Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

Zobacz że na tym zdjęcie do końca nie jest równo , po tym co opisują tu że pług "germański " to technologia niczym łazik marsjański , spodziewać się trzeba czegoś więcej , a tu jak po ug3 🤷‍♂️, i tak jak piszesz na takiej siwce to byle czym zrobisz 

Ja tak obserwuję i się zastanawiam czy Ty aby rudy nie jesteś 🤔 wszystko wiesz najlepiej 🤣 jeszcze brakuje tego "ile Ty masz lat? 20. O to ja w Twoim wieku miałem już 22" 🤣

• Haha 1
Opublikowano

Nigdzie nie napisałem że mam najlepiej , tylko po waszych opowieściach myślałem że coś więcej tu zobaczę 

Teraz jesteś pusty a jak miałeś 22 to strach pomyśleć 9_9

Opublikowano

Po ściernisku agromasz 2,6 na 6 łap tych ślimaków  belarusem 84KM chciałem zobaczyć jak głęboko pójdzie najwięcej. Akurat popadało trochę to zagłębił się na jakieś 15-20cm ale prędkość 6km/h,tylko że lekka ziemia 

Stryj ma mtz 80 bez napędu to ma takiego vibro flexa z kolczatką ale nie wiem jaka szerokość,9 albo 11 łap to mówi że dobrze tym się robi,teren górzysty gliniasty.

Opublikowano
25 minut temu, Ursus932 napisał:

Zobacz że na tym zdjęcie do końca nie jest równo , po tym co opisują tu że pług "germański " to technologia niczym łazik marsjański , spodziewać się trzeba czegoś więcej , a tu jak po ug3 🤷‍♂️, i tak jak piszesz na takiej siwce to byle czym zrobisz 

Jak gówniano pług ustawiony to i sprzętem za milion złotych będzie nierówno zaorane

Opublikowano

A no to żeśta się nie dogadali. Jeden o zupie drugi o d*pie 🤣

Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

On tak odnowiony jak Ty o tym zetorze pisałeś że za 6 byś ogarnął 😎

Jak większość na handel. 

Opublikowano
23 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Po ściernisku agromasz 2,6 na 6 łap tych ślimaków  belarusem 84KM chciałem zobaczyć jak głęboko pójdzie najwięcej. Akurat popadało trochę to zagłębił się na jakieś 15-20cm ale prędkość 6km/h,tylko że lekka ziemia 

Stryj ma mtz 80 bez napędu to ma takiego vibro flexa z kolczatką ale nie wiem jaka szerokość,9 albo 11 łap to mówi że dobrze tym się robi,teren górzysty gliniasty.

Kawałek górki czy cięższej gleby i nie ma czym jechać. Do samej płytkiej uprawy tylko talerzówka. 

5 minut temu, gregor1284 napisał:

Ciężko mi bo ciężko, ale muszę Ci rację przyznać. 

Opublikowano
1 godzinę temu, migacz napisał:

Pytanie do znawców. Byłem u tego gościa po przyczepę i obok stał agregat podorywkowy vibro flex 3m. Mówię ale musi być do tego koń a on mi na to że 80 parę bo mam ursusa 4714 chyba taki symbol. I mówi że ma lekko i idealnie robi. Miał to z podcinaczami i z tymi kolczatkami z tyłu. Pytanie czy to realne tym robić i jak wygląda pole tym zrobione bo może i warto by było gdzieś to wyrwać. 3m to pola ubywa szybciej niż talerzowka 2,4.

Nie zawracaj sobie tym głowy.

Opublikowano
migacz napisał:

Pytanie do znawców. Byłem u tego gościa po przyczepę i obok stał agregat podorywkowy vibro flex 3m. Mówię ale musi być do tego koń a on mi na to że 80 parę bo mam ursusa 4714 chyba taki symbol. I mówi że ma lekko i idealnie robi. Miał to z podcinaczami i z tymi kolczatkami z tyłu. Pytanie czy to realne tym robić i jak wygląda pole tym zrobione bo może i warto by było gdzieś to wyrwać. 3m to pola ubywa szybciej niż talerzowka 2,4.

4714 nie ma takiego modelu jak coś 5714 około 80km

Agrest napisał:

Workiem myślisz?🤔🤣

niektórzy tak mają 🤣🤣🤣🙈

Opublikowano
17 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Powiedz to germańskiemu pługowi żeby zaorał

Chyba że przechylić na bok i jechać 1km/ h

toć właśnie germańskie śrubowe robią ostrą skibę. Po polskim UG gładko jak na stole

Opublikowano
szymon09875 napisał:

@szymek i co wyszło z sieczkarnia ?

7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Powiedz to germańskiemu pługowi żeby zaorał

Chyba że przechylić na bok i jechać 1km/ h

To musowo miec dwa pługi i na zime ug orac 🤔

wystawilem z powrotem na olx a gość ma sobie podjechać po kasę.

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, szymek napisał:

wystawilem z powrotem na olx a gość ma sobie podjechać po kasę.

Masz prawo nie oddać,  to on się wycofał nie ty. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v