Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Własnie tak A jak kupowałem to chodził jak zegarek Palił na tyk żółw  zając ,ciśnienie hamulce Miało być siadać i do roboty a skończyło sia na siadać i płakać  

Opublikowano
12 minut temu, slawek74 napisał:

a na rynku wtórnym są takie🤔 no dobra może się trafiają ale z zakupem takiego to trzeba się decydować do max 24 godzin bo jak nie to handlarze wyłapują i cena w górę .....

dokladnie ostanio byl ladny belarus z turem za przyzwoite pieniadze niedaleko mnie na OLX dodany o 19:30 nie szlo sie do chlopa dodzwonic nastepnego dnia rano o 7:30 juz ktos byl ogladac i poszedl. 

Wiec kasa w recę siedziec i szukac codziennie to moze sie uda trafic. a jak sie trafi to nie krecic nosem tylko wsiadac jechac i kupowac ideału spełniającego wszystkie wymagania nie znajdziesz zawsze trzeba pojsc na pewne ustepstwa badz cos porobic w takiej maszynie.

Opublikowano

Jakby chciał kupić to by dawno kupił. Proste i logiczne. 

Opublikowano

wujo jak kupował zetora 7340 to wieczorem zobaczył ogłoszenie a rano pojechaliśmy oglądać a kasa była pod siedzeniem w samochodzie 😁 zadatek zostawiony i umowa spisana i międzyczasie sprzedający miał kilka telefonów ciągnika odrazu nie wzięliśmy bo był zastaw na nim tylko za za kilka dni i mimo że kupiona lalka to skrzynia trochę wyje i niedługo bedzie trzeba zajżyć

Opublikowano
gregor1284 napisał:

6 minut temu, stempos1980 napisał:

Tylko pytanie kto rządzi kasa Marcin czy szwagier

Ewentualnie któryś z rodziców 🤣

Jeden forumowicz powiedział mi kiedyś tak. Połowa tego forum to zakompleksione siury mające uj do powiedzenia, ale na forum jacy to oni gospodarze itp.itd. 

dokładnie.

Opublikowano

A my z kolegą po 2 tygodniach poszukiwania zakończyliśmy. MTZ z 97 od 1 właściciela na orginanych oponach ,nic nie rozbierane poza zmianą siłownika na c110 kupiony 5km od domu za 30tys 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, debrzyna napisał:

A jak masz zamiar to sprawdzić ? Ja kupiłem właśnie taki jak piszesz W ciągu półtorej roku wymieniłem tylny most ,połowę przedniego napędu ,silnik ,chłodnice i wiele innych drobiazgów. Jeszcze tylko zmienie opony za 10tys i będzie dopiero taki jak ty chcesz  

Dlatego śmieszą mnie takie porady jak ktoś pisze czasem  że chce kupić jakaś 60-tkę, zmień na jakaś 80-tę bo też w tej cenie można kupić, a można, tylko że to kupa złomu, za dobrą i to bez pewności na 100%, trzeba wywalić jeszcze raz tyle, a jak ten złom naprawisz to odechce ci się kupować złomu raz na zawsze.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
55 minut temu, bratrolnika napisał:

szukałem auta do 45tys.zł, najlepszy jaki się trafił kosztował 20tys.zł....

u mnie podobnie 3 miesiace szukalem auta w okolicach 40-45 tysiecy  a kupilem za 30 :)

• Like 1
Opublikowano

Można też śledzić jakiegoś ogarniętego handlarza co za statki sprowadza i ew. Zadzwonic czy coś takiego i takiego nie będzie miał... Ja tak właśnie kupiłem stateczek który niedługo się pokaże na af, paru znajomych ma od niego ciągniki  więc mam nadzieję że bd latać. 

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

a na rynku wtórnym są takie🤔 no dobra może się trafiają ale z zakupem takiego to trzeba się decydować do max 24 godzin bo jak nie to handlarze wyłapują i cena w górę .....

Bardzo mało 

1 godzinę temu, debrzyna napisał:

A jak masz zamiar to sprawdzić ? Ja kupiłem właśnie taki jak piszesz W ciągu półtorej roku wymieniłem tylny most ,połowę przedniego napędu ,silnik ,chłodnice i wiele innych drobiazgów. Jeszcze tylko zmienie opony za 10tys i będzie dopiero taki jak ty chcesz  

Prawie tyle samo znajomy wymienił w ciągu paru sezonów ,kupując nowego Hollanda

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Z używanym ciągnikiem to tak jak z autem.

Trafi się dobry to będzie jeździł i robił w polu a jak trafisz minę to trzeba się trzymać za kasę 

@Ursus932 jak cię uraziłem to Przepraszam 

Spokojnie nic mnie nie uraziło 

Opublikowano
9 minut temu, mf362 napisał:

Ten olej to będzie dobry ?

IMG_20210226_115031.jpg

Dobry , jeżdżę kilka lat , mało osadów zostawia 

Opublikowano
Przed chwilą, deSilva napisał:

@Ursus932 A jaki typ szukasz, można wiedzieć?

Zetor 4350, 5340 Ursus 4514,5314 

Albo coś wiekszego Zetor 7340 , Ursus 934, 1134, 1044 

Opublikowano

Może ktoś szuka felgi 13x18 cali. Pronar 8 otworów, zdemontowane z przyczepy Brandys? Stan super.

20210226_135322.jpg

20210226_135328.jpg

Opublikowano
14 minut temu, slawek74 napisał:

a 6340 nie podchodzi🤔

No może po 2000 roku na pompie eko , 

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

szukałem auta do 45tys.zł, najlepszy jaki się trafił kosztował 20tys.zł....

prawda to, nie należy się zrażać, czasami lepiej kupić coś w tanich pieniądzach i znać wadę ( jak w moim  kabina, a co dalej zobaczymy jak kosiarkę zapnę) i np włożyć kasy do stanu średniej rynkowej i się cieszyć pewnym ciągnikiem, a nie kupić "perełkę" i jak @debrzyna po roku wymienić pół ciągnika, to samo u znajomego, robimy przedni most w JD 2450 zaczął ciec przedni most, ale jak już zobaczyliśmy jak jest to poskładane ( na jednej półosi tulejek nie było) to stwierdziliśmy że chyba był robiony w niemcowni przez polskich praktykantów i wszystko za części wyszło ok 3400 zł, a ciągnik kupił rok temu za 45 tys z turem przednim tuzem i womem, ale już widać że podłoga w kabinie żre itd, półgbieg działa jak chce, ja za swojego dałem 18 tys, i z olejami to może mnie wyszło 21 tys, ( kabina, licznik, elektryka itp) i zobaczymy jak go do kosiarki podczepie, bo jak jechałem 20km w jedną stronę z obciążeniem 8 ton to nic nie było, teraz walcowanie zobaczymy, i jak z kosiarką, i mam nadzieje że grzebać nie będę 

@Ursus932 tyś taki głodny tego traktora co fajna kobita, przebiera w facetach a koniec końców trafi na jakiegoś imbecyla bo wszystkich fajnych olała 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v