Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, krilan06 napisał:

Ten ciągnik za chwilę będzie miał 30 lat i gościu chce za niego 56 tyś. Chore

Panie krilan to jeszcze nie najgorzej , bywają droższe i starsze te zetory 

Ale wiesz tu powyżej 2000 roku Zetor powiedzmy 60-70 tyś jest nie bardzo akceptowalny 😉 , ale już stary za prawie 60 jak najbardziej  😜

Taki paradoks 🤭

Opublikowano
8 godzin temu, KlimekPL napisał:

Żeby te zetorki miały ze dwie pary wyjść hydraulicznych i chociaż jeden półbieg mechaniczny to śmiało mógłbym zapłacić tyle za niego bo dobre ciągniki ale za biednie wyposażone. 

wyjścia to dobry tysiak i są , z biegami nie przeskoczysz .

Opublikowano
Pomorzanin1222 napisał:

fergi99 napisał:

jahooo napisał:

To moja talerzówka "na żywo", jakby ktoś był zainteresowany

ja jestem zainteresowany ale nie umiem na priv wiadomości Ci wysłać

Ile byś cenił i skąd jesteś?

Puławy

Opublikowano
gregor1284 napisał:

8 godzin temu, Mecha napisał:

Jutro spróbuję. Starter czyli rozrusznik?

Nie nie. Załączanie, zerknij i te klemy 

sprawdz czujnik sprzęgła ja miałem podobnie w 7211

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, Mecha napisał:

PROBLEM Zetor forterra 11441. Nie kreci. Świece grzeją, kontrolki się świecą, przekręcam kluczyk i słychać cyknięcie, kilkanaście razy tak cykałem i zaskoczył, teraz znowu nie pali. Elektromagnes rozrusznika?

Jak kolega wyżej, czujnik sprzęgła, i jeszcze czy rewers jest w neutral.

W landincu płytka lekko zwierała i na cyknięciu się kończyło. Tylko był elektrohydrauliczny. Nie wiem jaki ty masz.

Ale podczas odpalania spróbuj ruszać rewersem 

Opublikowano
9 godzin temu, Mecha napisał:

PROBLEM Zetor forterra 11441. Nie kreci. Świece grzeją, kontrolki się świecą, przekręcam kluczyk i słychać cyknięcie, kilkanaście razy tak cykałem i zaskoczył, teraz znowu nie pali. Elektromagnes rozrusznika?

Elektromagnes można rozebrać i obejrzeć, pomierzyć czy ma przejście. Zacznij od klem i wyłącznika masy bo najczęściej tu przyczyną.

• Thanks 1
Opublikowano
48 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie nie. Załączanie, zerknij i te klemy 

Nie rozumiem o co chodzi z tym starterem, ale jakoś to znajdę.

34 minuty temu, Agrest napisał:

Jak kolega wyżej, czujnik sprzęgła, i jeszcze czy rewers jest w neutral.

W landincu płytka lekko zwierała i na cyknięciu się kończyło. Tylko był elektrohydrauliczny. Nie wiem jaki ty masz.

Ale podczas odpalania spróbuj ruszać rewersem 

Mam rewers mechaniczny, ale spróbuję.

Opublikowano
23 minuty temu, Mecha napisał:

Nie rozumiem o co chodzi z tym starterem, ale jakoś to znajdę.

W małym zetorze to był ten przycisk do odpalania. Tu chodzi o forterre to z kluczyka start. Zobacz klemę,w perkinsie miałem to samo że tylko cykało a prąd był,masa nie łączyła 

Opublikowano
2 minuty temu, jacor73 napisał:

A to nie jest jakaś licytacja, bo cena dość atrakcyjna

netto

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, kizak napisał:

wyjścia to dobry tysiak i są , z biegami nie przeskoczysz .

Dlaczego z biegami nie przeskoczysz? Niektóre miały półbieg na każdym biegu załączany pod obciążeniem. W ogłoszeniach nieraz można trafić, szczególnie dotyczy to tych sprowadzonych. Także jakby ktoś miał taki kaprys, kasę (na pewno niemałą)  i chęć do pobawienia się to i części do montażu powinien znaleźć.

Edytowane przez wlamaj1
Opublikowano (edytowane)

Taaa, kupił

Edytowane przez Partyzant85
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v