Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Ale z deka insynuuowałeś. 🤨

Łe gdzie tam 

2 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

Dzięki Przemek😉 Gregor ale możemy pohamdlować, zależy jaki towar😉

Wolał bym przed dalszymi krokami zobaczyć "towar" żebym nie przegrał na tym. Mocno mamrze? Chrapie? Nie kradnie kołdry w nocy? Nie musiałbym rano doić krów? Nie podjadała by przede mną? 

Opublikowano
35 minut temu, gregor1284 napisał:

E no to już ostatni gwizdek, mógłby się czegoś nauczyć 🤔 @danielursus3p nie chcesz się ożenić? Kobita porządna, że Śląska😎

@szczypka powiem Ci ze zaskoczyłeś mnie, myślałem że jak niektóre cipki stąd będziesz się burzył 🤔 będziem pić wódkę to Cie zawołamy 

Nie . Z sasiadko by chciał 

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Zawsze to oszczędność na paliwie 🤔 opiera Ci się? 

Jakby to powiedzieć 

Opublikowano
7 minut temu, Piotrek1975 napisał:

wać wcześnie Ale wiesz co, nie ma za nią ceny😉👍

Wstaje wcześnie ale czasem chrapie😉

A i kołdrę kradnie

No to nie będzie handlu, bo takie same poglądy mam. Długo po słowie? 

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Jakby to powiedzieć 

Pomogę Ci z nią ale nie za nic 🤔

Opublikowano

Jak wasze kobiety was tu kiedyś na tym AF znajdą, to wam wymyślą tyle zajęć, że doba wam za krótka będzie 😜 Bo te wasze durne pomysły to z niczego więcej jak tylko z nadmiaru wolnego czasu się biorą :P

• Haha 5
Opublikowano
2 minuty temu, Kallina86 napisał:

Jak wasze kobiety was tu kiedyś na tym AF znajdą, to wam wymyślą tyle zajęć, że doba wam za krótka będzie 😜 Bo te wasze durne pomysły to z niczego więcej jak tylko z nadmiaru wolnego czasu się biorą :P

O nie nie. Mam bardzo mało wolnego czasu :(

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Pieniądze szczęścia nie dają 🤔

Nie znasz się 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Pieniądze szczęścia nie dają 🤔

Ale w szczęściu nie przeszkadzają 😎

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Standuperem mam zostać? 🤔

Noo choćby nawet nadawałbyś się jak mało kto 😀

Opublikowano

U mnie cały dzień płatki z nieba leciały ale śladu nie ma 😔 to u mnie powinno 0 być. Dziś na szczęście bez deszczu ale i tak ciągnik utopiłem 🤔 jak po świętach, sylwestrze? Dawno Cie tu nie widziałem 🤔

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Przed chwilą, Piotrek1975 napisał:

Ale kuferek kasy daj Boże

Przez tyle lat nie miałeś takiej sytuacji że każdy hajs oddałbyś żeby się z jakiejś sytuacji wydrapać? 

Nie ku...a raz i nie dwa. To tylko,wiesz😉

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

jak po świętach, sylwestrze? Dawno Cie tu nie widziałem 🤔

Dokładnie tak samiutko jak i przed ;) Jestem cały czas, ale się nie wcinam. Niegrzecznie jest przerywać standuperowi występ :D 

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v