Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, daron64 napisał:

Chyba dawno nie przeglądałes olx i nie widziałeś jakie pieniądze za jakie rumople chcą.

Zanim ją ja kupię i zarejestruje, to pewnie znowu po 50gr będzie. Ale tak cały czas czatowalem z ceną złomu żeby się odbiła od dna, żeby za te przyczepkę się jak największą część zwróciła.

No ja raczej nic takiego nie będę woził. Wujek jak ma przyczepkę, dołożył druga os, to po 1400kg zboża nią woziliśmy 🤣 ja nic takiego nie przewiduje

Masz już hak?

Che Ci się co nieco poprawić przy przyczepce,?

Opublikowano
daron64 napisał:

No ja raczej nic takiego nie będę woził. Wujek jak ma przyczepkę, dołożył druga os, to po 1400kg zboża nią woziliśmy 🤣 ja nic takiego nie przewiduje

1300kg to ja na takiej z linku jednoosiowej raz przywiozłem pierwszy i ostatni 🤪😁

Opublikowano
4 godziny temu, daron64 napisał:

Sorel (czyli niby marka pod którą Neptun sprzedaje za granicę) 3250.

mam neptuna (w papierach SorelPol) tyle że na 1 osi

Woziłem nawet po 1000-1200kg po ściernisku.Po drodze staram się nie przeładowywać,ze względu an mały silnik w aucie.

Ocynk jest słaby(zresztą jak na wszystkim) Dyszel tez jest dosyć delikatny(na dłuższą metę bez wzmocnień sie nie obejdzie)

Poza tym jestem z niej zadowolony

Opublikowano
25 minut temu, daron64 napisał:

Zanim ją ja kupię i zarejestruje, to pewnie znowu po 50gr będzie. Ale tak cały czas czatowalem z ceną złomu żeby się odbiła od dna, żeby za te przyczepkę się jak największą część zwróciła.

Dlatego nie ma sensu kupować. Złomiarz auto podstawi i przy dużym popycie weźmiesz te same pieniądze co na składzie .

Wrzuć z ciekawości ogłoszenie na olx i podaj linka. Nabijemy Ci oglądalność i z dumą będziesz mógł podnosić cenę😁😉

A i odkup tego poznaniaka od kumpla🤪🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Złom gruby 1,3zł/kg. 

Koniec świata🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

w którym miejscu po tyle, w sobotę obdzwaniałem okoliczne punkty to 1-1,1zł za gruby 

Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

Ważyłem auto pszenicy u złomiarza . Lipsko n/Wisłą.  

Ten na Przemysłowej? Zastanawiam się czy remontować paszowóz czy może na złom go rozebrać.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Masz już hak?

Tak mam. Szczerze, to wolałbym bez inwestycji coś kupić, bo niespecjalnie mam czas się z czymś teraz grzebać. Ale to wszystko zależy za ile i jaki dokładnie stan.

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

1300kg to ja na takiej z linku jednoosiowej raz przywiozłem pierwszy i ostatni 🤪😁

No ja tyle nie planuje wozić

1 godzinę temu, FarMaster napisał:

mam neptuna (w papierach SorelPol) tyle że na 1 osi

Woziłem nawet po 1000-1200kg po ściernisku.Po drodze staram się nie przeładowywać,ze względu an mały silnik w aucie.

Ocynk jest słaby(zresztą jak na wszystkim) Dyszel tez jest dosyć delikatny(na dłuższą metę bez wzmocnień sie nie obejdzie)

Poza tym jestem z niej zadowolony

Na dwóch osiach tak w d*pę dyszel nie dostanie, chyba. Tu mieli tylko Neptun, Niewiadów w zasadzie

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Dlatego nie ma sensu kupować. Złomiarz auto podstawi i przy dużym popycie weźmiesz te same pieniądze co na składzie .

Wrzuć z ciekawości ogłoszenie na olx i podaj linka. Nabijemy Ci oglądalność i z dumą będziesz mógł podnosić cenę😁😉

A i odkup tego poznaniaka od kumpla🤪🤭

Wlasnie ten złom, gdzie najwięcej płacą, to chyba nie jezdza po ludziach, ale jutro zadzwonię. No i swoją to staje kiedy chce i sobie po troszkę dziubie i na spokojnie przebieram. A tak musiałbym jakiś dzień cały naraz poświęcić, na przyczepę wszystko załadować i im do asfaltu podciągnąć. Jutro zadzwonię.

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Albo przynajmniej nie odda te pół za które jeszcze nie zapłacił

Mówił, że luty, to ma jeszcze miesiąc czasu. Jak nie zapłaci, to ja z głodu nie zemre, a powiem dla wujka, kotry jest jego sąsiadem, to każdy będzie wiedział o tym, że mi nie zapłacił 😅

Edytowane przez daron64
Opublikowano (edytowane)

Taka nędza?

Ogłoś paszowóz na olx jako do remontu. Cena złomu plus 1000. Może kto łyknie.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Złom gruby 1,3zł/kg. 

Koniec świata🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Sprzedałem jak leci po 1.1 zl 300 kg blachy policzyla i 2.4 t grubego

2 godziny temu, soltys48 napisał:

Masz już hak?

Lekka czy juz ciezarowa ?

Opublikowano

Ja jestem zdania że jeśli by komuś wysokość i szerokość pasowała to cena jest dobra.

Wczoraj miałem amatora na deski że stodoły. Podziękowałem i wyprosiłem z podwórka.

Z ciekawości o cenę zapytałem - do 30zł/m²

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v