Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

Zobacz że na tym zdjęcie do końca nie jest równo , po tym co opisują tu że pług "germański " to technologia niczym łazik marsjański , spodziewać się trzeba czegoś więcej , a tu jak po ug3 🤷‍♂️, i tak jak piszesz na takiej siwce to byle czym zrobisz 

Ja tak obserwuję i się zastanawiam czy Ty aby rudy nie jesteś 🤔 wszystko wiesz najlepiej 🤣 jeszcze brakuje tego "ile Ty masz lat? 20. O to ja w Twoim wieku miałem już 22" 🤣

• Haha 1
Opublikowano

Nigdzie nie napisałem że mam najlepiej , tylko po waszych opowieściach myślałem że coś więcej tu zobaczę 

Teraz jesteś pusty a jak miałeś 22 to strach pomyśleć 9_9

Opublikowano

Po ściernisku agromasz 2,6 na 6 łap tych ślimaków  belarusem 84KM chciałem zobaczyć jak głęboko pójdzie najwięcej. Akurat popadało trochę to zagłębił się na jakieś 15-20cm ale prędkość 6km/h,tylko że lekka ziemia 

Stryj ma mtz 80 bez napędu to ma takiego vibro flexa z kolczatką ale nie wiem jaka szerokość,9 albo 11 łap to mówi że dobrze tym się robi,teren górzysty gliniasty.

Opublikowano
25 minut temu, Ursus932 napisał:

Zobacz że na tym zdjęcie do końca nie jest równo , po tym co opisują tu że pług "germański " to technologia niczym łazik marsjański , spodziewać się trzeba czegoś więcej , a tu jak po ug3 🤷‍♂️, i tak jak piszesz na takiej siwce to byle czym zrobisz 

Jak gówniano pług ustawiony to i sprzętem za milion złotych będzie nierówno zaorane

Opublikowano

A no to żeśta się nie dogadali. Jeden o zupie drugi o d*pie 🤣

Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

On tak odnowiony jak Ty o tym zetorze pisałeś że za 6 byś ogarnął 😎

Jak większość na handel. 

Opublikowano
23 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Po ściernisku agromasz 2,6 na 6 łap tych ślimaków  belarusem 84KM chciałem zobaczyć jak głęboko pójdzie najwięcej. Akurat popadało trochę to zagłębił się na jakieś 15-20cm ale prędkość 6km/h,tylko że lekka ziemia 

Stryj ma mtz 80 bez napędu to ma takiego vibro flexa z kolczatką ale nie wiem jaka szerokość,9 albo 11 łap to mówi że dobrze tym się robi,teren górzysty gliniasty.

Kawałek górki czy cięższej gleby i nie ma czym jechać. Do samej płytkiej uprawy tylko talerzówka. 

5 minut temu, gregor1284 napisał:

Ciężko mi bo ciężko, ale muszę Ci rację przyznać. 

Opublikowano
1 godzinę temu, migacz napisał:

Pytanie do znawców. Byłem u tego gościa po przyczepę i obok stał agregat podorywkowy vibro flex 3m. Mówię ale musi być do tego koń a on mi na to że 80 parę bo mam ursusa 4714 chyba taki symbol. I mówi że ma lekko i idealnie robi. Miał to z podcinaczami i z tymi kolczatkami z tyłu. Pytanie czy to realne tym robić i jak wygląda pole tym zrobione bo może i warto by było gdzieś to wyrwać. 3m to pola ubywa szybciej niż talerzowka 2,4.

Nie zawracaj sobie tym głowy.

Opublikowano
migacz napisał:

Pytanie do znawców. Byłem u tego gościa po przyczepę i obok stał agregat podorywkowy vibro flex 3m. Mówię ale musi być do tego koń a on mi na to że 80 parę bo mam ursusa 4714 chyba taki symbol. I mówi że ma lekko i idealnie robi. Miał to z podcinaczami i z tymi kolczatkami z tyłu. Pytanie czy to realne tym robić i jak wygląda pole tym zrobione bo może i warto by było gdzieś to wyrwać. 3m to pola ubywa szybciej niż talerzowka 2,4.

4714 nie ma takiego modelu jak coś 5714 około 80km

Agrest napisał:

Workiem myślisz?🤔🤣

niektórzy tak mają 🤣🤣🤣🙈

Opublikowano
17 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Powiedz to germańskiemu pługowi żeby zaorał

Chyba że przechylić na bok i jechać 1km/ h

toć właśnie germańskie śrubowe robią ostrą skibę. Po polskim UG gładko jak na stole

Opublikowano
szymon09875 napisał:

@szymek i co wyszło z sieczkarnia ?

7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Powiedz to germańskiemu pługowi żeby zaorał

Chyba że przechylić na bok i jechać 1km/ h

To musowo miec dwa pługi i na zime ug orac 🤔

wystawilem z powrotem na olx a gość ma sobie podjechać po kasę.

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, szymek napisał:

wystawilem z powrotem na olx a gość ma sobie podjechać po kasę.

Masz prawo nie oddać,  to on się wycofał nie ty. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v