosztował w granicach 100tys.

5 minut temu, MF675ursus napisał:

@Ursus932 to nie oszczędzaj i weź z mostem stożkowym, hydrauliką na monobloku i wom tarczowym, bo możesz żałować 

Chyba stozkow 820 nie ma z monoblokiem. A jak rozpoznać który ma wóz tarczowy a nie na taśmach. Mam 920.3(sory,żona ma) i nie wiem jaki tam jest wom bo różnie piszą że niby taśmy ale.ze wychodziły modele z tarczkami jak w 1025

6 minut temu, DANDYS napisał:

sztuka

Kurła to trochę lepiej na kieszeń😀 zastanawiałem się nad ogrodzeniem dla byków i podkłady kolejowe jako słupy,może nie przewaliłyby tego, jedynie co to chyba mogą się kaleczyć na ostrych krawędziach.

Opublikowano
23 minuty temu, MF675ursus napisał:

@Ursus932 to nie oszczędzaj i weź z mostem krzyżakowym, hydrauliką na monobloku i wom tarczowym, bo możesz żałować 

Co to jest ten monoblok ? To teraz znaczy jaka jest w nim hydraulika 

Jak zacznę tyle opcji dokładać to cena będzie blisko Zetora majora 

Opublikowano
1 godzinę temu, wlamaj1 napisał:

Dlaczego z biegami nie przeskoczysz? Niektóre miały półbieg na każdym biegu załączany pod obciążeniem. W ogłoszeniach nieraz można trafić, szczególnie dotyczy to tych sprowadzonych. Także jakby ktoś miał taki kaprys, kasę (na pewno niemałą)  i chęć do pobawienia się to i części do montażu powinien znaleźć.

ja tam nie wiem ,ale przy tuningach  i takim przerabianiu wychodzą  ,,niuanse'' których nie można obejść . Trza najpierw podpytać mechaników zetorowych,czy w tym modelu to przejdzie, lub czy nie jest jakaś skrzynia ciut inna ,i np blok . Miałem prasę na siatkę i oglądałem prasę bez, czyli nie było  różnych tam powiedzmy otworów montażowych . I gdybu ktoś dał mi kompletne ustrojstwo do siatki i kazał montować w tej co nie było,od razu bym zrezygnowal , [welger] ,tam jest wszystko tak precyzyjne że albo zrobisz w 100procentach,albo cię milimetrem wykończy . Hydraulika to pikuś wszystko na wierzchu .

Opublikowano
28 minut temu, Ursus932 napisał:

Co to jest ten monoblok ? To teraz znaczy jaka jest w nim hydraulika 

Jak zacznę tyle opcji dokładać to cena będzie blisko Zetora majora 

Monoblok to dwa siłowniki i udźwig około 4,5tony. Na jednym siłowniku na środku 3,2t. To już w podstawie jest aby na konkretny model się zdecydować. 

Opublikowano
36 minut temu, Belaruss820 napisał:

Monoblok to dwa siłowniki i udźwig około 4,5tony. Na jednym siłowniku na środku 3,2t. To już w podstawie jest aby na konkretny model się zdecydować. 

Dzięki , a co ja będę takie ciężkie dźwigać , wystarczy standart

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v