Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

wyniki wyniki . ważne że dlugo dojone 😁

Dłużej od somsiada! Dojone to niecala godzinę, ale część artystyczna prawie 2h. Jaką rozdojeniowa stosujesz? Mówił Tadzik że mieszają qq z soja i taniej wychodzi niż gotowa. 

1 minutę temu, pafnucy napisał:

ręcznie? 🤔

Nawet jak awaria prądu na Kurpiach była że 3 lata temu to stara rękami nie doiła 🙄 ruskiem doilismy, a komu by się chciało ręcznie doić 

Opublikowano
33 minuty temu, superfarmer02 napisał:

ja bym dał wszystkie N na jesieni 🤔😉

I od razu ten owies posiac. Poco na wiosnę się zastanawiać czy mokro w lutym i marcu i czy wejdzie się na pole 

Opublikowano
4 godziny temu, Piotrek1975 napisał:

Noc bez mrozu, słonko świeci🌞 jest przyjemnie ale trza się za makaron brać i wyrzucać spod rogatych😣 to jest najgorsze w tym fachu.

A syn ci pomaga? Córkę wez tez do pomocy

Opublikowano

Z racji ,że temat najczęściej uczęszczany zadam pytanie. Wie ktoś gdzie można dostać rękojeść dźwigni podnośnika to znaczy ten plastik. Jak to wogole szukać pod jaką nazwą. Jak coś dam potem zdjęcie 

Opublikowano
Cebulj napisał:

4 godziny temu, Piotrek1975 napisał:

Noc bez mrozu, słonko świeci🌞 jest przyjemnie ale trza się za makaron brać i wyrzucać spod rogatych😣 to jest najgorsze w tym fachu.

A syn ci pomaga? Córkę wez tez do pomocy

Na razie nie może bo obojczyk potrzaskał ale jak pójdę do roboty to on będzie wyrzucał. Córkę do gnoju, przestań

Opublikowano
25 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Na razie nie może bo obojczyk potrzaskał ale jak pójdę do roboty to on będzie wyrzucał. Córkę do gnoju, przestań

A gdzie do roboty pójdziesz? A syn gdzie potrzaskał obojczyk? Córkę czemu nie krone jej z głowy spadnie

Opublikowano
farmtrac8244 napisał:

Z racji ,że temat najczęściej uczęszczany zadam pytanie. Wie ktoś gdzie można dostać rękojeść dźwigni podnośnika to znaczy ten plastik. Jak to wogole szukać pod jaką nazwą. Jak coś dam potem zdjęcie 

gałka plastikowa pokrętło ...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Piotrek1975 napisał:

Gdzie moja do gnoju 🙄

Gdzie Ty się tatulo do roboty wybierasz 🤔

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
17 godzin temu, dsbh napisał:

Najpierw chciałeś mieć wiśnie, Potem chciałeś być kurierem i tu nie wiem czy zauważyłeś ale kurier przez część swojej pracy siedzi. Następne były koparki, potem chciałeś przebudować stodołę na chlewnię. W tej chwili zastanawiasz się nad dotacjami a w zasadzie co za nie kupić a nie jak je uzyskać. O swoich studiach przypominasz co chwilę, tylko nic nie mówisz kto Cię do nich zmusił. Siostra i szwagier zarabiają po 10 latach najniższą krajową i Ty również chcesz zarabiać tyle samo, chociaż marzy Ci się miesięczna wypłata w wysokości 10 tys zł. I najważniejsze bym przeoczył. Chcesz być chadem i mieć harem :ph34r:.

To Ty tak specjalnie ?

Nick jest obrzydliwy czy treści które pisze w internetach ?

To nie tak ze rodzice wysłali. Ja po prostu mam do siebie pretensje ze słaby kierunek a nie np mechanika i budowa maszyn budownictwo technika rolnicza I lesna albo energetyka. Rodzice mówią ze nie mam perspektyw a nic nie pofpowiedzieli gdzie iść. Ze ekonomistów to jest i lepiej by było na technologię żywności albo biotechnologie.  I dlatego mogę to jeszcze uratować idąc na podyplomowe rolnicze i wziąść mlodego np wał brony siewnik. No niesety ka idąc na stufia nie wiedziałem jakie są kierunki.  I zamiast iść na taki beznadziejny kierunek bo mialem 100 procent z matmy podstawowej I dużo z rozszerzenia to lepiej by było iść na jakiś kurs spevjalistyczny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v