Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, pafnucy napisał:

uffff, w końcu można se popisać.

myślę że książka bardzo Ci nie będzie potrzebna, próbę kręconą wiesz jak się robi. orientacyjnie już też wiesz jak. ustawisz po kilku ważeniach.

no rynienka tu lux pomyślana. nawet bym powiedział że fajniej niż w Amazone d7.  nawet wypuścić ziarno z siewnika dobrze. denka w dół i leci.

ta haśka ma napis taki jakby drukowany, czy takie pochyłe pismo?

Również można popisać, koledzy do domku pojechali, zakup wstępnie żeśmy opili, coś lepszego i grubszego po pierwszej próbie czyli wstępnie w przyszłą sobotę.

Te napisy jakby "drukowane" i rynienka jedna na całą długość, nie dzielona. 

https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/587588-hassia-du-250/ Taka jak na tym zdjęciu.

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano

no wiem że całościowa, o sam napis mi chodziło.

chyba tanio kupiłeś. kurna ja za swój blisko 7tys dałem.

Opublikowano
24 minuty temu, DANDYS napisał:

nie, chyba zapelnie wyrostka żółciowego czy coś

No to w ch.j za***iście. Wczoraj wykupiłem bo dziś nie miałem czasu i takie kwiatki. Niech kase zwracają 

Opublikowano (edytowane)

No tak taniej. :D

zimno dzisiaj jak cholera, ale spory ruch na polach się zrobił. musi wiosna idzie,

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
9 minut temu, pafnucy napisał:

chyba tanio kupiłeś. kurna ja za swój blisko 7tys dałem.

Wstępnie gość powiedział 4300, mówię daję 4 i bierę, ojcu się też oczy zaświeciły, bo pojechaliśmy we 4- jeszcze dwóch kolegów wziąłem. Gość pyta- czym siałeś do tej pory? Mówię konnym, on na to- na chodzie, sprawny? Mówię sprawny, to on na to proponuje 3600 i konny weźmie. Mówię 3500 do równego, konny pan bierz i jeszcze litra miodówki swojej roboty dorzucę. Chłop rozochocony, mówi, ja Ci go przywiozę jeszcze i konny zabiorę. Pytam kiedy pasuje? We wtorek ci to przywiozę bo w poniedziałek mam wyjazd z dzieckiem do szpitala. 500 zapłacone, reszta jak dowiezie i miodówka, konny sobie weźmie i spokój. 

Wygląda na to patrząc po olx i innych, że cena lekko poniżej rynkowej ale chłop chciał sprzedać, trafił się klient i się dogadali. Siał do tej pory siuntką, teraz jakiś agregat na 3m sobie kupił.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, DANDYS napisał:

Tak to Ty nie sprzedasz 🤦‍♂️wtrącę Co się trochę w ten handel. 

Chłopy nie chce który siana kupić, zeszłoroczne w belach i trzymane pod dachem. O takoe coś, nie mam lepszych zdjęć image.png

Edytowane przez gregor1284
  • Haha 2
Opublikowano

no myślę że dobry interes zrobiłeś. to bardzo dobre siewniki.

1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Wygląda na to patrząc po olx i innych, że cena lekko poniżej rynkowej ale chłop chciał sprzedać, trafił się klient i się dogadali. Siał do tej pory siuntką, teraz jakiś agregat na 3m sobie kupił.

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Chłopy nie chce który siana kupić, zeszłoroczne w belach i trzymane pod dachem. O takoe coś, nie mam lepszych zdjęć 

Edytowano 1 minutę temu przez gregor1284

biere !!!

Opublikowano

Myślę, że dobry zakup i przynajmniej bardziej "po ludzku" się będzie siało. Jeszcze muszę kolegę urobić żeby mi UG 2 sprzedał bo teraz jak kupił Zetora 7245 i trójkę w obrocie to dwójka sobie stoi pod wiatą bez roboty...

Opublikowano (edytowane)

Takim ulepem. Samoróbka jakaś to jest.

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

500+ poszło 🍭

3 godziny temu, soltys48 napisał:

Jak mocno się dowiedziałeś?

Zrobiłem pod 400km i żadnego patrolu nie widziałem

2 godziny temu, stempos1980 napisał:

@bratrolnika ile punktów weszło na konto?

Całe szczęście ze zobaczyłem ich szybciej niż oni radar zdarzyli wyciągnąć i wyhamowałem, na wjeździe w zabudowany mialem powyżej 90, zwolniłem do 60, mowie ze przecież za 60km/h mnie nie zdejmą. I wiecie co??? Zdjęli, 56km/h radar pokazał. 

Całe szczęście tylko pouczenie, ale jak wracałem to już na około pojechałem zeby losu nie kusic. 

Jakby się przesunęli o kilometr w moją stronę to pewnie padlby dzis rekord w ilości zatrzymanych blankietów, tam jeszcze teren zabudowany jest, a każdy juz się rozpędza

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Całe szczęście ze zobaczyłem ich szybciej niż oni radar zdarzyli wyciągnąć i wyhamowałem, na wjeździe w zabudowany mialem powyżej 90, zwolniłem do 60, mowie ze przecież za 60km/h mnie nie zdejmą. I wiecie co??? Zdjęli, 56km/h radar pokazał. 

Całe szczęście tylko pouczenie, ale jak wracałem to już na około pojechałem zeby losu nie kusic. 

Jakby się przesunęli o kilometr w moją stronę to pewnie padlby dzis rekord w ilości zatrzymanych blankietów, tam jeszcze teren zabudowany jest, a każdy juz się rozpędza

Jak byłem młody i głupi- głupi dalej jestem, młody jeszcze w sumie też, ale w każdym razie niedługo po zdaniu prawa jazdy się popylało dosyć szybko. Wracałem ze szkoły, z kilometr od domu, w takim dołku, na prostej rozbujałem się do tych 80 prawie na liczniku. Pech chciał, że mnie namierzyli bo stali na przystanku autobusowym, z 300m od domu... 100zł i 4 punkty wtedy dostałem- jeden jedyny mandat. Potem już się uspokoiłem...

Opublikowano (edytowane)

Nasz celebryta by się zgłosił jako zmienik.  Mariusz głupote by mu wybil z glowy

Edytowane przez robert55555
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v