Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
farmtrac8244 napisał:

Kobite znalazł? Nie jestem w temacie,

wszyscy byśmy chcieli żeby kobietę znalazł. czemu ma mu być lepiej niż nam? haśkę siewnik kupił podobno. miał go pokazać w sobotę, ale wielu prosiło (w tym ja) żeby uchylił rąbka tajemnicy i pokazał choć część wcześniej. I wtedy słuch po nim zaginął...

pafnucy napisał:

identyko jak czarna białostocka, tylko barwy inne

no nie potrafię wyobrazić

Opublikowano

Może rolnik tym kołem kręci przed siewem i oblicza :)

Opublikowano

tyle czasu? 🙆‍♂️

1 minutę temu, akooo napisał:

Może rolnik tym kołem kręci przed siewem i oblicza :)

Opublikowano

A ja wiem może jak koło mniejsze jak w tym konnym to i dłużej się kręci :P

Opublikowano
4 godziny temu, kris91 napisał:

Wypisz, wymaluj Andrzej z Plutycz 🤔

4 godziny temu, DANDYS napisał:

pewnie sieje

troszkę mądrzejszy jestem bo robię tu z siebie głupa ale bym postawił gospodarkę tylko angielskiego by trzeba było się nauczyć żeby dobrze zarabiać w jakimś korpo albo w spedycji. W takich firmach audytowych w warszawie z big four to po kilku latach można 1000 dniówki mieć i można by było postawić gospodarkę na full

Opublikowano

@Cebulj A nie możesz sobie iść gdziekolwiek na etat to jakiejś lżejszej pracy za zwyczajne pieniądze  na 8 godzin i obrabiać sobie dodatkowo te 12 ha co masz tym sprzętem co masz?

Opublikowano
4 minuty temu, Cebulj napisał:

troszkę mądrzejszy jestem bo robię tu z siebie głupa ale bym postawił gospodarkę tylko angielskiego by trzeba było się nauczyć żeby dobrze zarabiać w jakimś korpo albo w spedycji. W takich firmach audytowych w warszawie z big four to po kilku latach można 1000 dniówki mieć i można by było postawić gospodarkę na full

Łe to ledwie 10.punktow dla hydraulika po najniższej stawce 

Opublikowano
1 minutę temu, Piotrek1975 napisał:

To w czym rzecz? Trzeba się nauczyć w rok, przecież student jest, mądry i w ogóle🤔

chyba nie każdy... 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Piotrek1975 napisał:

To w czym rzecz? Trzeba się nauczyć w rok, przecież student jest, mądry i w ogóle🤔

jakoś mi nigdy po drodze z tym językiem jeszcze muszę zainwestować w prywatne lekcje i dobrego korepetytora ogarnąć bo na wsi i cięzko z dojazdem i ciężko tu kogos znaleźć

2 minuty temu, akooo napisał:

@Cebulj A nie możesz sobie iść gdziekolwiek na etat to jakiejś lżejszej pracy za zwyczajne pieniądze  na 8 godzin i obrabiać sobie dodatkowo te 12 ha co masz tym sprzętem co masz?

lżejsza czyli jaka jeszcze nie mam studió 3 miesiące jeszcze

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Tu popatrz w ogłoszeniu https://sprzedajemy.pl/rozrzutnik-obornika-sipma-zolkiewka-osada-2-e30984-nr59977447

aha, takie coś. szczerze mówiąc to nie wiedziałem, że sipma takie robiła.

Opublikowano
3 minuty temu, Cebulj napisał:

jakoś mi nigdy po drodze z tym językiem jeszcze muszę zainwestować w prywatne lekcje i dobrego korepetytora ogarnąć bo na wsi i cięzko z dojazdem i ciężko tu kogos znaleźć

lżejsza czyli jaka jeszcze nie mam studió 3 miesiące jeszcze

Nie wiem,jakieś strzyżenie trawników czy podcinanie krzewów,zamiatanie ulic,malowanie płotów sporo tego. Podobno za koszenie trawników dobra kasa jest chłopaki z forum pisali.

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

A teraz jakie robi   

to właśnie taki sobie wyobrażałem, ale jakoś mi nie pasował do twojej osoby i profilu gospodarstwa, bo co niby miałbyś nim wozić...

Opublikowano (edytowane)

był czas  że hodował.

Edytowane przez pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v