Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Niech się martwią Ci co muszą, ja nie mam to się nie martwię. Napewno bym przed zbieranieni3m pod nią nie siedział, jak Ty teraz pod rozrzutnikiem 🤣

nie bój żaby chorąży zawsze zdąży to pojedynczy przypadek ja zawsze zabezpieczony

Opublikowano
Uziu92 napisał:

gdzie ja tam pojade, ja mam paszarnie 2 km od gospodarstwa :D

a kto każe jechać sami przyjadą 😀 a może jeszcze za lepsze pieniądze albo pytaj w agroloku wujo też czsem do nich sprzedaje

Opublikowano

Cedrub przeważnie tez kupuje bo przywozi paszę na kurniki i z powrotem zabiera zboże,ale najważniejsze w tym wszystkim aby płacili kto by niebrał bo człowiek czasem poleci na większą kasę a potem o swoje pieniądze musi prosić co mu się słusznie nalezą.

Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał:

Unia ble, czeskie ble, jarmark cacy, znajomy drze 15 lat zagonowy 4skiby na 50ha i nie narzeka 

On jak mój sąsiad. Miał Johna o najlepszy ciągnik lepszego to nie będę miał. Sprzedał "dobrze żem go sprzedał bo taki ujowy". Kupił forda o najlepszy w okolicy, lepszego nie będę miał. Po sprzedaży sytuacja jak wyżej. Kupił Fergusona szóstkę o toto to ta to jest ciągnik, lepszych to chyba nima, sprzedał to też zadowolony ze ktoś to wziął i gada że chujostwo jak w dwóch przypadkach wyzej. Teraz ma forda i też lepszygo nima, tylko się wjebał w taka minę jak te które sprzedawał 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Ale czy muszę chodzić i słuchać tego klechy, nie mogę się pomodlić w domu, na polu, w lesie czy na rybach? 

nie musisz chodzić i słuchać nie musisz ,możesz uszy zatkać koreczkami

Opublikowano (edytowane)

W życiu jest tak, jak ktoś chodzi do kościoła to mu się układa jak przestaje chodzić to dostaje znaki żeby się nawrócił bo dla niego nie jest jeszcze za późno na niebo a kto nie chodzi czy się wypisał nie dostaje żadnych znaków to....Każdy ma prawo wyboru.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

@Rolnik1973 jak będziesz sial te wapno to daj znać dzień wcześniej na priv to bym podjechał zobaczył i może w poniedziałek sam kupię trochę. 

Pogoda dopisała to w pole się wyjechało. Jutro planuje cały dzień w polu żeby odpocząć od marudzenia teścia. Znowu miał problem do mnie ale mu przeszło

Opublikowano

dzisaj dwie piekne czarne chmury poszly bokiem -troche postraszylo sniegiem i tyle..

rolnik -sprzedam ci swojego poznaniaka-wroci w swoje ojczyste strony,po 20 latach 🤣,

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

W życiu jest tak, jak ktoś chodzi do kościoła to mu się układa jak przestaje chodzić to dostaje znaki żeby się nawrócił bo dla niego nie jest jeszcze za późno na niebo a kto nie chodzi czy się wypisał nie dostaje żadnych znaków to....

To działa w obie strony, znajomy pił całe życie, panienki i te sprawy i wszystko było ok, w koncu się opamiętał i co? Zdrowie zaraz mu siadło, stracił firmę itd 

Opublikowano
11 minut temu, Strongman napisał:

W życiu jest tak, jak ktoś chodzi do kościoła to mu się układa jak przestaje chodzić to dostaje znaki żeby się nawrócił bo dla niego nie jest jeszcze za późno na niebo a kto nie chodzi czy się wypisał nie dostaje żadnych znaków to....Każdy ma prawo wyboru.

Dokładnie. Dodam jeszcze to. Nie ważny czy katolik, ateistą czy świadek Jehowy, byle być człowiekiem! A nie ze ktoś modlący nad wyraz a diabeł za koszula siedzi

• Like 2
Opublikowano
12 minut temu, pawel885 napisał:

To działa w obie strony, znajomy pił całe życie, panienki i te sprawy i wszystko było ok, w koncu się opamiętał i co? Zdrowie zaraz mu siadło, stracił firmę itd 

Znam typa, bardzo pobożny, krzyż na łańcuchu taki z 15-20cm i nie przeszkadza mu to w jego zawodzie 🤔 długi ściąga. Nie jednemu uszy naderwał, palce łamał itp. Kiedyś siedzimy na plaży a ten zajezdza mercem, wyciąga karton wódki z bagażnika, podchodzi i stawia na stół i bierzcie i pijcie z tego wszyscy 🤦‍♂️

Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał:

A munsztuki , homonta  się tam u was nie walają? Chętnie przygarnę. 

Kilka homąt teść ma. Facet co nam hale stawiał odkupił stare sanie i homąta oglądał ale nie wziął(teść chyba za dużo chciał,nie wiem dokładnie bo w tym czasie byłem ledwo żywy z wysoką gorączka). Ale że 3 to napewno są i jeszcze jakieś paski do tego chyba.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy dobrze rozumiem,ale za 650 to zł za 1kg gdzie w sklepie nie wiem ile z 30 i tylko się psuje cenę, a na witaminach nikt nie sprzeda bo po co za psie pieniądze a  jak padnie to za darmo zabiorą,

Zresztą oni oszukują obiecują dużo wiencej aby złapać klienta a potem to co do czego to 800zł.

Edytowane przez Strongman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v