Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nosz ku🤬 parę lat kosiłem władkiem i 1,65 i całkiem nieźle sobie radził a wy macie jakieś rozterki. 🤨

Opublikowano

@akooo nie prawda , duży talerz rozbujasz to idzie i wcale nie jest ciężko 

A te małe to powiem wprost takie gówno 

Opublikowano

A na bardzo krótkich dystansach tez to idzie rozbujac? Widziałem na Olx fajna osłonę do 1.65 ze stelażem z rurek. Kupiłbym ta czeska ale nie mam jak pojechać ja obejrzeć i pewnie i ktoś sprzątanie spod nosa

Opublikowano

Ta moja mesko była spoko, nie psuła się, ogólnie mocna. Ale lepiej jednak 1,65. Masz 3 noże na talerzu, jak rozbujasz to lżej idzie. Na pewno nie będzie miała z nią 30tka ciężej niż z 1,35. A najlepiej to kup jakąś używaną famarolke. Nowe rzemiosło przerabiałem kilka lat temu, nie polecam. Robione z plasteliny

Opublikowano

Ma ktoś talerzowke unie ares txl 3 metry? Jakie to ma faktyczne zapotrzebowanie na moc? Mam na oku takie coś w dobrym pieniądzu 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, akooo napisał:

@pawel885 Ale czy obecnie nowe za x lat będą jeszcze na chodzie? Tamte trzymają cenę bo nie było w nich tych wszystkich zbędnych bajerów

Jakby trzymał pod przysłowiowym kocem to pewnie tak chociaż I tu wątpliwości 

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Jedyny głos rozsądku jak tu usłyszałem dziś 👍

Ale z drugiej strony taniej ni cholery nie idzie kupić 

Zetor czy ursus będzie trzymał cenę a myślałeś typu Farmtrac ?

Odnośnie kosiarek użytkował ktoś kosiarke Banrol? Pytam z ciekawości bo składają je około 30 km ode mnie 

Edytowane przez farmtrac8244
Opublikowano
16 minut temu, jahooo napisał:

Jakbyś nie brał, daj cynk

myślę, że 100 kucy do niej potrzeba, po ściernisku to może 80 wystarczy

100 kunikow jest. Głównie scierniska zboża groch kuku poplony. Czasem może przedsiewnie coś sieknac 

Opublikowano
11 minut temu, slawek74 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/brona-talerzowa-akpil-3m-CID757-IDJ1GFi.html

Twoja ?

Cena ciut wysoka, talerze widac już swoje przeszły, takie chodzą po 4500-5000 bez wału , ceny wywoławcze

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Nosz ku🤬 parę lat kosiłem władkiem i 1,65 i całkiem nieźle sobie radził a wy macie jakieś rozterki. 🤨

Tu to musi być conajmniej 90KM żeby kosiło. Chłopy muszą się dowartościować 🤦‍♂️

Opublikowano
45 minut temu, danielursus3p napisał:

Ma ktoś talerzowke unie ares txl 3 metry? Jakie to ma faktyczne zapotrzebowanie na moc? Mam na oku takie coś w dobrym pieniądzu 

Renia 10354 lata z taką aż miło

Opublikowano
35 minut temu, sladan napisał:

Ta unia to półzawieszana?

Zawieszana. Z wałem daszkowym. 

19 minut temu, soltys48 napisał:

Renia 10354 lata z taką aż miło

Przodkiem nie rzuca?

Opublikowano
jahooo napisał:

11 minut temu, slawek74 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/brona-talerzowa-akpil-3m-CID757-IDJ1GFi.html

Twoja ?

Cena ciut wysoka, talerze widac już swoje przeszły, takie chodzą po 4500-5000 bez wału , ceny wywoławcze

znajomego narpierw 9 cenił 🤦‍♂️😃

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v