Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
33 minuty temu, marian7k napisał:

Mocno myślę nad zakupem https://www.olx.pl/oferta/frezarka-do-metalu-mala-tanio-CID619-IDIn4VJ.html 

Problemem jest odległość i chcę kupić bez oglądania z transportem sprzedającego. Zna ktoś sprzedawcę i coś może o uczciwości jego, najlepiej by było jak ktoś blisko i zerknie okiem na sprzęt i sytuację ale to już byłby szczyt dobrego. Może być priv lub tutaj.

fajna maszinu, u mnie na warsztatach w szkole jeszcze stoją, ale z głowicą pionową, niestety ja mam 200km więc nie pomogę, będę się w koniec marca może początek kwietnia wybierał ale to w stronę szprotawy chyba za kosiarką i zgrabiarką 

29 minut temu, Belaruss820 napisał:

Wiecie może za ile można sprzedać bele słomy owsianej 120cm po sipmie? Znajomy mi oferuje 15zl ale to chyba ciut za mało?słoma z hali sucha

15 jak by ci z pola zbierał, to prasowanie ze zwożeniem tyle kosztuje, 25 co najmniej 

Opublikowano

Cały czas dla kolegi czy nie mówisz wprost że o Ciebie chodzi?😉

Opublikowano
45 minut temu, krilan06 napisał:

Czyli nie sprzedajesz 😀

Ano nie. Od żniw poszło może 10 sztuk, nadal dzwonią tacy co chcą po jednej sztuce dla jednego konika i najlepiej żeby jeszcze zawieźć na miejsce. Strzeliłem sobie w stopę z tą słomą bo miało pójść do konkretnego kupca z którym byłem ugadany ale w ostatniej chwili znalazł kogoś kto mu prawie o połowę taniej przywiózł a ja zostałem z towarem leżącym pod chmurką. Od teraz przynajmniej wiem, że papier albo zadatek to podstawa.

Opublikowano
37 minut temu, igor10246 napisał:

15 jak by ci z pola zbierał, to prasowanie ze zwożeniem tyle kosztuje, 25 co najmniej 

No mówi że ostatecznie da 20. Że po 15 ma trochę km dalej ale trzeba jechać a tu ma blisko i pod dachem. Tylko że po sipmie najgorsze bele jakie mogą być niedobite

Opublikowano

U mnie w żniwa z owsa po sipmie płacili za samą słomę po 18 plus belowanie a za cały komplet spod dachu teraz to by trzeba koło 25 wziąć. A siano nie wiecie po ile chodzi bo mam na zbyciu ale jak tanie to niech leży i czeka za cena.

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Wiecie może za ile można sprzedać bele słomy owsianej 120cm po sipmie? Znajomy mi oferuje 15zl ale to chyba ciut za mało?słoma z hali sucha

w tym roku nie opłaca się sprzedawać słomy jak Cię nie ciśnie nie handluj ewentualnie pożycz niech odda po żniwach

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Belaruss820 napisał:

No mówi że ostatecznie da 20. Że po 15 ma trochę km dalej ale trzeba jechać a tu ma blisko i pod dachem. Tylko że po sipmie najgorsze bele jakie mogą być niedobite

tak biorąc pod uwagę że za prasowanie takich biorę po 12.... to powiedz znajomemu żeby się bujał!

no chyba że to po sipmie z 224.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

a no nie mam. mało tego. konkurencja do mnie klientów wysyła.

Opublikowano

U mnie większość pasowkami beluje. Ten znajomy ma sipme ale 150 bele i ładnie zbite. A u mnie nie ma się co dziwić jak chyba ostatnia sipma czerwona 120 w okolicy podpięta do c-4011.

Opublikowano

a też o tym czytałem. 9_9

1 minutę temu, Uziu92 napisał:

Pafnucy podobno MFa kupiłeś, chłopaki tak tu piszą ?

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, KlimekPL napisał:

U mnie stawki zaczynają się od 15zł za sipmę, 16zł za claasa varianta, 20zł za lely ale 130cm zamiast 120cm.

20zł. za prasowanie beli? a idź pan w uj.   xD

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v