Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, mzk napisał:

Sąsiadka auto z komisu kupiła- 10miesięcy i zwrot wszystkich kosztów .9600 zapłaciła za auto 13200 odzyskała kosztów - Komis jako autoryzowany sprzedawca odpowiada za to co sprzedaje . Osobie prywatnej nic nie zrobisz

Sam kupiłem auto od handlarza na fakturę - po dwóch miesiącach znalazłem w sterowniku cofnięty licznik -200 koła , zadzwoniłem do gościa z informacją ,że cofnął licznik i żądam 6koła zwrotu (zapłaciłem 16 koła za auto) -gość się wyparł . Rzeczoznawca odczytał datę i godzinę ingerencji w licznik i takie zdjęcie orzeczenia wysłałem handlarzowi -Sam zadzwonił i zaproponował ugodę _oczywiście wszystko na piśmie

2 minuty temu, jahooo napisał:

Osoba prywatna też odpowiada w ramach rękojmi - poczytaj, bo widze nie w temacie jesteś

Osoba prywatna prawnie odpowiada ,lecz musi być wada ukryta - nie zużycie itp ,do tego może ci kasę oddawać w miarę możliwości po 10zł co miesiąc

Opublikowano

handlarz też odpowiada za wady ukryte , a nie za zużycie, czyli nic się to nie różni od osoby prywatnej. Jak osoba prywatna skręci licznik, to jest to wada ukryta albo istotna.

A co do oddawania "w miarę możliwości" - możesz oddać sprawę do komornika, kwestia jeszcze, czy kupujesz sprzęt za 2 tys czy za 200tys

Dobre czasy dla krętaczy się skończyły i zerują tylko na ludzkiej nieświadomości.

Opublikowano
3 godziny temu, damianbor napisał:

Do mnie???

Tak. Jak prywatki godzisz, od zbiornika? Czy wogole po ludziach nie robisz?

57 minut temu, daron64 napisał:

Się chłopcow z ferajny naoglądali, mafiozi wielcy, do lasu ludzi będą wywozić doly kopać za 3tys zł 🤦

Nie brak do lasu wozić 

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Się chłopcow z ferajny naoglądali, mafiozi wielcy, do lasu ludzi będą wywozić doly kopać za 3tys zł 🤦

Gdzieś proce znajdę to dopiero będziesz się śmiał 😉😂

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Tak. Jak prywatki godzisz, od zbiornika? Czy wogole po ludziach nie robisz?

Nie brak do lasu wozić 

Chyba jakaś pomyłka. O jakie zbiorniki chodzi?

Opublikowano

@mzk - popieram takie zachowanie 👍 tępić cwaniaków ile się da.

Kuzyna mam co komis prowadzi - 6 aut już u niego kupione. Jak jadę na plac to z miejsca mu mówię żeby gadał co i jak z samochodem bez żadnej ściemy :D

Opublikowano

https://m.olx.pl/oferta/naped-uaz-ursus-c360-CID757-IDF2a6x.html

Czemu to tyle kosztuje bo wygląda na używany? Da radę pod zwykłego tura czy co tam strzela?

W sensie jeśli bym go w turze nie włączał tylko w pracach polowych to on się i tak złamie czy się półosie ukręcają przy obciążeniu.

Uściślając czy to jest słabe pod tura jako nacisk czy w trakcie kręcenia kołami?

Dziękuję. Pytałem w odpowiednim dziale ale tam poker face a tu jest wolność i swoboda więc na pewno ktoś się znajdzie do pomocy.

Druga sprawa jak szeroki jest most ze Stara przed zwężeniem i jaka jest średnica koła na zewnątrz opny (nie obwód) bo to też wielka tajemnica a ktoś na pewno robił.

Opublikowano (edytowane)

Wiadomo ze rzadko i po to jest ten miernik,w samochodach ludzie wyciągają ze zbiorniczka strzykawką płyn i dolewają koncentratu i już 10c w duł taki prosty zabieg daje..

Mi kiedyś w astrze płyn zamarzł bo stracił własciwosći zamarzające ale to z 10lat miał.

To samo tyczy się płynu hamulcowego.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

A tak w ogóle, to jak często zmieniacie płyn w ciągnikach?

W perkinsach jak wąż strzeli albo termostat a w ursusach to jak zużyłem więcej niż ropy to przeszedłem na wodę i jakoś tak nie ubywa, tylko przy rotacyjnej trochę.

Opublikowano
4 minuty temu, damianbor napisał:

Pisz ile sztuk gdzie i czy celują w jakieś budynki.

To w stercie leży  i na pieńki brak i nie wiem jak liczyć. Kiedyś tymi xpkami to czy przecinka czy w pieńki to braliśmy od zbiornika 50

Opublikowano
sladan napisał:

4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Dalej nie jarzysz. Za takie coś bym gościa zniszczył. Sposobów jest wiele i jeszcze więcej. Został oszukany, a to powinno być piętnowane. Ibis to jakiś wielce dobry pług? 

14 minut temu, czesio200 napisał:

Dał 7 tys dołoży 3 i ma 10 za stare padło. Za 10tys kupil by ibisa M w idealnym stanie.

Za 10k to kvernelanda ładnego kupi, który bije na głowę tego naszego ibisa

ta juz to widze kvernelanda w obrocie za 10k ja szukalem 3 lata temu i wiekszosc albo pospawanych albo pękniętych

mzk napisał:

10 minut temu, danielursus3p napisał:

Dalej nie jarzysz. Za takie coś bym gościa zniszczył. Sposobów jest wiele i jeszcze więcej. Został oszukany, a to powinno być piętnowane. Ibis to jakiś wielce dobry pług? 

W sądzie gościa w skarpetkach zostawi -rzeczoznawca ,biegły sądowy i remont w serwisie za 20 koła . Pozew o zwrot kosztów + straty spowodowane brakiem maszyny (faktura za wynajem) 

najpierw to musisz udowodnic ze w takim stanie kupiony byl a z tym moze byc ciezko

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

To w stercie leży  i na pieńki brak i nie wiem jak liczyć. Kiedyś tymi xpkami to czy przecinka czy w pieńki to braliśmy od zbiornika 50

Ja na zbiorniki nigdy nie liczyłem, zawsze robota obejrzana, cena ustalona i zrobione. Ale wydaje mi się że 50 od zbiornika z twoim paliwem i olejem to trochę mało, jeszcze jak byś miał kogoś do pomocy wziąć.

Opublikowano
sladan napisał:

7 godzin temu, SamaPrawda napisał:

Pokaż tego kvernelanda ładnego za 10 tyś, no chyba że o zagonówce mówisz.

https://www.olx.pl/oferta/plug-3-skibowy-kverneland-CID757-IDHO7Ps.html

https://www.olx.pl/oferta/plug-kverneland-3skibowy-obrotowy-CID757-IDHV2wo.html

Pisząc "ładny" mam na myśli przyzwoity stan techniczny oczywiście. Trzeba tylko śledzić ogłoszenia, jak ze wszystkim żeby kupić coś fajnego. 

A niedawno wyczailem znajomemu tego kvernelanda, na nowszej wieży. Wszystkie elementy oryginalne, w bardzo dobrym stanie. Za 11 jest u niego na podwórku

a co tu na tych zdjeciach widac bo ja tu nie widze w jakim stanie sa te plugi

bratrolnika napisał:

11 minut temu, danielursus3p napisał:

Można też w inny sposób zagrać mu na nosie. 

mówisz zabrać go na wycieczkę do lasu???

do ZOO

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v