Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
24 minuty temu, pawel885 napisał:

Ja nie szukam a wiem o dwóch ponizej 3000h ... Likwidacje gospodarstwa , starzy mają dosyć a dzieci nie chcą słyszeć o gospodarzeniu. Teraz jest boom na poPROWowe sprzęty ze śmiesznym przebiegiem...

Tylko co to za ciągniki i ile kosztują? 

Cena na bank jak za dwa z "normalnego" rynku

Opublikowano

No sami widzicie, także lepiej poszukać czegoś krajowego bo u nas jest zasada  "Jak dają to trzeba brać"  - i potem taki efekt 100h rocznie ciągnik robi 

Przed chwilą, sladan napisał:

Tylko co to za ciągniki i ile kosztują?

Np TD95  2006 1200h poniżej 100tys, nie zagłębiałem się w temat bo mnie nie interesuje 

Opublikowano
13 godzin temu, sladan napisał:

Coś go dawno tu nie było widać. Pewnie już w siuntce po polu 22 godz na dobę pomyka

14 godzin temu, stempos1980 napisał:

https://m.olx.pl/oferta/traktor-new-holland-l75-CID757-IDJ6yA2.html 

Dla naszego wiecznego poszukiwacza ciągnika😁 

Fajna maszynka

14 godzin temu, pafnucy napisał:

ale to nie polskie to jest. no i ciekawe co na to szwagier.

A co tu jakieś dyskusje o mojej osobie   🤔 

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

A bo maja cię wystawić w muzeum Luwr obok wzorca metra i wzorca kilograma jako wzorzec niezdecydowania :D

• Haha 7
Opublikowano
15 minut temu, pawel885 napisał:

No sami widzicie, także lepiej poszukać czegoś krajowego bo u nas jest zasada  "Jak dają to trzeba brać"  - i potem taki efekt 100h rocznie ciągnik robi 

Np TD95  2006 1200h poniżej 100tys, nie zagłębiałem się w temat bo mnie nie interesuje 

Jest jedna "perełka" na olx. 1120 mtg. 97tysi. Inny 70. Także te poprowowe nie są wcale tanie

Opublikowano

Dziś wolałbym kupić poprowowy ciągnik o 30% droższy niż ten z zachodu. No i wolałbym coś z lat 2008 - 2012 niż całkiem nowy. 

Opublikowano
31 minut temu, stempos1980 napisał:

U mnie sąsiad ma je 5100r z 10r i też ma niecałe 2000 godzin.obrabia 30 ha ale do pomocy jeszcze 5 ciagników

Tesciow sąsiad ostatnio sprzedawał małego Jasia, rocznik 2012, nastukane 700mtg

• Like 1
Opublikowano
sladan napisał:

Jest jedna "perełka" na olx. 1120 mtg. 97tysi. Inny 70. Także te poprowowe nie są wcale tanie

a czemu mają być tanie 🤔 przebiegu nieraz 10-20% tego co sprowadzony ....

bratrolnika napisał:

Tesciow sąsiad ostatnio sprzedawał małego Jasia, rocznik 2012, nastukane 700mtg

a jaki to ten mały jaś 🤔

Opublikowano
15 godzin temu, stempos1980 napisał:

https://m.olx.pl/oferta/traktor-new-holland-l75-CID757-IDJ6yA2.html 

Dla naszego wiecznego poszukiwacza ciągnika😁 

Fajna maszynka

no nie powiem, bardzo przyjemne ciągniki

38 minut temu, Ursus932 napisał:

OOO a ja miałem wywoływać wilka z lasu

23 minuty temu, Ursus932 napisał:

Jeszcze jest kilka dni więc cierpliwości :ph34r:

tak, rzekłbym że stawiam flaszkę jak kupisz ale jeszcze głupote popełnisz, ostatnio oglądałem bardzo fajnego JD 6400 w opolskim, za 65tys chyba był, czy poszedł nie wiem ale jak bym miał kasę to sam bym brał 

Opublikowano
26 minut temu, Agrest napisał:

Dziś wolałbym kupić poprowowy ciągnik o 30% droższy niż ten z zachodu. No i wolałbym coś z lat 2008 - 2012 niż całkiem nowy. 

Zgadza się, tylko najczęściej straszna bida te ciągniki , mało biegów, wszystko na wajchy 

Opublikowano

Nie zawsze. W wypadku małych ciągników dla większości to plus. 

Np takie Casa jx czy niebieskie odpowiedniki.

Opublikowano
8 minut temu, stempos1980 napisał:

Przecież nic złego nie napisałem a ty odrazu się rzucasz 

Panie Panie gdzie się rzucam 🤔 tak tylko pytam 🙂

Opublikowano
33 minuty temu, slawek74 napisał:

a czemu mają być tanie 🤔 przebiegu nieraz 10-20% tego co sprowadzony ....

a jaki to ten mały jaś 🤔

46 minut temu, Agrest napisał:

Jeśli jest droższy o 20-30% od używek z zachodu, to ok. Ale jak się widzi takie perełki w cenie nowych... A niestety większość tak wystawia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v