Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, walkman12 napisał:

Waga jest odpala. Wady to dziura z boku w skorupie wielkości lampy tylnej od c360, odcięty zaczep i wysyp w celu redukcji kosztów transportu z Francji.

Wstaw jakieś zdjecia,. 

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

6 minut temu, slawek74 napisał:

albo dospawać albo jakiś uchwyt z płaskownika przykręcić

No właśnie tego płaskownika nie mam zbytnio gdzie przykręcić żeby było poręcznie bo jedyne śruby to od poduszki pod kabiną, rama od tura (adaptacji) ma przyspawane śruby żeby się nie rozkręcał i też ich nie odkręce. Dlatego myślałem żeby naspawać uchwyt do tej adaptacji, tylko czy to byłoby ok i prąd by się nie gubił?

przewód masowy można dać dłuższy i przykręcić gdzieś do korpusu ciągnika

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, solek01 napisał:

Znacie jakieś sprawdzone strony gdzie mogę zlecić transport ciągnika?

Mnie załatwiał sprzedający. Nie wiem na jakiej stronie ale wstawił i co chwila były telefony z różnymi ofertami. Jak kupujesz od handlarza to może on Ci wystawić zlecenie z kontaktem do Ciebie. My zanim wypiliśmy kawę transport przyjechał pod załadunek.

Dotarł za dwa dni 😆 a miał dotrzeć tej samej nocy.

Edytowane przez Mój_ulep
Opublikowano
1 godzinę temu, solek01 napisał:

Dzięki poszukam jeszcze w googlu. Ja chcę przetransportować swój ciągnik od rodziców do teściów około 180km.

Na FB są różne grupki spedycyjno laweciarskie, możesz też tam wrzucić. Przewiozłem tak 2 klamoty z drugiego końca PL

Opublikowano

Byłem oglądać przyczepę dzisiaj ta pod Łęczyca. Gość chce sprzedać 2 sztuk. Identyczne. Jedna jest w stanie słabym. Boki zardzewiałe jak diabli. Druga stan dobry. Jedynie jeden bok ma odchylona blachę w 1 miejscu i zaczyna wchodzić ruda. Chce za 6 ton 26 tys. Nie wiem mało dużo ale dałbym 25 max. Muszę ją na spodzie wyczyścić, pomalować na nowo i trochę na bokach poprawić. Trochę jest a dołożyć można pare zł za stan bez poprawek. Poza tym skłonny jestem do dołożenia za 8t a nie za 6. Takie moje przemyślenia.

Opublikowano
Przed chwilą, migacz napisał:

Też tak myślę. Zostawiam i czekam na okazje. Tamta mnie nie urzekła

Jak daleko szukasz ?

Są nie daleko mnie tj. Północna wlkp 2 hl jedna 6t Druga 8. 6 za 19, a 8 23 tys. Po remontach, ładne przyczepki.

Opublikowano
24 minuty temu, szymon09875 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/new-holland-tg-255-pneumatyka-umowa-kupna-sprzedany-CID757-IDI8T93.html 

Wydaje się ciekawy i chyba nie drogi. Tylko skoro sprzedany to nie prościej usunąć ogloszenie ?

może żeby nie dzwonili, a za chwila ogłoszenie zmieni nazwę zdjęcia i opis

16 minut temu, marian7k napisał:

bierz tą 1, widać przynajmniej że fabryczna konstrukcja, ta 2ga  to tak średnio, patrzy samoróbką, zależy co chcesz robić, a najlepiej to popytać znajomych z wiosek obok kto ma/miał tokarkę, ja swoją bługarkę ( cu500/1500) kupiłem za 2 tys z całym wyposażeniem, i dużo zależy co chcesz na niej robić, jak tylko bolce/tulejki to nic wielkiego ci nie potrzeba, ja sam byłem przerażony wymiarami swojej ale, już mam plan na maszynę i wiem że będzie wykorzystana, i dużo zależy ile jesteś w stanie położyć, ale w tych cenach to ta 1 będzie lepsza, i na pewno można nią gwinty toczyć 

Opublikowano

@igor10246 ta którą polecasz jest +_ 500 km i chyba hitlera pamięta i nie wiem "co może" druga ma wyjmowany mostek i może fi 500 długość gość pisze 1500 w kłach.

Swoją drogą miałeś dużo szczęścia przy zakupie swojej (kasa). Chciałem coś za 2 do 3 k żeby za każdym razem nie jezdzić i prosić się jak ktoś będzie miał czas i chęci. Tokarzem nigdy nie byłem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v